(advertentie)

De eeuwenoude stad: Mexico-city

ruïne

De plek waar de zon altijd schijnt, de zee altijd blauw is en waar de toeristen altijd te vinden zijn: Mexico-city. Met ruim 8,5 miljoen inwoners in deze eeuwenoude stad is er altijd wat te beleven en te doen!

Heerlijk op vakantie naar de zon!

Op vakantie naar een verre bestemming?

Algemene informatie

In 1521 werd Mexico-stad gesticht op de ruïnes van oude Azteekse hoofdstad Tenochtitlan. Veel ruïnes zijn tot vandaag de dag te vinden in deze prachtige toeristenstad. Mexico-stad ligt op 2240 meter boven zeespiegel en heeft daarmee de titel voor de hoogste stad ter wereld binnengesleept. Omdat Mexico een groot land is, zijn er verschillende klimaten die de dienst doen. In het noorden van Mexico zijn er vooral woestijn- en steppeklimaten. Maar in andere delen schijnt vaak de zon. Alleen voor het weer is een vakantie naar Mexico al de moeite waard.

Bezienswaardigheden

Er is in Mexico-stad veel te doen. Omdat dit zo’n oude stad is, zijn er veel musea en geschiedenisvolle plekken te bezoeken. Mexico-Stad wordt ook wel Federale District genoemd, in de volksmond dan tenminste. Dit komt omdat Mexico-stad van tot tot teen op elke vierkante meter is volgebouwd. hierdoor heeft het veel weg van ‘The States’.

Musea

Omdat Mexico-stad bekend staat om de vele musea in de stad zijn er ook veel te vinden, Mexico-stad is niet voor niks de 2e grote stad in de wereld met de meeste musea. Nationaal Museum voor Antropologie, de naam die bij iedere musea kenner binnenkomt als hij denkt aan Mexico-stad. Niet voor niks, want dit is het museum onder de musea.

Of nog beter bekend, het Frida Kahlo Museum. Dit museum staat bekend om de beroemde kunstenares Frida Kahlo, die vooral bekend stond om haar beroemde zelfportretten. Vele Mexicanen vinden dit museum de trots van de stad, en velen vinden die titel dan ook eerlijk verdiend. Museo Anahuacalli is ook een echte aanrader. Een beetje ten zuiden van deze prachtige stad zal je dit museum dan ook zeker tegenkomen. Het bijzondere van dit museum is dat het gebouw is gemaakt van vulkanisch gesteente en het 3 verdiepingen heeft. Wat wil je nog meer?

Wijken en steden

Coyoacán, een van de bekendste wijken onder de toeristen. Dit is de plek waar iedereen samenkomt, Mexicanen, toeristen en de meest creatieve kunstenaren. Hier zijn grote markten te vinden, kleine lieve straatjes en prachtige gebouwen. De wijk is vooral bekend geraakt omdat de beroemde kunstenares Frida Kahlo die ik eerder benoemd heb hier asiel kreeg van de staat.

Ook is Calle Madero een bezoekje waard. Dit is een autovrije stad met vele kathedralen. Ook zijn er prachtige herenhuizen te vinden en de modernste winkels in dit mooie stadje. Misschien hou je toch iets meer van de culturele kant. Als je toch al in Mexico-stad bent kun je het beste meteen de schoonheid bekijken. Veel toeristen vinden dit niet veilig genoeg, maar gelukkig heeft de overheid in 2015 betere maatregelen getroffen, de stad is nu geheel veilig voor bezoekers. La Condesa, hier is het altijd gezellig en hier brand altijd het licht. Met vele souvenir winkeltjes en wereldberoemde restaurants is dit een mooie plek om een dagje door te brengen. De sfeer is heel gezellig, met veel straatartiesten en kleurrijke terrassen is dit echt een ‘Must Go!’

Kathedralen, kastelen en meer

Omdat Mexico-stad een eeuwenoude stad is zijn er nog veel sporen te vinden van vroeger. Zo is het Chapultepec Castle een perfect voorbeeld, het staat gebouwd op de top van Chapultepec Hill en vandaag de dag is het het enige kasteel in America uit de dagen van New Spain.

Er is een prachtig uitzicht over de stad, een uitzicht om nooit te vergeten. Ook zijn er kleurrijke tuinen om het kasteel heen gebouwd, een goede plek om te verdwalen dus! Om het even over kathedralen te hebben, Catedral Metropolitana de la Ciudad is me er eentje. Dit is de oudste en het grootste kathedraal van het hele Westelijke Halfront. Er zijn 3 eeuwen nodig geweest om dit prachtplaatje te bouwen, en niet voor niks het is namelijk gebouwd met stenen van een oude Azteken-tempel. Natuurlijk heeft ook iedere stad haar eigen plein nodig, Mexico-stad heeft er ook eentje, in Mexico Stad heet het bekende plein Plaza de la Constitución maar onder de Mexicanen heet het vaker Zocalo. Met het Catedral Metropolitana de la Ciudad ten noorden van dit fantastiche plein is dit het plein onder alle andere pleinen.

Kortom

Natuurlijk heeft iedere stad zo haar voor en nadelen, maar bij Mexico zijn de nadelen zeer zeldzaam. De opties in deze prachtige stad zijn haast eindeloos, zo valt er altijd weer wat nieuws te beleven. Mexico is niet een stad dat u in 1 keer helemaal kan bekijken namelijk. Met de vele opties en duizenden uitgaans gelegenheden is er voor ieder wat wils uit te kiezen.