(advertentie)

Casablanca, de witte stad van Marokko

Casablanca witte stad

In het noordwesten van Marokko ligt de stad Casablanca. De naam Casablanca betekent letterlijk Wit Huis en dat is niet voor niets. Casablanca staat namelijk bekend om haar vele witte gebouwen. Naast deze mooie naam staat Casablanca ook bekend als badplaats, vanwege haar ligging aan de zee. Casablanca is daarmee een ideale bestemming voor de toerist die houdt van zowel culturele uitstapjes als relaxen aan het strand.

Heerlijk op vakantie naar de zon!

Je favoriete stad bezoeken?

Bezienswaardigheden / Interessante plaatsen

  • Casablanca Hassan II moskeeHassan II moskee: één van de hoogtepunten van Casablance. De moskee is de op drie na grootste van de hele wereld en haar minaret is de hoogste die er is. Daarnaast heeft de moskee een prachtige ligging vlak bij de zee. Inmiddels kun je helaas niet meer rondom de moskee wandelen, waar dit vroeger wel mogelijk was. Je kunt er wel naar binnen, ook als niet-moslim. Het kost je zo ongeveer een tientje, als volwassene. Te voet is de moskee makkelijk te bereiken vanaf het centrum en van station Casa Port.
  • Kasbah Boulaouane: Alleen de weg naar de kasbah toe is al de moeite waard. Ver weg van de bewoonde wereld, maar toch maar een uurtje van El Jadida of twee uurtjes van Casablanca vandaan, waan je je helemaal weg van de bewoonde wereld. Bij aankomst vind je enkel nog de muren van wat eens een kolossaal gebouw is geweest, maar het uitzicht is prachtig. De hele vallei en de rivier zijn zichtbaar en leveren schitterende foto’s op voor het vakantieboek.
  • Joodse synagoge Beth-El: Prachtig gebouw om even te bezichtigen, mede doordat het zeer goed is onderhouden. De synagoge is nog steeds in gebruik voor een aantal Joodse gezinnen in Casablanca. Een must-visit voor iedereen die geinteresseerd is in het Joodse leven en de geschiedenis in Marokko.
  • Royal Palace of Casablanca: residentie van de Marokkaanse koning. Mede daarom kun je er ook niet naar binnen. Gelukkig heeft de buitenkant genoeg bekijks om je een poosje te vermaken. Als je van mozaïeken houdt kun je je hart ophalen.  Daarnaast heeft het paleis ook een enorm plein waar je even rond kunt kijken. Als je geluk hebt kun je de traditionele wacht ook zien!
  • Stranden van Casablanca: Ain Diab is één van de bekendere stranden van Casablanca, waarbij je ook vele winkels kunt vinden aan de promenade. Zeker de moeite waard om een tijd door te brengen. Even shoppen en daarna heerlijk uitwaaien aan het strand, of andersom.

Weer & Klimaat

Wanneer je het beste kunt afreizen naar Casablanca hangt af van welke temperaturen jij prettig vindt tijdens je bezoek. Het moge duidelijk zijn dat in de maanden juli, augustus en september de warmste temperaturen worden bereikt, met een gemiddelde van ongeveer 25 graden Celsius. Het wordt in Casablanca niet extreem warm door de ligging van de bergketens en de Atlantische oceaan. De maanden april en mei zijn daarnaast erg geliefde maanden om een bezoek te brengen, omdat de gemiddelde temperaturen dan rond de 20 graden liggen en je hier en daar een verfrissend regenbuitje kunt verwachten. In augustus en september hoef je deze niet te verwachten. Het gebied is qua temperatuur het hele jaar door goed bereisbaar, maar de gematigde temperaturen in voor- en najaar zijn het meest geschikt voor een actieve vakantie.

 

Tips

  • Casablanca MedinaDe boulevard La Corniche: Vanaf de Hassan II moskee kun je gemakkelijk naar deze boulevard lopen. Als je richting de witte vuurtoren loopt is de boulevard niet te missen. Het is één van de belangrijkste straten van de stad en het loopt parallel aan de zee. Aan de boulevard zijn veel cafés, restaurants en uitgaansgelegenheden te vinden. Daarnaast kun je ook even relaxen op het strand of geniet je van het uitzicht of een terras.
  • Bezoek de medina: wellicht niet zo groot als de medina’s van Marrakech of Fez, maar zeker de moeite waard. Door de medina te bezoeken krijg je een leuk kijkje in de tradities van Marokkanen. Wat is er nu leuker om een vers gemaakt brood te proeven bij de lokale bakker?
  • Reisinformatie: Casablanca is goed te bereiken vanuit andere toeristische bestemmingen in Marokko. Met de bus of met een huurauto zijn de steden Fez (5 uur), Marrakech (4 uur), Meknes (4 uur), Rabat (1 uur) en Tanger (6 uur) goed aan te rijden. Ook is het mogelijk vanuit de meeste van bovenstaande steden met de trein naar Casablanca te reizen. Vanaf Schiphol vlieg je al naar Casablanca voor ongeveer €130,- retour.