(advertentie)

Vakantie in Playa del Carmen

Playa del Carmen strand

Playa del Carmen is een erg populaire toeristische bestemming op het schiereiland Yucatan in Mexico. Het plaatsje was eerder een rustig vissersdorpje, maar in de afgelopen 15 jaar is het uitgegroeid tot een vakantiegebied met veel hotels, winkels, restaurants en bars. Toch heb je hier niet te maken met een grote stad, zoals Cancun, de hotels zijn namelijk laag waardoor het plaatsje toch nog een beetje de dorpssfeer heeft behouden.

Heerlijk op vakantie naar de zon!

Op vakantie naar een verre bestemming?

Playa del Carmen heeft een grote wijk met hotels, resorts en villa’s, deze wijk heet Playacar. De meeste toeristen die op vakantie in Playa del Carmen zijn, verblijven in deze wijk. Een vakantie in Playa del Carmen heeft veel te bieden, het plaatsje heeft prachtige stranden, leuke winkels en in de omgeving zijn veel bezienswaardigheden te vinden.

Strand Playa del Carmen

Playa del CarmenIn Playa del Carmen heb je prachtige stranden: wit zandstrand, blauwe zee en groene palmbomen. Het ideale plaatje dus. Playa del Carmen heeft één hoofdstrand en dit loopt in zowel de zuidelijke als noordelijke richting over in andere stranden. Alle stranden in Mexico zijn eigendom van de staat, dus ze zijn voor iedereen toegankelijk. Het is wel zo dat veel hotels een ‘eigen’ strand hebben. Dit houdt in dat de strandstoelen en parasols die voor een hotel staan, alleen gasten van dat hotel zijn. Als je niet bij een hotel zit met een eigen beachclub, zijn er genoeg andere beachclubs waar je wel gebruik van kunt maken.

De zee in Playa del Carmen heeft een erg aangename temperatuur, zelfs in de winterperiode heeft het water een temperatuur van zeker 25 graden. Het water heeft een prachtige kleur, de eerste tientallen meters bestaan uit azuurblauwe, groene en blauwe tinten. Op een heldere dag ziet dit er prachtig uit. Op het strand zijn er ook een aantal activiteiten die je kunt doen tijdens je vakantie in Playa del Carmen, zoals kitesurfen, windsurfen en wakeboarden.

Vakantie in Playa del Carmen

Playa del Carmen heeft een gezellig centrum met veel winkels, bars en restaurants, deze bevinden zich voornamelijk in 5th avenue. Overdag is het er nog redelijk rustig, omdat het dan toch wel erg warm is. In de avond uren is het gezellig druk in het centrum. De meeste winkels zijn tot 10 uur ’s avonds open en daarna kun je genieten van wat eten en drinken bij één van de vele bars of restaurants. Er is voor ieder wat wils: Mexicaans, Italiaans of internationaal. Ook als je even snel een snack wilt halen, kun je terecht in Playa del Carmen. Toch zitten de meeste toeristen in Playa del Carmen in een all-in resort, dus die komen minder vaak bij de restaurants in het centrum.

Vakantie in Playa del Carmen In Playa del Carmen zijn niet veel bezienswaardigheden, maar vanuit het stadje en de hotels worden erg veel excursies aangeboden. Het is absoluut een aanrader om aan één of meerdere excursies deel te nemen. Een aantal voorbeelden van deze excursies zijn: een bezoek aan de Maya overblijfselen in Chichén-Itzá (één van de zeven wereld wonderen), Tulum of Coba, een bezoek aan één van de vele cenottes in Yucatan of een bezoek aan de natuurparken Xel-Ha of Xcaret.

Resorts in Playacar

Playacar is een wijk vol resorts, hotels en villa’s, hier verblijven dan ook de meeste toeristen tijdens hun vakantie in Playa del Carmen. Deze wijk is afgesloten door bewaakte slagbomen, maar ook als je niet in één van de resorts of villa’s verblijft, kun je de wijk in. Er is alleen wel een kans dat je je dan moet legitimeren. Playacar is een luxe wijk en dat is ook goed te zien, de wegen zijn goed onderhouden en er staan veel mooie planten. In de wijk ligt een grote golfbaan die behoort tot de beste golfbanen uit de regio en ook vind je er Xaman-ha Bird Sanctuary waar je meer dan vijftig vogelsoorten kunt bekijken. Verder is er in Playacar niet veel te doen, er is een klein winkelcentrum waar je voornamelijk basisbehoefte kan kopen. Gelukkig is het centrum van Playa del Carmen dichtbij en het strand prachtig.

photo by: David Moran, tampAGS