(advertentie)

Genieten op de Malediven

Genieten op de Malediven

Een vakantie op de Malediven is een echte aanrader. De prachtige, zonnige eilanden hebben ontzettend veel te bieden aan toeristen, of het nou om sportieve activiteiten of om culture bezienswaardigheden gaat.

Heerlijk op vakantie naar de zon!

Op vakantie naar een verre bestemming?

Recreatie op de Malediven

De Malediven zijn omgeven door de Indische Oceaan en zijn uitermate geschikt voor allerlei recreatie op en in het water. Zo kun je in het prachtige, heldere, blauwe water met de prachtig gekleurde koraalriffen uitermate goed snorkelen en genieten van de prachtige onderwaterwereld.

Maladives, Diving, Beautiful environmentBij de Malediven vind je het hele jaar door dolfijnen en kun je in bepaalde perioden van het jaar walvissen en reuzenmanta’s tegenkomen! Het is aan te raden om eens mee te gaan met een van de boottochten, die speciaal georganiseerd zijn om deze dieren te spotten.

De Malediven zijn ook een uitstekende plek voor parasailing. Veel hotels en lokale activiteitenbureau’s bieden deze avontuurlijke activiteit aan. Met parasailing laat een parachute, die vastzit aan een speedboot, je zweven boven het prachtige water van de Malediven. Op die manier heb je een prachtig uitzicht over de fantastische omgeving, parasailing is dus een echte aanrader!

Bezienswaardigheden op de Malediven

Op de Malediven is ontzettend veel historie en cultuur te vinden. Zo staat er bijvoorbeeld de Grote Vrijdagsmoskee, de grootste moskee op de Malediven. De Grote Vrijdagsmoskee is een prachtig gebouw van wel 40 meter hoog met een gouden koepel. Het is het hoogste gebouw van de Malediven, het is verboden om een hoger gebouw te hebben dan de toren van de Grote Vrijdagsmoskee.

De cultuur en historie van de Malediven is ook terug te zien in het Nationaal Museum in Malé, de hoofdstad van de Malediven. Het Nationaal Museum in Malé is gevestigd in het oude paleis van een vroegere sultan. In het Nationaal Museum worden ook spullen van deze sultan ten toon gesteld, zodat je een beeld krijgt van van de vroegere cultuur van de Malediven. Ook vind je er vele archeologische voorwerpen.

Winkelen op de Malediven

Wat winkelen betreft zit je op de Malediven ook helemaal goed. In Malé zijn twee winkelcentra te vinden. Ook vind je in Malé veel souvernirswinkeltjes en markten. De bekendste hiervan is de vismarkt van Malé, waar de vissers van de Malediven ‘s middags hun net gevangen vis leveren. De vis word ter plekke gevild, zodat je zelf kunt zien hoe dat in zijn werk gaat en kunt aangeven hoeveel je wilt. De vismarkt van Malé is zeker een bezoekje waard!

Andere bezienswaardigheden op de Malediven die je zeker niet mag missen zijn:

  • Mulee Aage Palace
  • Sultan Park
  • Hithadhoo