(advertentie)

Stedentrip naar Fez, koningsstad in Marokko!

Uitzicht Fez

Fez is één van de vier koningssteden én de op één na grootste stad van Marokko. De stad is in de afgelopen decennia uitgegroeid tot een populaire bestemming van veel vakantiegangers! Er is dan ook vanalles te doen. Bezoek de oudste medina ter wereld of neem een kijkje in de prachtige tuinen van Jardin Njan Sbil!

Heerlijk op vakantie naar de zon!

Je favoriete stad bezoeken?

De sfeer in Fez

Een vakantie in Marokko… daar zijn veel toeristen niet erg enthousiast over. Op internet kom je vaak verhalen over opdringerige verkopers tegen. Echter, in Fez valt dit over het algemeen heel erg mee. De meeste winkeliers zijn erg vriendelijk en  zullen je met rust laten. Daarnaast kan de verkoper kan heel goed tegen een ‘nee’. Fez is, in vergelijking met andere Marokkaanse steden, erg rustig! Wat dat betreft zit het met de veiligheid in deze stad wel goed!

Bezienswaardigheden / interessante plaatsen

Fez MarokkoDe Medina is waarschijnlijk de allermooiste plek om te bezoeken. De medina bestaat uit allerlei smalle straatjes en steegjes waar je uren door heen kunt wandelen. Overigens zou je er ook gemakkelijk kunnen verdwalen, maar geen paniek. Je kunt er namelijk verschillende routes bewandelen, welke staan aangegeven met verschillende kleuren. Zo kom je altijd weer bij een bekend punt uit! Natuurlijk vind je in de medina allerlei pleintjes, winkeltjes en theehuizen. In de medina alleen al heb je een dag nodig om alles te kunnen bekijken!

Winkeltjes vind je voornamelijk in de zogeheten souk. Vaak een straatje of een hal waar je tientallen kraampjes en winkeltjes tegenkomt. Er is echt alles te vinden: van een leren tas tot Marokkaans oliën en sterke kruiden! Hoe dan ook: verkopers vragen altijd meer dan nodig is. Afdingen is dan ook erg belangrijk… en daarnaast ook gewoon een leuk kat-en-muis-spelletje!

De tuinen van Jardin Njan Sbil zijn een welkome afwisseling tijdens je citytrip in Fez. Hoewel de stad relatief rustig is staat dat in geen vergelijking met de rust die je ervaart in deze tuinen. De tuinen zijn rijk aan schaduw en je kunt even de tijd nemen om alle indrukken te verwerken. Een leuke bijkomstigheid is dat er een groot fort (Borj Nord) dichtbij de tuinen is. Vanaf het fort kun je een prachtig uitzicht krijgen over de medina!

Overnachten

Fez is een stad waar je niet in één dag even doorheen wandelt. Gelukkig zijn er genoeg mogelijkheden om lekker te kunnen overnachten. En Fez heeft heel wat speciale plekjes! Hieronder volgen een aantal van je mogelijkheden.

  • Riad Sabah, zo’n 50,- euro per nacht voor een tweepersoonskamer. Riad Sabah beschikt over een zwembad en is gevestigd op een toplocatie in de medina. Daarnaast kun je ontbijten op het dakterras, met een prachtig uitzicht over Fez. Dat is nog eens lekker wakker worden!
  • Riad Tahra & Spa, beschikt ook over een heerlijk terras en daarnaast kun je gebruik maken van een hamam.
  • Riad Al Bartal, ook een typisch Marokkaanse Riad met Marokkaanse keuken en inrichting en bloemrijk terras.

Reizen naar Fez

Vanaf Amsterdam wordt er rechtstreeks gevlogen naar Fez. Een vlucht duurt zo ongeveer twee uur en drie kwartier. Hierdoor is Fez een ideale bestemming voor mensen die op zoek zijn naar een bijzondere vakantie, maar toch niet te lang in het vliegtuig willen zitten. Vanaf het vliegveld reis je met bus 16 naar de stad toe. Dit kost je zo ongeveer 4 dirham en duurt ongeveer een halfuur.

Tips

  • Leerlooien is een ware ambacht in Fez. In de Medina zul je erg genoeg vinden. Het is mogelijk om een rondleiding te krijgen bij zo’n leerlooier. Leuk om het proces voor je ogen te zien gebeuren!
  • Bezoek een koranschool. Een moskee betreden mag niet ,waardoor een bezoek aan een koranschool een goed alternatief is. In Fez zijn daar genoeg mogelijkheden voor. Bou Inania Medersa is zo’n school, die door haar prachtige vormgeving een bezoek waard is!
  • Paleis El Mokri. Fez heeft de beschikking over een aantal paleizen. Bezoek deze is met een lokale gids die je vanalles over de geschiedenis en architectuur kan vertellen! De paleizen zijn schitterend.