(advertentie)

Cala d’Or Mallorca

Cala d'or

Cala d’Or is een populaire vakantiebestemming in het zuidoosten van het Spaanse Mallorca. Cala d’Or betekent ‘gouden baai’. En dat is niet voor niets, Cala d’Or Mallorca is bekend om de vele prachtige baaien: witte zandstranden, helder blauw water en omringd door een beboste heuvels. Kortom, Cala d’Or is een prachtige bestemming.

Heerlijk op vakantie naar de zon!

Lees verder voor alle informatie over een onvergetelijke vakantie naar het zonnige Cala d’Or op Mallorca. Praktische informatie zoals het weer op Cala d’Or, de mooiste stranden van Cala d’Or, de leukste bezienswaardigheden, zoals Mondrago Natural Park Mallorca en de gezellige boulevard! 

Weer Cala d’Or Mallorca

Cala d’Or is (in de zomer) een ideale bestemming voor een zon, zee en strand vakantie. De populaire zonbestemming heeft een mediterraan klimaat. In de maanden mei tot en met september kun je het meeste genieten van de zon. Hoogzomer, in de maanden juni en juli, ligt de gemiddelde maximum temperatuur boven de 25 graden.Wil je wat minder strandvakantie en meer van het eiland zien? Dan is het weer in het voor,- en najaar meer geschikt om Cala d’Or te bezoeken. In april is de gemiddelde maximum temperatuur 17 graden en in oktober is dit nog 23 graden.

Uniek verblijf op Mallorca

Ben je op zoek naar een uniek verblijf op Mallorca? Boek dan een vakantie bij Eliza was here! Vriendelijke eigenaren, een bijzondere locatie en kleinschaligheid staan bij Eliza’s ontdekkingen centraal. Ontdek bij Eliza het perfecte verblijf voor jouw vakantie op Mallorca.

Cala d'or MallorcaDe mooiste stranden van Cala d’Or

Cala d’Or heeft prachtige stranden. De badplaats kent 6 baaien, maar zijn allen vrij klein. Dit maakt dat de idyllische stranden in het hoogseizoen druk kunnen zijn. De mooiste stranden van Cala d’Or zijn:

Cala Esmeralda is een heerlijke baai voor een relaxte stranddag tijdens je vakantie. De baai Cala Esmeralda ligt nabij hotel Esmeralda. Vanaf het hotel heb je uitzicht over dit mooie strand. Bij het hotel zit ook een restaurant waar je voordelig wat kan eten en ook kan genieten van het uitzicht. De zee kan in deze baai soms zorgen voor golven in tegenstelling tot de andere baaien van Cala d’Or.

Cala Gran is misschien wel het mooiste strand van strand van Cala d’Or. Dit maakt het strand vaak wel wat druk. Cala Gran ligt dichtbij het centrum en de boulevard van Cala d’Or.

Cala d’Or is het grootste strand van de gelijknamige badplaats. Het strand is slechts 40 meter breed, maar wel 100 meter lang.

Stranden Cala d'OrCala Ferrera is een prachtig strand in Cala d’Or. Het mooie strand is een verrassende baai, omdat er een lichte draai in zit. Loop naar de zee en laat je verrassen door het adembenemende uitzicht. Cala Ferrera ligt naast een heel aantal winkels en restaurantjes.

Andere mooie stranden van Cala d’Or zijn Cala Serena en Cala Egos.

Cala d’Or bezienswaardigheden

Cala d’or heeft vele bezienswaardigheden. De populaire bestemming op Mallorca staat natuurlijk bekend om zijn ‘gouden baaien’. Maar in de omgeving van Cala D’or zijn nog veel meer prachtige bezienswaardigheden te zien.

 • Mondrago Natural Park Mallorca / Cala Mondrago

In het natuurgebied Mondrago Natural Park ligt het prachtige strand Cala Mondrago. Cala Mondrago heeft helder blauw water en is de perfecte plek om te snorkelen. Wil je even genieten van de prachtige natuur? Dan kun je één van de wandelroutes door het natuurpark lopen. Je loop langs de klif van Cala Mondrago en hebt een prachtig uitzicht over zee. Na een kleine wandeling kom je bij nog een strand uit. Op het strand van Cala Mondrago zijn ook 2 restaurants gevestigd.
Je vindt Cala Mondrage in Mondrago Natural Park op 8 km afstand van Cala d’Or Mallorca.

Vakantie naar Cala d’Or? Bekijk reisorganisaties
 • Es Pontas

Es Pontas is een natuurlijke brug tussen Cala Santanyí en Cala LIombards. Met een korte wandeling vanuit Cala Santanyi heb je een prachtig uitzicht op Es Pontas.

 • Boottocht Cala d’Or Mallorca

Vanaf Cala d’Or Mallorca worden verschillende boottochten georganiseerd. De boottochten gaan langs de mooiste kustplekjes en er is tijd om te zwemmen en snorkelen.

 • Cala d’Or centrum en boulevard

  Cala d'Or Centrum

  De boulevard van Cala d’Or

Cala d’or heeft meerdere centra en één groot centrum. Rondom de verschillende stranden vind je namelijk verschillende straten en boulevards met winkeltjes en restaurantjes. Daarnaast heb je een groot centrum. Het grote centrum van Cala d’Or staat bekend als kindvriendelijk. Het centrum van Cala d’Or is namelijk autovrij. Je vindt er een gezellige boulevard met vele gezellige restaurantjes en leuke winkeltjes. De boulevard van Cala d’or is heel netjes en wordt gekenmerkt door vele (palm)bomen. Het centrum en de boulevard van Cala d’Or geven je een echt vakantiegevoel!

 • Haven

Heb je ’s avonds heerlijk even over de boulevard van Cala d’Or gelopen dan kun je daarna ook nog je ogen uitkijken in de haven. Het dorp heeft een haven omringt met gezellige restaurantjes. Bovendien kijk je je ogen uit als je door de haven loopt!

 • Palma de Mallorco

Palma de Mallorco, de hoofdstad van Mallora ligt op 65 km van Cala d’Or. Een dag naar de hoofdstad is een leuk bezienswaardigheid tijdens je vakantie. Palma de Mallorca is bekend om zijn kathedraal La Seu.

 • Cala Gran

Cala Gran is een van de mooiste standen van Cala d’Or en hoort daarom in het lijstje bezienswaardigheden Cala d’Or. Cala Gran is een prachtige baai, die je zeker tijdens je vakantie in Cala d’Or Mallorca wilt bezoeken.

Photo by: Christan Bortes