(advertentie)

Genieten aan het meer van Caldonazzo

Meer van Caldonazzo

Het meer van Caldonazzo, in het Italiaans ‘Lago di Caldonazzo’, is een meer dat in het noorden van Italië ligt. Het meer heeft dezelfde naam gekregen als het, aan de zuidelijke kant van het meer liggende, stadje Caldonazzo. Aan de westelijke kant van het meer ligt het stadje Calceranica al Lago. Verder liggen er nog een aantal kleinere plaatsjes rondom het meer. Het meer is het warmste Alpenmeer en het trekt veel toeristen, vooral in de zomer.

Heerlijk op vakantie naar de zon!

Zin in een vakantie naar Italië?

Rondom het meer van Caldonazzo

Caldonazzo meer

Langs het meer van Caldonazzo zijn brede en goed onderhouden stranden te vinden. Veel van deze stranden grenzen aan campings die zomers vol met toeristen staan. Langs de zuidelijke kant van het meer loopt een promenade met daaraan allerlei pizzeria’s en cafés. In de avond is het erg druk hier, er lopen veel toeristen op zoek naar een leuk restaurantje om te eten (en die zijn er genoeg) of naar een leuke ijssalon. Maar ook overdag is het fijn om even af te koelen bij één van de ijssalons met een heerlijke ‘gelato’!

Op het meer kunnen verschillende watersporten worden beoefend zoals zeilen, windsurfen en kanovaren. Maar ook kun je met je eigen bootje rondvaren, er één huren of gezellig een waterfiets huren. Op meerdere plekken is hiervoor de mogelijkheid en er zijn veel verschillende soorten waterfietsen, zelfs één met een glijbaan! Overdag is de gemiddelde temperatuur zo’n 27ºC in de zomer, dus een heerlijke bestemming voor een zomervakantie.

Aan het meer van Caldonazzo zijn redelijk veel Nederlanders te vinden, voornamelijk gezinnen met kinderen. Voor kinderen is dit ideaal, ze hebben al snel een groepje vrienden en vriendinnen waar ze dan veel mee op kunnen trekken. Wil je liever niet te veel Nederlands om je heen horen, ga dan in het laagseizoen, er zijn dan ook veel Italianen te vinden. De omgeving is dan ook nog net zo mooi.

Campings rondom het meer

Rondom het meer van Caldonazzo heb je veel campings. Deze campings zijn:

  • Camping Mario Village (met zwembad)
  • Camping Spiaggia
  • Camping Riviera
  • Camping Belvedere
  • Camping Al Pescatore (met zwembad)
  • Camping Punta Lago
  • Camping Penisola Verde
  • Camping Fleiola
  • Camping Punta Indiana
  • Camping San Cristoforo (met zwembad)

Naast de vele campings rondom het meer zijn er ook allerlei mogelijkheden om een huis of appartement te huren. Sommige van deze huizen hebben een tuin direct aan het meer.

Activiteiten rondom het meer van Caldonazzo

Wandelen

Lago Erdemolo - CaldonazzoHet meer van Caldonazzo ligt tussen de bergen, hierdoor is het gemakkelijk om de bergen in te wandelen. In de omgeving van het meer zijn veel bergtoppen waar een pad naar toe loopt. Vanaf de Panarotta, op 2.002 meter hoogte, heb je een mooi uitzicht op het meer en de omliggende plaatsjes. Ook is ‘Lago Erdemolo’ een mooie wandeling. Dit is een lange wandeling naar een klein bergmeertje tussen de bergen. Wanneer je een echte wandelfanaat bent, zijn er nog veel meer routes beschikbaar. Laat je informeren op de camping of bij het VVV kantoor in het centrum van Caldonazzo.

Fietsen

Naast wandelen kun je ook heerlijk fietsen of mountainbiken in de omgeving. Fiets een rondje door de fruitboomgaarden of een rondje om het meer. Hierbij is het wel fijn als je een goede fiets hebt met versnellingen, er zijn nogal wel hellingen die je op moet fietsen.

Watersport

Het meer van Caldonazzo staat ook bekend om haar watersporten. In Trentino is het Caldonazzomeer het enige meer waar je kunt waterskiën. Aan het meer zit ook een waterskischool en niet de minste: deze is namelijk van de Italiaanse kampioen Marco Degasperi. Andere watersporten die je kunt beoefenen: waterfietsen, windsurfen, peddelsurfen en kanoën. Genoeg mogelijkheden voor de liefhebber van watersporten.

Klimmen

Als laatste activiteit vlakbij het meer van Caldonazzo moet het Acropark nog benoemd worden. Het Acropark is een klimbos waarbij meerdere routes op verschillende niveaus zijn uitgezet. Het park is in de zomermaanden (juni tot augustus) van 10.00 uur tot 18.00 uur geopend en in de maanden april, mei, september en oktober is het park in de weekenden en op feestdagen geopend. Een voordeel bij het park is dat de instructie ook in het Nederlands is, ideaal dus voor kinderen. Vanuit Caldonazzo vind je al goede bewegwijzering aan, het park ligt aan de weg van Caldonazzo naar Centa en is gemakkelijk te vinden.

Bootverhuur

Het is ook mogelijk om een boot te huren rondom het meer. Je hoeft hiervoor niet in het bezit te zijn van een vaarbewijs. In Italië kun je zo een bootje huren, maar deze huurboten moeten dan niet meer vermogen hebben dan 40 pk. Voor een boot met meer pk moet je wel in het bezit zijn van een vaarbewijs. Een “attestato di compentenza”.

Bezienswaardigheden in de omgeving

CaldonazzomeerDe omgeving van het meer biedt verschillende activiteiten. Er zijn veel leuke stadjes te vinden waar je heerlijk een (half) dagje kunt rondlopen. In Pergine Valsugana heb je een leuk winkelcentrum waar je overdag lekker kunt gaan shoppen. Het is een heerlijk cool winkelcentrum, dus ideaal als het buiten erg warm is. Borgo Valsugana is een schattig klein stadje met leuke straatjes waar je heerlijk kunt rondlopen. Wanneer je graag even wat standaard boodschappen wilt doen, kun je hier terecht bij een Lidl. Iets verder van het meer van Caldonazzo ligt Trento, een mooie stad met leuke winkels en een mooi centrum. De stad heeft een rijke historie en zeker een bezoek waard.

In de omliggende plaatsen zijn vele marktjes te vinden waar u kleding, schoenen, verse groentes, vers fruit en een zak patat met een gebraden kip kunt kopen. De marktjes zijn zeker een bezoek waardig tijdens een verblijf aan het meer van Caldonazzo. Wanneer u op een camping verblijft, kunt u hier vaak een overzicht vinden van wanneer in welk plaatsje een markt is.

Verder is het vanaf het meer van Caldonazzo mogelijk om een dagje naar één van de grote steden in Noord-Italië te gaan. Hierbij kun je denken aan de romantische stad Verona, de mode stad Milaan of het sprookjesachtige Venetië. Verder is een bezoekje aan het Gardameer ook erg leuk, ga dan vooral langs bij het historische stadje Sirmione.

Een vakantie aan het meer van Caldonazzo heeft zo ontzettend veel te bieden en is een absolute aanrader!