(advertentie)

Zonvakantie Aruba

Zonvakantie Aruba

Op Aruba ben je bijna altijd verzekerd van hoge temperaturen en veel zon. De gemiddelde temperatuur overdag is 30ºC. In de maanden oktober, november en december valt bijna alle regen die er in een heel jaar valt. De temperaturen zijn dan wel gewoon hoog, dus als het eenmaal droog is, kun je heerlijk op het strand liggen. Een zonvakantie Aruba wordt steeds populairder, ook steeds meer mensen bezoeken Aruba in de winter om de kou in Nederland te ontvluchten en even te genieten van zon, zee en strand.

Heerlijk op vakantie naar de zon!

Stranden van Aruba

De stranden die aan de westkust van Aruba liggen worden tot de mooiste stranden ter wereld gerekend. Het bekendste en belangrijkste strand is Palm Beach, langs dit strand vind je veel hoge hotels, appartementen complexen en resorts. Door de hoge hotels wordt Palm Beach ook wel de Highrise-area genoemd van Aruba. Langs deze resorts loopt een mooie lange boulevard, de J.E. Irausquin Boulevard. Aan de andere kant van de boulevard (dus van het strand af) zijn er in de afgelopen jaren veel winkels, restaurants, bars en bioscopen gevestigd. Palm Beach is steeds meer een toeristisch dorp geworden en ook de beste bestemming binnen Aruba.

Zonvakantie Aruba Wil je tijdens je zonvakantie Aruba niet in de drukte van Palm Beach zitten? Dan is Eagle Beach zeker een aanrader. De hotels, appartementen en resorts die hier staan zijn veel minder hoog en Eagle Beach wordt daarom ook wel de Lowrise-area genoemd. De J.E. Irausquin Boulevard loopt ook hier langs het strand. Het aanbod aan eetgelegenheden en winkels is hier wat minder groot, maar met een taxi of huurauto kom je gemakkelijk bij Palm Beach of Oranjestad. Aangezien Eagle Beach een rustig strand is, is de kans groot dat je hier een lederschildpad ziet. De lederschildpad komt hier namelijk sneller aan land dan op de andere stranden van Aruba om een nest te maken voor haar eieren.

Naast Eagle Beach en Palm Beach zijn er zoveel meer prachtige stranden die absoluut een bezoekje waard zijn tijdens een zonvakantie Aruba: Mangel Halto Beach, Malmok Beach, Hadicurari (Fisherman’s Huts), Arashi Beach, Baby Beach (Sereo Colorado), Surfside Beach, Druif Beach, Dos Playa.

Invulling zonvakantie Aruba

Ook watersportmogelijkheden zijn er genoeg tijdens een zonvakantie Aruba. Duiken vanaf het land is vrijwel niet mogelijk op Aruba, maar er gaan verschillende boten naar plekken waar je scheepswrakken kunt bekijken of de prachtige koraalriffen kunt bewonderen. Om te snorkelen kun je het beste naar Druif Beach, Baby Beach, Arashi Beach, Hadicurari en Malmok Beach. De perfecte surfstranden voor beginners zijn Hadicurari en Eagle Beach en zeer ervaren surfers kunnen terecht op Dos Playa. De andere stranden bieden ook genoeg watersportmogelijkheden zoals het verhuur van boten en jetski’s.

Eten op Aruba

Een zonvakantie Aruba kun je dus heerlijk doorbrengen op het strand, terwijl je activiteiten afwisselt met lekker in de zon liggen. Als afsluiting van een heerlijke dag genieten in de zon, kun je op veel verschillende plaatsen uit eten. Op Aruba vind je veel restaurants die zich op Amerika richt (omdat hier de meeste toeristen vandaan komen), maar dit maakt het natuurlijk niet minder lekker. Hierdoor is het aanbod erg gevarieerd: Italiaanse restaurant, Sushi Bars, Fast Food ketens en gezellige eetcafé’s. Ook zijn er op een aantal plekken (bijvoorbeeld bij The Paddock in Oranjestad) Nederlandse snacks, zoals bitterballen en frikadellen, te krijgen.

photo by: Göran Ingman, David Stanley