(advertentie)

Natuur in Tanzania

Tanzania, Natuur

Tanzania is een schitterend land dat veel te bieden heeft aan toeristen. Van over de hele wereld komen er bezoekers om onder andere de fascinerende natuur in Tanzania te bewonderen. De natuur in Tanzania is erg divers, er leven veel verschillende soorten planten en dieren. Ook vind je er het wereldberoemde Victoriameer, de grootste krater ter wereld en de hoogste berg van Afrika, de Kilimanjaro. Het natuurschoon in Tanzania is dus zeker een bezoekje waard!

Heerlijk op vakantie naar de zon!

De mooiste natuureizen - ver en dichtbij!

Op vakantie naar een verre bestemming?

Serengeti Nationaal Park

Serengeti Nationaal ParkWanneer je aan natuur in Tanzania denkt, denk je aan het Serengeti Nationaal Park. De Serengeti is een van de grootste en meest bekende nationale parken van Tanzania. Het Serengeti Nationaal Park ligt voor het grootste gedeelte in Tanzania, maar een klein deel loopt door tot over de grens van Kenia. De naam ‘Serengeti’ is afgeleid van een woord uit de Masai-taal dat ‘eindeloze vlaktes’ betekent, en dat is niet voor niets. Aan het prachtige natuurgebied dat bestaat uit bossen en savannes lijkt geen einde te komen.

In het Serengeti Nationaal Park vind je veel verschillende soorten dieren, zoals blauwe gnoes, zebra’s, buffels, leeuwen, cheeta’s, wildebeesten en giraffes. Het Serengeti Nationaal Park staat vooral bekend om de grote migratie. Tijdens de grote migratie trekken onder andere zebra’s, wildebeesten en gnoes in grote aantallen naar een ander deel van het park. Tijdens die migratie worden ze achtervolgd door de vele roofdieren, wat een schitterend schouwspel geeft.

De Kilimanjaro, het dak van Afrika

Kilimanjaro in TanzaniaWanneer je na een bezoek aan het Serengeti Nationaal Park nog meer natuur in Tanzania wilt bewonderen, is de Kilimanjaro een echte must-see. Deze wereldberoemde berg is de hoogste van Afrika en de hoogste vrijstaande berg ter wereld! De Kilimanjaro is 5892 meter hoog en bestaat uit drie bergtoppen. De hoogste top van de Kilimanjaro is Kibo, de op een na hoogste top is de Mawenzi (5148 meter) en de laagste top is de Shira (3962 meter).

Voor bergbeklimmers die willen genieten van het schitterende uitzicht vanaf de Kilimanjaro zijn er verschillende routes uitgezet. Er zijn routes waar je meerdere dagen over kunt doen, maar ook routes voor minder ervaren klimmers zonder gereedschap. De natuur op de Kilimanjaro is fascinerend, je komt er savannes, bos, sneeuw en ijs tegen. Kortom, voor degenen die de natuur in Tanzania willen ontdekken is de Kilimanjaro een echte aanrader!

De Ngorongoro-krater

Naast de Kilimanjaro zijn er nog veel meer indrukwekkende stukjes natuur in Tanzania te vinden, zoals de Ngorongoro-krater. De Ngorongoro-krater is de grootste krater ter wereld en heeft een doorsnede van zo’n 18 kilometer! Deze krater, die op de werelderfgoedlijst van Unesco staat, is onderdeel van het Serengeti Nationaal Park. De Ngorongoro-krater is ontstaan uit een ingezakte vulkaan en is zo’n 600 meter diep.

In de Ngorongoro-krater leven veel verschillende soorten dieren. Ook wonen er in de Ngorongoro-krater zo’n 40.000 Masai (nomaden). Het is mogelijk om met de auto de Ngorongoro-krater in te gaan.

Het Victoriameer

Een van de bekendste natuurwonderen in Tanzania is toch wel het Victoriameer. Het Victoriameer is een van de belangrijkste bronnen voor de rivier de Nijl. In het Victoriameer vind je een aantal schitterend begroeide eilanden, zoals het Ukerewe-eiland en de Ssese-eilanden. In het Victoriameer komen veel nijlpaarden voor. Ook wordt er in het Victoriameer veel gevist door de plaatselijke bevolking. Langs het Victoriameer vind je verschillende strandjes waar je heerlijk kunt bijkomen en kunt genieten van de prachtige natuur.

Wanneer je nog niet genoeg hebt van dit prachtige land kun je ook een bezoek brengen aan de schitterende eilanden Zanzibar en Pemba!

 

photo by: Ninara