(advertentie)

Romantische stedentrip naar Istanbul

Hagia Sophia Istanbul

Istanbul, de grootste stad van Turkije, is de ideale bestemming voor een romantische stedentrip. In deze stad heb je te maken met een mix van Westerse en Oosterse sferen, dit zorgt ervoor dat de stad veel verschillende gezichten heeft. Iedere dag die je er doorbrengt geeft je weer een heel ander beeld van de stad. Istanbul ligt in twee continenten, in Europa en in Azië. Er zijn twee bruggen over de Bosporus die de twee continenten met elkaar verbindt. Een stedentrip naar Instanbul in Turkije is de ideale bestemming voor een romantische vakantie.

Je favoriete stad bezoeken?

Lekker goedkoop naar Turkije?

Delen van Istanbul

Om een goed beeld te krijgen van Istanbul, raden we aan om alle gedeeltes van de stad te zien. De moderne gedeeltes, de historische bezienswaardigheden en het Aziatische gedeelte. Tijdens een stedentrip naar Instanbul in Turkije kijk je gegarandeerd je ogen uit. In Sultanahmet vind je veel historische bezienswaardigheden en boven de Gouden Hoorn vind je het moderne gedeelte van Istanbul met rijkere inwoners en luxe winkels.

Bezienswaardigheden van de stad

Istanbul stedentrip marktTijdens je romantische stedentrip naar Istanbul is er genoeg om te doen. Lopen over de Grote Bazaar en genieten van de geuren en kleuren van alle kruiden, wandelen over de Istiklal Boulevard, bezoekjes aan het Taksim plein, het Gezi park of één van de vele musea, kerken, synagoges of moskeeën. Ook een bezoek aan de Prinseneilanden is aan te raden, ontsnap even van alle drukte van de stad en kom tot rust op het strand of in de natuur. Tot slot is een cruise over de Bosporus iets wat niet mag ontbreken tijdens je romantische stedentrip naar Istanbul.

Overnachten tijdens je romantische stedentrip

In Istanbul zijn veel verschillende hotels. Om je romantische stedentrip in Turkije helemaal compleet te maken, boek je een kamer in het meest romantische hotel van Istanbul, Hotel Sirkeci Mansion. Het hotel ligt midden in het historische gedeelte van Istanbul en heeft een uitzicht over het park Gulhane. Daarnaast zit je dichtbij de meeste historische bezienswaardigheden en veel gezellige restaurants. Tot slot heeft het hotel ook een klein zwembad en een Turks stoombad waar je even lekker kunt ontspannen na een dag rondlopen in de stad.

photo by: papalars