(advertentie)

Vakantie op Milos

Plaka Milos

Milos is het meest zuidelijkste eiland van de Cycladen eilanden in de Egeïsche zee en wordt ook wel Melos genoemd. Het eiland is 152 km² groot en heeft een kustlengte van 12 kilometer. Milos is bekend geworden door het grote beeld van Aphrodite dat in de 19e eeuw werd gevonden, dit beeld is nu te bewonderen in het Louvre in Parijs. Daarnaast heeft Milos een vulkanische bodem, dit kun je goed zien aan de natuurverscheidenheid van het eiland.

Heerlijk op vakantie naar de zon!

Geniet van een vakantie in Griekenland!

Op vakantie op Milos

Milos is goed bereikbaar per boot. Vanuit de haven van de stad Adámas varen dagelijks veerboten die naar een aantal omliggende eilanden en het vasteland, Pireas, varen. Ook kun je met het vliegtuig op het eiland komen, enkele kilometers vanaf Adámas ligt het vliegveld van het eiland. Adámas is samen met Pollonia en hoofdstad Plaka het grootste en belangrijkste stadje van het eiland.

Adámas op Milos

Wanneer je op vakantie op Milos bent, hoef je je zeker niet te vervelen. Het eiland heeft veel te bieden, van prachtige natuur tot gezellige barretjes. In de havenstad Adámas heb je een gezellige boulevard met veel restaurantjes, ook kun je hier heerlijke souvlaki halen voor nog geen €3,00. Verder heeft het stadje veel schattige straatjes waar je heerlijk kunt ronddwalen en zijn er veel gezellige cafés en bars te vinden.

Hoofdstad Plaka

De hoofdstad Plaka is ook zeker een bezoek waard. Het stadje ligt bovenop een berg en je hebt hierdoor een prachtig uitzicht. In Plaka vind je de Cycladische bouwstijl terug; witte huisjes met blauwe deuren en vensters. Je waant je dus helemaal in Griekse sferen. Op een heuvel staat een Venetiaans kasteel dat vroeger door de inwoners werd gebruikt om zich te beschutten tegen de aanvallen van piraten. Het kasteeltje is prachtig om te bezoeken, je moet een klein eindje naar boven lopen, dus een tip is om dit niet op het heetst van de dag te doen als je op vakantie op Milos bent.

Tot rust komen in Pollonia

Pollonia is een leuk stadje en erg populair, doordat het een prachtig zandstrand heeft in een mooie baai. Aan de uiteinde van de baai staan twee mooie, typisch Griekse kerkjes. Aan de ene kant de kerk van Agia Paraskevi en aan de andere kant van de baai de kerk van Agios Nikolaos. In het stadje vind je veel leuke terrasjes die echte Griekse gerechten serveren. Ook zijn er veel hotels en appartementen voor de toeristen die op vakantie op Milos zijn.

Boottocht om Milos

Wil je veel zien van het eiland tijdens je vakantie op Milos, dan moet je zeker een boottocht maken. Vanuit Adámas gaan dagelijks vele boottochten. Een aanrader is Milos Adventures, met deze tocht vaar je op een catamaran rondom het eiland en bezoek je prachtige stranden en de Kleftiko, maak je zelf ijskoffie en heb je een barbecue in een grot met de vis die onderweg gevangen wordt.

Bezoek Sarakiniko

Sarakiniko MilosEen ander prachtig natuurverschijnsel wat je zeker niet mag missen als je op vakantie op Milos bent is Sarakiniko. Dit is een badplaats aan de noordkant van het eiland dat bestaat uit grote witte rotsformaties, allemaal een gevolg van de vulkanische activiteiten die in het verleden op het eiland plaats vonden. De witte rotsen die afsteken tegen de blauwe zee en hemel geeft een prachtig zicht, er worden hier dan ook veel foto’s gemaakt door toeristen. Tussen de rotsen is een klein zandstrand waar je zo het water in kunt. In de zomer rijden er meerdere keren per dag een aantal bussen naar Sarakiniko, ook kun je er prima zelf naar toe rijden. Je vindt in Sarakiniko geen restaurants of barretjes, wel staat er een kiosk waar snacks en frisdranken worden verkocht.

Milos is ook heel goed geschikt als onderdeel in een rondreis door Griekenland.