(advertentie)

Op wintervakantie naar Liechtenstein

De vlag van Liechtenstein

Liechtenstein is een klein landje in Europa, dat grenst aan Zwitserland in het westen en Oostenrijk in het Oosten. Het kleine landje heeft ook wel de naam dwergstaat, dit komt door de maar 38.557 mensen op een oppervlakte van 160 km². Dit maakt Liechtenstein het vierde kleinste land op aarde. Alleen Monaco, San Marino en Vaticaanstad zijn kleiner. Even ter vergelijking: ons eiland Texel is 463 km² groot.

Wintersport met skipas boeken?

Landschap en klimaat

Liechtenstein heeft een erg mild klimaat, in de zomer liggen de temperaturen rond de 20 graden en in de winterperiode rond het vriespunt. In de wintermaanden valt bijna alle verwachte neerslag op de grond als sneeuw. Dit maakt het een ultieme plek voor een wintersport vakantie. Het klimaat zelf ligt tussen een landklimaat en een gematigd zeeklimaat in. Ook het landschap werkt daar erg in mee, Liechtenstein heeft een heel erg heuvelachtig landschap met erg grote pieken. Zelf ligt het mini landje op 884 meter boven zeespiegel.

Wintersport

Zoals ik al zei zijn er veel pieken in het landschap van Liechtenstein, het enige nadeel daarvan is dat er ook vrij veel bossen zijn. Omdat dit landje zo extreem klein is, is er maar ruimte voor 1 wintersportpark, Malbun. Hier zijn een aantal skipistes geprepareerd met een totale lengte van ruim 23 kilometer door de bergen. Met de skiliften kun je klimmen tot 2000 meter, in totaal zijn er 7 skiliften in Liechtenstein. Malbun ligt zelf op 1600 meter boven zeespiegel. Dit wintersportpark beschikt over kunstsneeuwinstallaties zodat je het gehele seizoen gegarandeerd kunt skiën of snowboarden.

Wandelen of backpacken

Naast wintersport is er nog veel meer te doen in Liechtenstein. Er zijn veel mooie bossen te vinden en dit zorgt voor hele mooie wandellocaties. Ook zijn er talloze fietsroutes aangelegd die toegankelijk zijn voor wandelaars. Hierdoor vind je veel mensen op de fiets maar ook op de mountainbike, die gaan vaak ook ‘off road’.

Economie en andere zaken

De bossen van LiechtensteinLiechtenstein is een heus belastingparadijs. Dit komt omdat bedrijven geen belasting betalen en de inwoners bijna geen. Hierdoor is het erg aantrekkelijk om te shoppen. De mensen in Liechtenstein spreken over het algemeen Duits, andere talen zoals Engels of Frans worden bijna niet gesproken. De mensen hebben gemiddeld een inkomen van 118.000 Zwitserse frank. In Liechtenstein zijn er geen grondstoffen zoals kool of olie in de boden te vinden, desondanks staat de economie stevig op haar benen.

Het geloof in Liechtenstein is voornamelijk Katholiek (79%) of Gereformeerd (8%). Verder zijn er een aantal kleine geloven met maar 20 á 50 volgenden. Leuk om te weten is dat 1/3 van de bevolking uit het buitenland komt, denk hierbij aan Zwitserland, Duitsland of Oostenrijk.