(advertentie)

Vakantie naar Menorca

Vakantie naar Menorca

Menorca, ook wel Minorca behoort samen met Ibiza en Mallorca tot de Spaanse eilandengroep de Balearen. Letterlijk betekent Minorca ‘kleiner eiland’ en dat klopt. Het eiland is ruim 701 km2 en daarmee kleiner dan Mallorca. Voor de kustlijn van het eiland liggen 30 kleine eilandjes. De belangrijkste en grootste eilanden zijn Illa de les Bledes, Illa dels Porros, Illa d’en Colom en Illa de l’Aire. Menorca is een rustig eiland waar je heerlijk kunt genieten van de natuur en cultuur die het eiland te bieden heeft. Een vakantie naar Menorca kan je op verschillende manieren besteden. Je kunt op de zandstranden heerlijk genieten van een zonvakantie. Maar het eiland leent zich ook goed voor een fly drive Menorca of autovakantie.

Heerlijk op vakantie naar de zon!

Vakantie boeken in Spanje?

Het weer op Menorca

Het eiland Menorca kent een mediterrane klimaat. Dat betekent dat het eiland warme zomers heeft en milde winters. In de zomer is het weer op Menorca erg zonnig met veel zonuren per dag. De gemiddelde temperatuur ligt in de zomermaanden rond de 28°C. In de winter is het weer op Menorca iets minder warm. De temperaturen dalen in de wintermaanden naar 14°C. Het weer op MenorcaHet weer op Menorca maakt Menorca dus zowel in de zomer als in de winter tot een perfecte vakantiebestemming! Regen zal je tijdens je vakantie naar Menorca bijna niet treffen.

Fly drive Menorca

Overweeg je een vakantie naar Menorca? Dan is het aan te raden om een auto te huren. Het eiland is goed begaanbaar per auto en zo kan je alle bezienswaardigheden op Menorca zien. Op het eiland kan je op veel plekken auto’s huren. Tevens is het in veel gevallen mogelijk om de auto in te leveren op het vliegveld. Zo kan je je hele vakantie op Menorca gebruik maken van de auto. Er zijn verschillende reisorganisaties die een fly drive Menorca aanbieden. Een fly drive is een combinatie van een vliegticket naar een bestemming, en het huren van een auto op locatie. In het geval van Menorca is dit een ideale combinatie. Zo ben je na ruim 2 uur vliegen op het vliegveld van Mahón en kan je je hele vakantie op Menorca rondrijden in een gehuurde auto.

Plaatsen op Menorca

Strand van MenorcaDe hoofdstad van Menorca is Maó, ook wel Mahón genoemd. Dit is een prachtige stad met veel historische gebouwen. Rondom het centrale plein Place de s’Esplanada staan de meeste bezienswaardigheden van de stad. Dit plein is zeker ’s avonds en in de weekenden erg druk en gezellig. De haven en de smalle straten maken Maó tot een toeristische trekpleister tijdens je vakantie naar Menorca. De tweede grote stad op het eiland is Ciutadella. In deze belangrijke stad vind je één van de mooiste pleinen van Spanje Place d’es Born. Aan dit plein liggen de indrukwekkend oude paleizen Palau Salort en Palau de Torre-Saura. Op Place d’es Born zijn naast deze mooie historische gebouwen ook veel terrasjes en restaurants gevestigd. Ook Ciutadella heeft een leuke en gezellige haven die leuk is om te bezoeken tijdens je vakantie naar Menorca. Andere bezienswaardigheden in Ciutadella zijn de grote kerken Catedral de Menorca, Iglesia de Sant Francesc en Iglesia del Rosser. Een andere leuke plaats op Menorca is Fornells. In de baai worden de meeste watersporten beoefent en door de prachtige natuur kan je heerlijk mountainbiken en paardrijden. Wil je alle plaatsen op Menorca bezoeken? Boek dan een Fly drive Menorca en rijd rond met je gehuurde auto over het hele eiland!

Vakantie naar Menorca boeken? Aanbiedingen bekijken

Toerisme op Menorca

Het toerisme van Menorca speelt zich vooral af in de populaire badplaatsen van het eiland. Het eiland kent verschillende badplaatsen waar het zeker in de zomermaanden steeds drukker wordt. De meeste toeristen gaan op vakantie naar Menorca middels een Fly drive Menorca naar Cala’n Blanes. Cala Galdana, MenorcaDeze toeristische baai staat vol met villa’s en appartementen voor toeristen. Samen met Cala’n Forcat en Los Delfines is dit toeristische gebied erg populair. Je vind hier mooie stranden, veel restaurants en veel vormen van entertainment. Het populaire Los Delfines Aquapark bevindt zich ook in dit gebied. Dit prachtige waterpark heeft veel glijbanen, watertunnels en een avonturen rivier. Ben je met kinderen op vakantie naar Menorca, dan is dit een heerlijk dagje uit! In het zuiden van het eiland vind je de grootste baai. In Cala Galdana kan je allerlei vormen van watersporten beoefenen. De gezellige winkels en restaurants in deze badplaats maken het tot een heerlijke plek. Het mooiste strand van Menorca, Cala Galdana ligt hier ook in de buurt. De azuurblauwe zee en het witte strand maken het werkelijk tot een prachtig plaatje.

Bezienswaardigheden Menorca

Torre d’en Galmés, MenorcaEen aantal bezienswaardigheden moet je gezien hebben tijdens je vakantie naar Menorca. De hoogste berg op het eiland bijvoorbeeld, Monte Toro. Vanaf Monte Toro heb je een prachtig uitzicht over het hele eiland. Met goed weer kan je zelfs Mallorca zien liggen! Op de berg staat de bekende pelgrimsoord Santuarii de Toro. Dit fransicanessenklooster is voornamelijk bekend vanwege het Mariabeeld Santuario de la Virgin del Toro. Bij het klooster staat ook een groot Christusbeeld. Deze staat er ter nagedachtenis aan de omgekomen Menorcanen tijdens de oorlog in Marokko. Een andere toeristische trekpleister op Menorca is Torre d’en Galmés. In dit prehistorische dorp staan bekende archeologische opgravingen. De stenen monumenten worden jaarlijks druk bezocht. In het noordoosten van Menorca ligt een groot natuurpark. In Parque Natural de s’Albufera d’Es Grau vind je veel bijzondere vogels en een mooi wandelgebied. In het dorpje Es Grau is ook een mooi strand te vinden waar je de kinderen met een gerust hart kunt laten spelen.

photo by: DanielLobo, PaulStephenson