(advertentie)

Genieten van de zon op Aegina

Aphia-Tempel Aegina

Aegina is een Grieks eiland op ongeveer een uur varen vanaf de haven van Piraeus (de havenstad die voor Athene ligt). Het eiland is onder Nederlanders niet erg bekend, maar dat maakt juist van Aegina een heerlijke plek om naar toe te gaan op vakantie. Je kunt hier nog genieten van een authentiek eiland, met de échte Griekse cultuur. Het eiland biedt prachtige natuur, heerlijke stranden, gezellige stadjes en een boeiende geschiedenis. In dit artikel lees je alles over dit sfeervolle eilandje, waar de mooiste stranden zijn en waar je heerlijk kunt eten.

Heerlijk op vakantie naar de zon!

Geniet van een vakantie in Griekenland!

Bereikbaarheid Aegina

Zon op AeginaHet eiland is gemakkelijk te bereiken via het vliegveld in Athene. Vanaf het vliegveld kunt u met de metro of met de bus naar de haven van Pireaus, de bus kost €5 per persoon en de metro €8 per persoon. Vanaf de haven gaan er per dag een aantal boten. Er gaan ieder half uur ‘Flying Dolphins’ en afhankelijk van het seizoen vertrekken er acht tot veertien keer per dag veerboten. De Flying Dolphine doet er ongeveer 40 minuten over en de veerboot een uur. De kosten voor de boot verschillen per maatschappij, maar variëren tussen de €8 en €13 voor een enkeltje voor een volwassene. Vanaf Aegina kun je ook nog doorvaren naar het eiland Agistri (6 kilometer vanaf Aegina).

Stadjes van Aegina

Het eiland Aegina heeft meerdere dorpjes en stadjes: Aegina stad, Agia Marina, Marathonas, Perdika en Vagia. Aegina stad is de hoofdstad van het eiland en is een gezellig stadje. Er zijn veel leuke winkeltjes, restaurantjes en barretjes. Het stadje heeft ook een klein strand waar je heerlijk even kunt afkoelen op een warme zomerdag. Agia Marina is een erg toeristisch stadje, Perdika een typisch vissersdorpje waar je heerlijke vis kunt eten, Marathonas heeft veel prachtige stranden en Vagia is een dorpje met een heerlijk rustig strand. Er is dus voor ieder wat wils tijdens een vakantie op Aegina, want ieder dorpje of stadje heeft verblijfsplaatsen, zoals een hotel of appartement.

Stranden

Aegina strandAegina heeft veel prachtige stranden waar je heerlijk kunt genieten van de zon en de rust. In Aegina stad zelf heb je een klein strand, waar het vaak redelijk druk is. Dit komt doordat het water langzaam afloopt en dus geschikt is voor kinderen, daarnaast is het een strand waar alle inwoners van Aegina stad gemakkelijk naar toe kunnen lopen. In Marathonas heb je twee prachtige stranden met allerlei faciliteiten zoals een toilet en eet- en drinkgelegenheden. Ook bij Agia Marina en Vagia heb je heerlijke stranden. Op het strand van Vagia kun je ook erg goed en goedkoop eten. Verder heeft het eiland nog meer stranden, tijdens je vakantie op Aegina zal je deze ontdekken.

Bezienswaardigheden op Aegina

Op Aegina is veel te zien en te doen. Op het eiland vind je nog verschillende overblijfselen van het verleden. Zo ook de Tempel van Afaia, de beroemdste bezienswaardigheid op Aegina. De tempel ligt op een heuvel van 160 meter hoog, je hebt er een prachtig uitzicht over de zee en de omgeving. De tempel is gebouwd ter ere van de godin Afaia, de goding van de vruchtbaarheid en zou ongeveer 500 jaar voor Christus zijn gebouwd.

Naast de tempel van Afaia kun je op Aegina ook het klooster Agios Nektarios bezoeken. Agios Nektarios wordt gezien als beschermheilige van de zieken. Het klooster is gebouwd op resten van een klooster uit de Byzanthijnse tijd en in het klooster vind je het graf van de heilige Nektarios. Ook vind je naast het klooster de kerk van Agios Nektarios. Zowel het klooster als de kerk zijn een bezoek waardig.

Aegina 4Verder kun je op Aegina de Camera Obscura in Perdika, de oude stad ‘Palea Chora’ in het midden van het eiland bezoeken en de Tempel van Apollo (met uitzicht op de haven) is ook zeker mooi om te bezoeken. Tot slot kan een bezoekje aan Moni niet ontbreken bij een vakantie op Aegina. Dit is een klein onbewoond eilandje op 10 minuten varen vanaf Perdika. Hier kun je heerlijk rondlopen, in de zon liggen, zwemmen en genieten van lekker eten en drinken.

Vakantie op Aegina

Wilt u genieten van de echte Griekse cultuur en tot rust komen op Aegina? Neem dan een kijkje op de site van Aegina voor meer informatie over het eiland zelf en over verblijf op het eiland.