(advertentie)

Vakantie op Mallorca

Mallorca

Het Spaanse eiland Mallorca is al jaren een populaire vakantiebestemming. Het eiland behoort net als Ibiza en Menorca tot de eilandengroep de Balearen. Mallorca is gelegen in de Middellandse Zee op circa 200 kilometer van het vasteland van Spanje. Met rond de 850.000 inwoners en een lengte van circa 100 km en een breedte van 75 km is Mallorca het grootste eiland van de Balearen. Door de ligging ter hoogte van Spanje heerst op Mallorca een mediterraan klimaat. Van mei t/m oktober is het eiland daarom zeer populair onder toeristen, de gemiddelde maximum temperaturen liggen dan tussen de 21 en 30 graden.

Heerlijk op vakantie naar de zon!

Vakantie boeken in Spanje?

Naast de heerlijke temperaturen beschikt Mallorca over uitgestrekte zandstranden, een schitterende natuur en een gezellig uitgaansleven. Bovendien vliegt u vanaf Amsterdam in iets meer dan twee uur naar Mallorca. Kortom een ideaal eiland voor een veelzijdige vakantie.

Badplaatsen Mallorca

Wanneer u op vakantie naar Mallorca wilt heeft u een ruime keuze uit diverse badplaatsen. De bekendste en populairste badplaats onder Nederlanders is El Arenal. Deze badplaats ligt aan de zuidkust van Mallorca en kent goede voorzieningen en een mooi strand. El Arenal is het uitgaanscentrum van Mallorca en trekt daardoor veel feestende jongeren. Wilt u liever een rustige badplaats dan is El Arenal voor u misschien niet de juiste keuze. Een andere populaire badplaats is Cala d’Or aan de oostkust van het eiland. Vanwege de kleine baaitjes met gezellige stranden is deze plaats populair bij gezinnen met kinderen. Port d’Alcudia, ook wel Alcudia genoemd is een gezellige badplaats in het noorden van Mallorca. Het oude centrum van dit voormalig vissersdorpje is erg gezellig, hier vindt u talloze winkeltjes en restaurantjes omgeven door een middeleeuwse stadsmuur.

Bezienswaardigheden MallorcaLa Seu in Palma de Mallorca

Op het eiland bevinden zich vele grotten waarvan sommige daadwerkelijk bezocht kunnen worden. Het bekendste zijn de grotten van Drach waar u de prachtige stalagmieten en stalactieten kunt bewonderen. Wilt u een van de mooiste plekjes van Mallorca zien? Breng dan een bezoek aan het schiereiland Cap Formentor. Hier kunt u genieten van prachtige steile kliffen en een fantastisch uitzicht.

Mallorca met kinderen

Gaat u op vakantie naar Mallorca met kinderen? Ook dan heeft dit veelzijdige eiland u veel te bieden. Het noorden van Mallorca is een populaire vakantiebestemming onder gezinnen met jonge kinderen. Het is hier erg rustig, waardoor de kinderen heerlijk hun gang kunnen gaan. Het water is hier ondiep, dus perfect voor kleine kinderen om krabben te vangen of op onderzoek uit te gaan. Leuke excursies voor tijdens uw vakantie naar Mallorca met kinderen:

  • Safari Zoo in Calvià. Ga op autosafari en beleef een Afrikaanse safari compleet met giraffen, leeuwen en tijgers!
  • Aqualand El Arenal. Dit waterpark met ontzettend veel glijbanen en andere attracties is een feest voor iedere familievakantie.
  • Drakengrotten Mallorca. Zijn de kinderen niet bang in het donker? Bezoek dan de drakengrotten in Porto Christo. Dit grottencomplex inclusief ondergronds meer is erg leuk als u met kinderen naar Mallorca bent gekomen.
  • Pirates Show. Mallorca staat bekend om zijn kwalitatief hoogstaande shows. De Pirates Show is daar een goed voorbeeld van. Door middel van dans, acrobatiek en veel special effects is dit een wel heel bijzonder uitje tijdens de vakantie naar Mallorca met kinderen!

Een zonnige vakantiebestemming op slechts twee uurtjes vliegen? Dan is een vakantie naar Mallorca een uitstekende keuze!