(advertentie)

Thalys Parijs: Topsnelheid van 300 kilometer per uur!

Parijs mist

Een stad die je zeker moet hebben gezien is natuurlijk Parijs. Een wereldstad met een rijke historie en prachtige bezienswaardigheden. Met duizenden hotels, restaurantjes, terrasjes en toeristische activiteiten is Parijs eigenlijk te groot voor één weekendje. Des te meer reden om deze magische stad te bezoeken.

Je favoriete stad bezoeken?

Zin in een vakantie naar Frankrijk?

Thalys naar Parijs

Bezoeken van de stad kan het best per Thalys. Reis met de trein naar Parijs in slechts 3.18 uur. Vanuit Nederland rijdt er een directe Thalys vanaf station Amsterdam, Schiphol en Rotterdam. Kaartjes zijn verkrijgbaar vanaf 35 euro, wanneer je 3 tot 4 maanden voor vertrek boekt.

Reistip: Goedkope treinkaartjes

Heb je de voordelige kaartjes gemist? Dan is er nog een mogelijkheid voor goedkope treinkaartjes naar Parijs. Er vertrekken dagelijks namelijk treinen van ‘IZY’ naar Parijs vanaf station Brussel-Zuid naar Parijs Gare du Nord. Kaartjes voor de IZY naar Parijs zijn verkrijgbaar vanaf 10 euro. IZY is een budget-trein van Thalys en rijdt momenteel enkel tussen Parijs en Brussel.

Voordelige kaartjes naar Brussel-Zuid zijn per InterCity Brussel tot 7 dagen voor vertrek verkrijgbaar vanaf 25 euro. Vervolgens kan je dus met de IZY naar Parijs voor 10 euro en kom je uiteindelijk alsnog uit op 35 euro!

Boottocht Seine Parijs

Thalys naar Parijs Gare du Nord

Er vertrekken dagelijks 10 directe treinen van Thalys naar Parijs Gare du Nord. Dit is het internationale treinstation en gelegen in het centrum van de stad. De Thalys rijdt in Nederland via Amsterdam, Schiphol en Rotterdam naar België. In België stopt de trein vervolgens op station Antwerpen Centraal en Brussel-Zuid (Midi). Vanaf Brussel stopt de Thalys naar Parijs eigenlijk niet meer en rijdt hij met volle snelheid naar het centrum van Parijs. Hierbij wordt een topsnelheid van 300 kilometer per uur behaald. Op zich al een hele ervaring!

Nadat je een treinticket naar Parijs hebt geboekt ontvang je per e-mail een bevestiging en een e-ticket. Kaartjes van Thalys zijn altijd inclusief zitplaats reservering. Daarbij zijn tickets van Thalys altijd gebonden aan een reisdag, traject, reisklasse en trein. Zo ontvang je van tevoren het rijtuignummer en de zitplaats. Op het perron vindt je vervolgens waar je kan klaar staan, wanneer de trein arriveert. Kom je er niet uit? Geen probleem, want in deze moderne hogesnelheidstrein is altijd ruim voldoende personeel aanwezig.

Frankrijk - Parijs

Aan boord van Thalys

Eigenlijk ben je aan boord van de Thalys van alle gemakken voorzien. Zeer comfortabele stoelen, voldoende personeel en een barrijtuig voor een hapje en drankje. Eerste klas is er zelfs service aan de zitplaats, zoals dit ook in het vliegtuig gebeurd. Verder is het voordeel van treinreizen dat je onderweg even de benen kan strekken en een wandeling kan maken. Ook over bagageruimte hoef je niet in te zitten. In principe wordt de regel gehanteerd dat je niet meer bagage mag meenemen als je kan dragen. Dit draait uiteindelijk uit op ongeveer twee grote stukken bagage en één stuk handbagage.

Verder vind je in de Thalys naar Parijs voldoende sanitaire voorzieningen en heb je amper door dat de trein met 300 kilometer per uur over het Franse landschap raast. Bij een aantal zitplaatsen in de 2e klas en bij alle zitplaatsen in de 1e klas heb je stopcontacten en gratis wifi. Zo vliegt de reis eigenlijk voorbij en heb je bij aankomst werkelijk het idee dat Europa maar een klein continent is.

Ponts des Arts Parijs Frankrijk

Kopen van treintickets naar Parijs

Met de trein naar Parijs? Koop een treinticket naar Parijs met korting vanaf 35 euro. Het tarief van tickets wordt bepaald door factoren als het traject, de reisklasse, wijzigingsmogelijkheden en het boekingsmoment. Wanneer je 3 tot 4 maanden voor vertrek boekt, profiteer je van vroegboekkorting. Als je later op zoek gaat naar tickets kan de prijs stijgen naar 55 tot 135 euro.

Voordelen van trein naar Parijs

  • Prijs: vanaf € 35
  • Reistijd: 3.18 uur
  • Directe verbinding
  • Kindertarief naar Parijs
  • Vroegboeken = voordelig reizen
  • Zitplaatsreservering altijd inclusief
  • 82 dagen voor vertrek boekbaar