(advertentie)

Vakantie op Pemba

prachtige eiland Pemba!

Een vakantie op Pemba heeft ontzettend veel te bieden. Op Pemba vind je indrukwekkende ruïnes, prachtige planten en dieren. Ook kun je heerlijk duiken in het helderblauwe water. Samen met het eiland Zanzibar en het vasteland van Tanzania vormt Pemba de Verenigde Republiek Tanzania. Op het rustige eiland wonen zo’n 300.000 mensen. Ze leven vooral van de specerijen die ze verbouwen en verhandelen. De eilanden Pemba, Zanzibar en Mafia worden dan ook niet voor niets de ‘specerijeneilanden’ genoemd.

Heerlijk op vakantie naar de zon!

De mooiste natuureizen - ver en dichtbij!

Op vakantie naar een verre bestemming?

Ruïnes op Pemba

Tijdens een vakantie op Pemba is een bezoekje aan de omgeving van Chake Chake zeker de moeite waard. Chake Chake is de hoofdstad en de grootste stad van Pemba. De stad is net zo oud als Stone Town op Zanzibar, maar je vindt er niet veel historische gebouwen. Rondom de stad is echter wel veel te zien. Hier liggen de ruïnes van Pujini en Ras Mkumbuu.

De ruïnes van Pujini waren ooit onderdeel van een grote Swahili-stad, Mkama Ndume genoemd. Nu zijn de overblijfselen van onder andere muren en wegen overgroeid door de jungle, wat er erg indrukwekkend uitziet. De ruïnes van Ras Mkumbuu bestaan uit de resten van een moskee, huizen en graftombes. Ook deze zijn overwoekerd door de jungle. Een echte must-see tijdens je op vakantie op Pemba bent!

Natuur op Pemba

Mangrove op Pemba, TanzaniaDe natuur op Pemba is erg bijzonder en divers. Zo is de ondergrond van het eiland helemaal van rots, in tegenstelling tot Zanzibar. Door deze ondergrond is het eiland Pemba veel dichter begroeid en vind je er heuvels van wel 100 meter hoog. Vanaf deze heuvels heb je een prachtig uitzicht over de omgeving. Doordat het eiland wat verder van de kust af ligt, is het nog niet helemaal ontdekt door toeristen. Dit zorgt ervoor dat het op Pemba ontzettend rustig is. Wanneer je op een ontspannen manier van de prachtige natuur wilt genieten, is een vakantie op Pemba een echte aanrader!

Pemba is een groot, kleurrijk mozaïek van moerassen, mangrove, ruïnes, lagunes, jungle en verscholen stranden. Daarnaast vind je in het water rond Pemba verschillende prachtige koraalriffen. Veel van deze koraalriffen liggen niet erg diep, wat ze erg geschikt maakt voor beginnende duikers. Ook voor gevorderde duikers is er in de Indische Oceaan veel te zien en te beleven. De prachtige onderwaterwereld biedt iedereen die een kijkje neemt een ervaring om nooit te vergeten! Duiken is dus een echte aanrader tijdens een vakantie op Pemba.

Naast de prachtige onderwaterwereld heeft Pemba ook prachtige, sneeuwwitte zandstranden, zoals Vumawimbi Beach. Op de schiereilanden rondom Pemba zijn nog veel meer schitterende stranden te vinden.

Overnachten op Pemba

Pemba parelwitte strandTijdens een vakantie op Pemba zul je je ogen uitkijken. Het eiland bevat zoveel schoonheid dat je meerdere dagen nodig zult hebben om alles te bewonderen. Daarom is het aan te raden om op dit schitterende eiland te overnachten in een van de hotels of resorts. Ook kun je hier vaak duikspullen huren. Hieronder vind je de hotels en resorts op een rijtje:

  • The Manta Resort
  • Pemba Lodge
  • Emerald Bay Resort
  • Treasure Island Hotel
  • Hifadhi Hotel