(advertentie)

Stedentrip per trein naar Keulen

brug in Keulen

Een stedentrip per trein naar Keulen boeken? Dit is al mogelijk vanaf 19 euro, waarbij u per ICE International binnen 2 uur en 38 minuten in het centrum van Keulen arriveert. Het centraal station van Keulen is gelegen in het centrum van de stad, naast de Dom en de beroemde spoorbrug over de Rijn. Beide bouwwerken zijn niet te missen en tevens de grootste bezienswaardigheden van de stad.

Je favoriete stad bezoeken?

Vakantie naar Duitsland boeken?

De Dom – Grote Kathedraal in Keulen

Deze reusachtige kathedraal is het oogappeltje van de stad en zal u zeker niet ontgaan. Het betreden van de Dom is gratis, maar het bezichtigen van de schatkamer en het beklimmen van de kerktoren kost ongeveer 10 euro per persoon. Houd er rekening mee dat de kerktoren 157 meter hoog is en u geen gebruik kunt maken van een lift om boven te komen.

Uitzicht over Keulen vanuit de toren is waanzinnig. De klim van 15 minuten is zeker de moeite waard!

 

Spoorbrug over de Rijn

De spoorbrug met 3 grote stalen bogen is al sinds de 20e eeuw een grote bezienswaardigheid in Keulen. De brug biedt ruimte voor treinen, trams, auto’s, fietsers en voetgangers. Daarbij zullen de duizenden hangsloten u niet ontgaan. Deze worden aan de brug gehangen als symbool van eeuwige liefde. Dit fenomeen komt u tegenwoordig vaker tegen in grote toeristische steden. In Parijs moesten er zelfs sloten worden verwijderd van een brug, omdat deze om instorten stond, vanwege het extra gewicht van de sloten.

Dierentuin van Keulen

De dierentuin in Keulen bestaat al sinds 1860 en beschikt over 690 verschillende diersoorten. Heeft u nog een dagje over of weet u even niet wat u kunt doen in Keulen? Bezoek dan een middagje de Kölner ZOO en ontdek de meest exotische diersoorten.

Trein naar Keulen

De trein naar Keulen is een absolute aanrader! U reist per ICE International en bespaart op brandstof- en parkeerkosten. Daarnaast kunt u genieten van de service aan boord, comfortabele zitplaatsen en het prachtige landschap dat aan u voorbij raast. Boek een treinreis en komt uitgerust aan in hartje centrum.