(advertentie)

Vakantie in Sevilla

Plaza des Espana Sevilla

Sevilla is een prachtige stad in Spanje en de hoofdstad van de autonome regio Andalusië en van de provincie Sevilla. De stad heeft 696.676 inwoners en wordt beschouwd als één van de warmste steden van Europa, in de zomer kan het meer dan 40 graden worden! Daarnaast is het de belangrijkste stad van Zuid-Spanje op het gebied van cultuur, kunst, economie en politiek. In Sevilla zijn veel bezienswaardigheden, je kunt er heerlijk eten en genieten van de Flamenco. In dit artikel lees je alles over een vakantie in Sevilla.

Heerlijk op vakantie naar de zon!

Je favoriete stad bezoeken?

Vakantie boeken in Spanje?

Klimaat in Sevilla

De stad Sevilla heeft een extreem heet klimaat, het wordt uiteraard niet voor niets beschouwd als één van de warmste steden van Europa. De zomers van Sevilla zijn erg warm, de temperaturen komen regelmatig boven de 40 graden (de gevoelstemperatuur kan dan zelfs oplopen tot boven de 50 graden) en de winters zijn erg zacht. Januari is de koudste maand van het jaar en dan is de gemiddelde maximumtemperatuur 16 graden. Gemiddeld regent het in Sevilla 41 dagen per jaar, maar op ongeveer de helft van deze dagen valt er maar een paar millimeter. De beste reistijd voor een vakantie in Sevilla is in het voor- en najaar. In deze periode heb je temperaturen rond 20-30 graden.

Overnachten tijdens vakantie in Sevilla

Tuinen van AlcazarTijdens je vakantie in Sevilla zijn er genoeg mogelijkheden om te overnachten. Van goedkoop tot duur en van een luxe tot simpel onderkomen, er is voor ieder wat wils. Het meest bekende en luxueuze hotel van Sevilla is het Hotel Alfonso XIII. Dit is een vijfsterren-hotel uit 1928 en in de neomudéjar-stijl gebouwd. Er hangt natuurlijk ook een prijskaartje aan deze luxe. Gelukkig is er naast dit hotel natuurlijk nog veel meer beschikbaar. In heel Sevilla vind je veel hotels, appartementen, hostels, bed & breakfasts en pensions. Via booking.com kun je een overnachting uitzoeken die het beste bij jou past. De gezelligste wijken om tijdens je vakantie in Sevilla te overnachten zijn Santa Cruz, El Arenal, Alameda en Centro.

Bezienswaardigheden

Sevilla heeft veel bezienswaardigheden. Tijdens je vakantie in Sevilla hoef je je dus geen moment te vervelen. De stad heeft het grootste historische centrum van Europa vol prachtige gebouwen waarvan er ook een aantal op het Wereld Erfgoedlijst van UNESCO staan. De meest bekende bezienswaardigheden die je eigenlijk wel gezien moet hebben tijdens je vakantie in Sevilla zijn:

  • Het Alcázar met de tuinen
  • De kathedraal van Sevilla met de toren Giralda
  • Plaza de España
  • De Torre del Oro

Maar door de hele stad is van alles te zien, de stad wordt door veel mensen ook wel een openluchtmuseum genoemd. Overal waar je loopt zie je prachtige gebouwen, historische monumenten, kerken en parken.

De Flamenco in Sevilla

Flamenco DansDe Flamenco is afkomstig uit Andalusië, in Sevilla kun je dus zeker genieten van deze culturele ervaring. Op veel plekken in de stad kun je shows bezoeken, in bijvoorbeeld de tablaos. Hier worden professionele shows opgevoerd en vaak komen hier vooral toeristen op af. Wil je een authentieke ervaring tijdens je vakantie in Sevilla? Dan kun je het beste naar een flamencobar gaan. De meeste barretjes vind je in de wijk Triana, de populairste zijn La Anselma, El Regoneo, Lo Nuestro en Lola de los Reyes. In deze barretjes worden zang, dans en muziek afgewisseld en er is zelfs soms de mogelijkheid om zelf ook mee te dansen! Absoluut de moeite waard dus om heen te gaan. In de meeste gevallen is er iedere avond wel Flamenco te zien, maar in de wintermaanden is het verstandig om vooraf goed uit te zoeken waar je heen kunt, omdat er dan wat minder mogelijkheden zijn.

Lekker eten in Sevilla

In Sevilla kun je heerlijk eten, van het ontbijt tot het diner, iedere keer is het weer een feestje.

Ontbijt

Allereerst het ontbijt, de meeste Sevillianen ontbijten met ’tostada’, dit is een geroosterd broodje met olijfolie en bijv. jam, en een kopje koffie. Op veel plekken kun je dit voor zo’n €2,- à €3,- krijgen, maar uiteraard zijn er ook genoeg andere broodjes te koop met een glas verse jus d’orange. In de weekenden eten de Sevillianen vaak churros, dit zijn lange gebakken stengels die iets weg hebben van oliebollen en donuts.

Tapas

Kathedraal van SevillaWanneer je aan Spaans eten denkt, denk je al snel aan tapas. En dat kan zeker goed in Sevilla. De stad heeft ontzettend veel plekjes waar je kunt genieten van de heerlijkste gerechtjes. Natuurlijk kun je ook genieten van een uitgebreid diner in Spanje, maar het is toch zeker wel aan te raden om ook een paar keer te genieten van de heerlijke tapas. In verschillende tapasbarren kun je ook een aantal verschillende belegde broodjes bestellen, een voorbeeld hiervan is El Patio San Eloy, zij zitten op verschillende plekken in de stad. Zoals al genoemd zijn er veel plekken in de stad waar je heerlijk kunt eten, het zijn er bijna te veel om op te noemen. Ga dus lekker zelf op pad tijdens je vakantie in Sevilla en zoek de barretjes op die jou het leukste lijken.

Gewoontes

In Sevilla hebben ze de gewoonte om wat later te ontbijten en dan tussen 14.00 uur en 15.00 uur lekker met z’n allen te eten. Daarna wordt vaak een siësta gehouden en zeker in de zomermaanden is dit van harte aan te raden. Vaak zijn dan de meeste winkels en bezienswaardigheden ook gesloten. Dineren gebeurt meestal pas vanaf een uur of acht en in de zomer soms pas vanaf 22.00 uur. Ga tijdens je vakantie in Sevilla lekker mee in deze gewoontes, zodat je optimaal kunt genieten van het Spaanse leven.

photo by: Brendan