(advertentie)

Praia da Marinha in Portugal

Praia da Marinha

Praia da Marinha is een strand in de Algarve in Portugal. Het strand ligt bij het stadje Lagoa, dit ligt ongeveer tussen Carvoeiro en Armacao de Pera. De naam van het strand betekent in het Nederlands ‘Strand van het Leger’, de reden  waarom dit strand deze naam heeft gekregen is niet duidelijk. Het strand, omgeven door rotsen, is werkelijk prachtig. Het wordt beschouwd als het mooiste strand van de Algarve. Lees in dit artikel alles over het strand en wat er te doen is.

Heerlijk op vakantie naar de zon!

Zin in een vakantie naar Portugal?

Praia da Marinha: mooiste strand

De afgelopen jaren is Praia da Marinha meerdere malen uitgeroepen tot één van de tien mooiste stranden in Europa en één van de honderd mooiste stranden in de wereld. Hierdoor wordt het strand ook vaak meegenomen in allerlei soorten advertenties voor Portugal en de Algarve. De plaatjes van het strand zien er dan ook echt erg mooi uit, maar in het echt is het nog veel mooier. Wanneer je in de buurt bent, is dit strand absoluut een must-see!

Wat doen op Praia da Marinha

Het strand wordt omgeven door steile rotsen en kliffen. Hierdoor is het wat lastig om het strand te bereiken. Bovenaan de rotsen kun je je auto parkeren en dan kun je met lange trap naar beneden, bovenaan de trap kun je genieten van een uitzicht over het strand. Doordat het strand is omgeven door rotsen en kliffen, zijn het strand en de zee erg beschut. De zee is dus erg kalm en daarnaast ook erg helder, perfect voor als je wilt snorkelen of nog niet veel ervaring hebt met zwemmen. Het strand is ideaal om met kinderen heen te gaan. Wel is het aardig lastig om met kleine kinderen de lange trap op en af te lopen, dus houd hier wel rekening mee.

Je kunt prima een hele dag doorbrengen op Praia da Marinha. Zoals al gezegd is de zee perfect om te snorkelen, je kunt er veel prachtige dingen zien zoals zeesterren, zee-anemonen en veel verschillende vissen. Verder is er op het strand een snackbar die tijdens de zomermaanden geopend is, waar je wat snacks, drinken en ijs kan kopen.

Wat ook zeker leuk is om te doen, is een boottocht maken langs de verschillende grotten die langs de gehele kustlijn te vinden zijn. Deze boottochten vertrekken vanuit Vilamoura, Albufeira en Portimão en de kleinere boten vertrekken vanuit de dorpjes Benagil en Carvoeiro.

Wandelen over de rotsen

Wanneer je niet de hele dag op het strand wilt liggen, kun je bij Praia da Marinha ook erg goed wandelen. Boven aan de rotsen, waar je de auto hebt geparkeerd en waar je de trap naar beneden hebt genomen, kun je ook rechts een pad volgen over de rotsen. Het pad is prachtig en je kunt genieten van het mooie uitzicht: grote rotsen die het water uit komen rijzen. Ook kom je op een gegeven moment een rots tegen die de vorm heeft van een M. Zeker de moeite waard om te bekijken.

Tip: neem veel bescherming mee tegen de zon, het is erg heet op en rondom de rotsen.

Hotels & Restaurants

Tijdens een vakantie bij Praia da Marinha wil je uiteraard voorzien zijn van alle gemakken die het gebied te bieden heeft. Er zijn tal van mogelijkheden om te kunnen overnachten in een hotel of lekker uit eten te kunnen in een plaatselijk restaurant. Hier volgen alle enkele mogelijkheden op een rijtje:

Hotels:

  • Terrace Club Hotel, drie-sterren hotel, veelgeboekt in deze regio.
  • Suites Alba Resort & Spa, vijf-sterren hotel, met goede reviews.
  • Pestana Viking, vier-sterren hotel, erg populair.

Restaurants:

  • Le Crô Portugal, zeer populair restaurant met uitstekende reviews. Voor vegetariërs zeer geschikt.
  • Casa de Pasto Zé Leiteiro, bekend om de heerlijke verse vis.
  • L’Oasis Pizzeria Italiana, heerlijke pizza’s en risotto’s. Echt een Italiaans restaurant!

Campings:
Er zijn helaas niet veel campings in de buurt van Praia da Marinha. De volgende twee campings zijn degene die het dichtst in de buurt liggen.

  • Camping Armação de Pêra, sfeervolle camping met een mooi zwembad.

  • Camping Canelas