(advertentie)

Vakantie naar Barcelona

Sagrada Familia Barcelona

Barcelona is na de hoofdstad Madrid de grootste stad van Spanje.  De stad ligt in het noord-oosten van Spanje aan de Middellandse Zee en is als het ware omringd door de Serra de Collserola, een bergketen waarvan het hoogste punt 512 meter hoog is. Barcelona is een geliefde stad, dit komt doordat de stad alles heeft: kunst en cultuur, veel winkels, schitterende stranden, een heerlijk klimaat, een haven, FC Barcelona en lekker eten. Een vakantie naar Barcelona is dus erg variërend.

Heerlijk op vakantie naar de zon!

Je favoriete stad bezoeken?

Vakantie boeken in Spanje?

Barcelona is een stad waar ontzettend veel te zien is. Wanneer je dus maar een aantal dagen in Barcelona bent, is het goed om van te voren goed na te denken over wat je graag wilt zien en wat niet. Op deze manier loop je de plekken die je graag wilt zien niet mis. In dit artikel lees je wat je kunt doen tijdens een vakantie naar Barcelona.

Wat zien tijdens vakantie naar Barcelona

Allereerst natuurlijk de architectuur van Gaudí, veel van zijn bouwwerken staan op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Het zijn dan ook werkelijk prachtige gebouwen die absoluut een bezoek waard zijn.

  • Parc Guell BarcelonaSagrada Família
  • Park Güell
  • Casa Milà
  • Casa Batlló
  • Palau Güell
  • Casa Vicens
  • Colonia Güell

Naast bovenstaande bouwwerken van Gaudí staan ook de Palau de la Música Catalana en Hospital de Sant Pau, beide ontworpen door Lluís Domènech i Montaner, op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Dit zijn beide ook prachtige bezienswaardigheden tijdens een vakantie naar Barcelona. Een ander niet te missen bezienswaardigheid in Barcelona is La Rambla, dit is een zeer bekende straat van ruim 1,2 kilometer in het centrum van de stad.

Hier volgt nog een lijst met andere bezienswaardigheden die de stad biedt: Acr de Triomf, de oude stad Ciutat Vella, de dierentuin Parc Zoològic, Font Màgica de magische fontein, het centrale plein van het stadscentrum Placa de Catalunya, het voetbalstadion van FC Barcelona, Montjuïc, Placa Reial, het gemeentehuis van Barcelona, Het operagebouw El Liceu, Poble Espanyol, Colon en de oude Synagoge van Barcelona, die één van de oudste synagogen van Europa is.

Vakantie naar BarcelonaNaast al deze bezienswaardigheden heeft de stad ook meerdere musea, kerken en parken die je kunt bezoeken tijdens een vakantie naar Barcelona.

Op vakantie naar Barcelona

Barcelona is een levende en bruisende stad en heeft qua overnachtings mogelijkheden ook een groot aanbod. Van goedkoop tot luxe, van hostels tot bed & breakfast en van gedeelde doucheruimtes tot een luxe badkamer, er is voor ieder wat wils. Ook als het gaat om eten kun je er alles vinden. Uiteraard kun je er heerlijk Spaanse tapas krijgen, maar als je eens een avondje pizza of vis wilt eten, kom je in deze stad aan je trekken.

Barcelona is een prachtige stad waar ontzettend veel te doen is, plan je reis goed van te voren zodat je volop kunt genieten!