(advertentie)

Genieten aan de Turkse Rivièra

Antalya

Een vakantie naar de Turkse Rivièra biedt een combinatie van natuur, cultuur en een heerlijk klimaat. Veel Nederlanders kiezen ervoor om in de zomermaanden all inclusive naar Turkije te vertrekken en hun vakantie aan één van de vele prachtige zandstranden van de Turkse kust door te brengen. De Turkse Rivièra is hier een bijzonder goede bestemming voor. Deze streek aan de Middellandse Zee bestrijkt het gebied vanaf Marmaris via Antalya helemaal naar Alanya. Dit zijn ook meteen de bekendste en populairste badplaatsen aan de Turkse kust. De Turkse Rivièra is niet een officiële benaming, deze term wordt vooral gebruikt in de toeristensector. Vanuit Nederland ben je binnen 3,5 uur vliegen op het vliegveld van Antalya en kan jouw heerlijke vakantie beginnen. Wil je een goedkope all inclusive naar Turkije, dan kan je het beste naar de Turkse Rivièra!

Heerlijk op vakantie naar de zon!

Lekker goedkoop naar Turkije?

Klimaat Turkse Rivièra

Dit heerlijke gebied in Turkije aan de Turkse kust, ligt aan de Middellandse Zee en heeft een mediterraan klimaat. Dat wil zeggen dat de Turkse Rivièra hete zomers heeft en zachte winters. Zo’n 300 dagen per jaar schijnt hier de zon. In de zomer ligt de gemiddelde temperatuur in de Turkse Rivièra boven de 30 graden Celsius, waarbij je niet raar op moet kijken als de thermometer 40 graden Celsius laat zien. Houd je meer van iets koelere temperaturen dan zijn de maanden april, mei en oktober de beste maanden om naar de Turkse Rivièra te reizen. In deze maanden liggen de temperaturen wat lager, maar is het nog steeds zo’n 20 à 25 graden Celsius. De meeste kans op regen heb je in de maanden november en februari. Het heerlijke klimaat aan de Turkse Riviera, is één van de hoofdredenen voor toeristen om op vakantie te gaan naar de Turkse kust.

Landschap en natuur

Antalya watervallenZoals al gezegd, dit gebied ligt aan de Middellandse Zee. De vele zandstranden die het gebied rijk is lopen allemaal deze prachtige zee in. Verder is deze populaire bestemming erg vlak. Af en toe een heuvel, maar vooral naaldbossen, stranden en pittoreske dorpjes. De bergen van gebergte de Taurus zie je in de verte liggen, maar die behoren niet tot de Turkse Rivièra. De meeste toeristen die naar deze streek komen, boeken een all inclusive naar Turkije voor de mooie stranden. Qua natuur- en landschapsfotografie kan je je uitleven in Turkije. Ga bijvoorbeeld naar de watervallen bij Düden, Manavgat of Kursunlu. Vlakbij Antalya vind je de ‘hogere Düdenwatervallen’ en richting badplaats Lara vind je nog de ‘lagere Düdenwatervallen’.

All inclusive naar Turkije

Riviera, TurkijeWil je goedkoop all inclusive naar Turkije? Dan is een vakantie naar de Turkse Rivièra echt iets voor jou! Zeker de steden Alanya en Antalya bieden veel mogelijkheden voor een all inclusive vakantie. Hier vind je veel goedkope hotels en appartementen. Deze vakantiecomplexen bieden je heerlijk eten en een prachtig zwembad. Wil je toch ook een keer buiten de deur eten? In Alanya en Antalya zijn veel gezellige restaurantjes en barretjes waar je lekker iets kunt eten of drinken. Ook is hier een zeer uitgebreid uitgaansleven, je kan hier als je wilt tot in de late uurtjes feesten. Veel hotels en appartementen liggen vlakbij de Turkse kust, zodat je zo de Middellandse Zee in kunt lopen.

Populaire badplaatsen

BodrumDe belangrijkste badplaatsen van de turquoise kust zijn Alanya, Antalya, Belek, Bodrum, Kemer, Marmaris en Side. Hier vind je de mooiste zandstranden, gelegen aan een prachtige, turquoise zee. Zoals net al genoemd, voor goedkope all inclusive vakanties zijn Alanya en Antalya aan te raden. Veel toeristen komen ieder jaar naar deze twee Turkse badplaatsen om heerlijk te genieten van het klimaat, het strand en hun appartement of hotel. De steden Alanya en Antalya zijn ook populair onder overige toeristen. De stranden aan de Turkse kust liggen iedere zomer helemaal vol toeristen en locals. Andere populaire badplaatsen zijn Belek, Bodrum en Mamaris. Deze steden zijn steeds meer in opkomst onder vakantiegangers. Het wordt hier steeds toeristischer en je vindt hier steeds meer leuke restaurants en cafés. Kortom, de Turkse kust is een plek waar veel toeristen willen zijn.

Vakantie naar de Turkse Rivièra boeken? Aanbiedingen bekijken

Activiteiten tijdens je vakantie naar de Turkse Rivièra

Wil je niet je hele vakantie binnen de poorten van je eigen all inclusive hotel blijven? Dan zijn er genoeg leuke activiteiten die je in de Turkse Rivièra kunt ondernemen:

  • Alanya strandIn de Turkse Rivièra bevinden zich 2 van de 7 wereldwonderen. Het Mausoleum van Maussollos in Halicarnassus en de restanten van de Tempel van Artemis in Ephesus.
  • Ga naar één van de vele mooie moskeeën of Byzantijnse kerken in Alanya.
  • Slenter door de gezellige, smalle straatjes in Alanya of bezoek de populaire Damlatas-grot.
  • Ongeveer 20 kilometer van Alanya ligt één van de mooiste grotten van Turkije: Dim Mağarasi.
  • Genoeg van het zwembad bij je appartement? Ga een dag zwemmen in een waterpark. Waterplanet Aquapark, Utopia World in Alanya of Antalya Aqualand in Antalya.
  • Ben je met kinderen aan de Turkse Rivièra? Dan is een excursie naar Minicity, Madurodam van Turkije, erg leuk.
  • In de Turkse Rivièra bevindt zich het golfmekka van Turkije. In Belek vind je meer dan 10 professionele golfbanen. Belek mag zich met trots de golfhoofdstad van Turkije noemen.
  • Iets verder rijden maar zeker de moeite waard: Cappadocië. Dit overweldigende landschap is één van ’s werelds grootste natuurwonderen.
  • Aan de vele stranden kan je veel watersporten beoefenen. Surfen, raften, zeilen, aan de Turkse kust kan het allemaal!

Zoals je ziet, en hele waslijst aan activiteiten en bezienswaardigheden in de Turkse Rivièra. Je hoeft je tijdens je all inclusive naar Turkije geen moment te vervelen!