(advertentie)

Vakantie Zeeland (Walcheren)

Zeeland staat  bekend om zijn prachtige stranden, pittoreske stadjes en historische bezienswaardigheden.

Heerlijk op vakantie naar de zon!

Wintersport met skipas boeken?

Je favoriete stad bezoeken?

De leukste vakantieplekken in Nederland!

Tips & Bezienswaardigheden Zeeland

Middelburg

Tijdens een vakantie in Zeeland kan een bezoekje aan de hoofdstad Middelburg niet ontbreken. Middelburg heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de Middeleeuwen en dat is terug te zien aan de prachtige monumenten die de stad rijk is. Een van de meest opvallende gebouwd in Middelburg is het imposante stadhuis. Het stadhuis, midden op de markt in het centrum van Middelburg, heeft een opvallende gevel met beelden van de graven en gravinnen van Zeeland. Op loop afstand van het stadhuis bevindt zich de Oostkerk. De kerk dateert uit de 17e eeuw en heeft een opvallende koepen. De hoge plafonds en grote glas-in-loodramen zorgen  voor een magische sfeer in de kerk. Als u de Oostkerk zowel overdag als ‘avonds wilt bewonderen dan is een verblijf in een vakantiehuis in Middelburg een echte aanrader! De gezellige winkelstraat en terrasjes van Middelburg zijn op steenworp afstand van de Oostkerk.

Uniek uitzicht op de Oostkerk, haven en het centrum van Middelburg, Zeeland, eigen foto

Domburg

Een charmante badplaats aan de kust van Walcheren. Domburg is vooral bekent om zijn mooie stranden en gezellige sfeer. Het strand van Domburg is een van de schoonste stranden van Nederland en daardoor erg populair onder toeristen. Naast het strand heeft Domburg ook een mooie boulevard en een gezellig centrum met leuke restaurantjes. Onze tip? Pannenkoeken eten bij Hotel Pannenkoekhuis Vierwegen in de hoofdstraat van Domburg!

Pannenkoeken eten bij pannenkoekhuis Vierwegen kunt u niet overslaan tijdens een bezoekje aan Domburg, foto Pannenkoekhuis Vierwegen

De duinen van Domburg,

Zoutelande

Zoutelande staat bekent om zijn prachtige strand en duinen. Zoutelande is populair bij zowel toeristen als locals. Het prachtige strand is perfect om te zonnen, zwemmen of te wandelen. Ook voor sportliefhebbers is er genoeg te doen in Zoutelande. Het dorpje is ideaal voor watersporten zoals windsurfen en zeilen, er zijn verschillende fiets- en wandelroutes in de omgeving.

Veere

Het pittoreske Veere is gelegen aan het Veerse meer. Een van de belangrijkste attracties van Veere is het historische centrum. Het dorpje heeft vele prachtige gebouwen en monumenten die dateren uit de middeleeuwen en de Renaissance. Zo kunt u onder andere een bezoek brengen aan de imposante Grote kerk. Veere is een geweldige plek voor watersportliefhebbers. Het Veerse meer beidt tal van mogelijkheden om te zeilen, windsurfen en een dagje te relaxen om een bootje.

Een bootje huren op het Veerse meer maakt een dagje Veere nog specialer, eigen foto

Vlissingen

Vlissingen is een havenstad gelegen aan de monding van de Westerschelde in Zeeland. De stad heeft een rijke maritieme geschiedenis en is een populaire bestemming voor toeristen die willen genieten van het strand. Een van hoogte punten van Vlissingen is de prachtige boulevard en een bezoekje aan het MuZEEum. waar u meer te weten komt over de geschiedenis van de stad.

Beste reisperiode

De zomer maanden (juni, juli en augustus) zijn de populairste periode om naar Zeeland te reizen. Bent u opzoek naar een wat rustigere vakantie? Dan zijn de lente en herfst perfect! De winterperiode is een prachtige periode om te wandelen langs de stranden of te genieten van de mooie verlichting in Middelburg.