(advertentie)

Vakantie op Kos – Griekenland

Kos

Het Griekse eiland Kos behoort tot de eilandengroep Dodekanesos en is gelegen in de Egeïsche Zee, voor de Turkse kust en nabij Rhodos en Samos. Het eiland heeft een lengte van 40 km, een breedte van 8 km en telt ruim 33.000 inwoners. Kos is al jaren een populaire vakantiebestemming vanwege het zonnige klimaat en de veelzijdigheid van het eiland. Kos is uitermate geschikt voor een zon- en strandvakantie, maar ook watersportliefhebbers, fietsers, wandelaars en cultuurliefhebbers kiezen veelvuldig voor een vakantie op Kos. In de zomermaanden ligt de temperatuur op het eiland tussen de 25 en 32 graden. In ongeveer 4 uur tijd vliegt u vanaf Amsterdam naar Kos.

Heerlijk op vakantie naar de zon!

Geniet van een vakantie in Griekenland!

Badplaatsen op het eiland Kos

Kos-stad
De bekendste en drukste plaats en tevens de hoofdstad van het eiland is Kos-stad, gelegen op ongeveer 30 minuten rijden van de luchthaven. Kos-stad is een prachtige combinatie van het heden en het verleden waar vooral de cultuurliefhebber zich niet zal vervelen. Ook de liefhebbers van het nachtleven zullen zich hier tot in de late uurtjes kunnen vermaken

Kardamena
De grootste badplaats van het eiland Kos is Kardamena. In de zomermaanden komen hier veel Engelse toeristen om te genieten van de brede zandstranden en de vele uitgaansgelegenheden.

Tigaki
Tigaki is een gezellige kleine badplaats met een mooi kilometers lang zandstrand. In het gezellige centrum zijn leuke winkeltjes, restaurantjes en bars te vinden.

Mastichari
De rustzoekende vakantieganger maakt een uitstekende keuze met de badplaats Mastichari, een kleine maar gezellige badplaats met onder andere een gezellige haven.

De Griekse eilandengroep Dodekanesos is ook uitermate geschikt voor een eilandhoppen vakantie.

Bezienswaardigheden Kos

Op het eiland Kos zijn veel bezienswaardigheden die u kunt bezoeken om er een onvergetelijke vakantie van te maken. Op het eiland zijn veel plekken waar u een fiets kunt huren om op een sportieve manier het eiland te verkennen. Kos is een relatief vlak eiland en daardoor uitermate geschikt voor een mooie fietstocht.

Wilt u even heerlijk ontspannen tijdens uw vakantie? Dan moet u zeker een bezoek brengen aan de thermale bron Embrós Thérme. Hier kunt u genieten van heerlijk warm bronwater (40 graden Celsius) dat uit de rotsen stroomt. Flamingo’s, ooievaars en grote schildpadden kunt u bewonderen in het zoutmeer gelegen tussen Marmari en Tigaki.

Tip: Altijd al eens in Turkije willen kijken? Dan is dit uw kans! Vanuit de haven van Kos-Stad vaar je in een klein uurtje naar de bekende Turkse badplaats Bodrum, hier kunt u heerlijk shoppen en genieten van nog veel meer stranden.