(advertentie)

Stedentrip Brugge

Stedentrip Brugge

Brugge is de hoofdstad van West-Vlaanderen en ligt in het noordwesten van België. Veel Belgen en Nederlanders boeken een stedentrip Brugge omdat het een stad is met veel karakter en historie. Het historische centrum is erg populair en is als middeleeuwse stad opgenomen op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Het centrum wordt getypeerd als één groot openluchtmuseum. Overal zie je pittoreske steegjes, intieme pleintjes, gezellig grachten met bruggetjes en de straten zijn bestraat met kinderkopjes. Deze idyllische stad ken 118.000 inwoners waarvan er 20.000 in het centrum wonen. In 2002 werd Brugge uitgeroepen tot cultureel hoofdstad van Europa, een goed excuus om snel een stedentrip Brugge te plannen. Kortom; Brugge is een prachtige stad met veel gezellige plekjes!

Je favoriete stad bezoeken?

Enthousiast over een vakantie naar België?

Bezienswaardigheden stedentrip Brugge

Brugge De marktBrugge staat bekend als historische stad met veel cultureel erfgoed. Wat tijdens je stedentrip Brugge echt niet mag ontbreken is een bezoek aan De Markt. Dit grote plein ligt centraal in Brugge en alle bezienswaardige monumenten liggen hier in de buurt. Het plein biedt veel gezelligheid door de vele terrassen en prachtige, oude gevels. Aan de Grote Markt ligt onder andere de Belfort van Brugge. Een enorm hoge toren waarbij je na 366 treden een prachtig uitzicht hebt over de stad. ’s Avonds is deze toren misschien wel het mooist, dan wordt hij prachtig verlicht. Wil je romantiek tijdens je stedentrip Brugge, dan moet je hier ’s avonds zeker heen. Een prachtig gezicht! In het Belfort is een tentoonstelling van surrealistische kunstenaar Salvador Dalí. Zijn kunstwerken zijn enorm kleurrijk en staan bekend om hun waanzin, angsten en fantasieën. Zeker een bezoekje waard als je een stedentrip Brugge doet. Een andere leuke bezienswaardigheid voor tijdens je stedentrip is het Diamanthuis. Hier vind je indrukwekkende tentoonstellingen van allerlei diamanten die je normaal niet vaak ziet. Een topattractie tijdens je stedentrip Brugge is het Prinselijk Begijnhof. Vroeger woonden hier begijnen, alleenstaande vrouwen die deel uitmaakten van een gemeenschap binnen de Room-Katholieke Kerk. Nu wordt het gebruikt als klooster. In het museum kan je nog goed zien hoe de begijnen hier jaren geleden woonden en leefden.

Activiteiten stedentrip Brugge

Brugge boottocht kanalenIn Brugge zijn veel activiteiten te doen. Zo tovert de stad zich in de winter om tot Winterstad. Van eind november tot het eerste weekend van januari vind je op de Grote Markt een enorme ijspiste met daar om heen allerlei kerststalletjes. Tevens is er op het Simon Stevinplein een kerstmarkt. Ook in de winter is een stedentrip Brugge dus erg aan te raden. Een boottocht over de kanalen van Brugge is erg leuk. De mooiste plekjes van de stad zie je zo op een andere manier. Tijdens een stedentrip Brugge mag een lekker visje niet ontbreken. Eet de lekkerste vis van Brugge op de Vismarkt. Houd je meer van chocolade? Neem dan een kijkje in het chocolademuseum. Ben je een bierliefhebber? Dan is het leuk om brouwerij Halve Maan van familie Maes te bezoeken. In het museum is van alles te zien over het brouwen van bier. Deze brouwerij is onder andere de bekend vanwege de Brugse Zot en Straffe Hendrik.
Net even buiten Brugge ligt het Boudewij Seapark, een thema park dat in het teken staat van de onderwaterwereld. Hier vind je allerlei attracties, speeltuinen, shows met dolfijnen, zeehonden en zeeleeuwen. Een gezellig dagje uit met de kinderen!

Openbaar vervoer in Brugge

De bezienswaardigheden in Brugge liggen niet ver uit elkaar, het meeste ligt op loopafstand. Wil je toch graag gebruik maken van openbaar vervoer in Brugge, dat kan. De stad kent een prima openbaar vervoersnetwerk. Brugge heeft 5 treinstations waar iedere half uur een trein binnenkomt. Zeker de steden Brussel en Antwerpen zijn vanaf het station goed bereikbaar met de trein. Tijdens de spits rijdt er iedere minuut een bus vanaf Centraal station naar het centrum in Brugge. Het openbaar vervoer in Brugge bestaat naast trein en bus ook uit een taxinetwerk. De taxi’s vind je tijdens je stedentrip Brugge op speciale taxistandplaatsen. De ritprijzen van taxi’s zijn vergelijkbaar met die in Nederland. Kortom, het openbaar vervoer in Brugge is uitstekend geregeld. Onthoud tijdens je stedentrip Brugge: vooraf een buskaartje kopen in een automaat is goedkoper dan in de bus. Het is ook mogelijk om bij de automaat een dagkaart voor De Lijn te kopen.

Brugge City Card

Brugge City CardGa je tijdens je stedentrip Brugge veel musea bezoeken? Dan is het slim om een Brugge City Card aan te schaffen. Met deze betaalde kaart heb je gratis toegang tot 26 musea in Brugge en veel bezienswaardigheden in de stad. Kortom, hoe meer plekken je bezoekt, hoe meer korting! Je kunt kiezen voor hoelang je de kaart wilt activeren. De Brugge City Card kan 48 of 72 uur geldig zijn. Nadat de uren zijn verstreken, vervalt de kaart automatisch. De Brugge City Card kan je online bestellen. Tegen inlevering van de voucher, kan je de kaart ophalen bij het station aan het stationsplein, concertgebouw en het Historium. Bij de kaart krijg je tevens een City Guide, met alle hoogtepunten uit de stad.

Let op: veel musea in Brugge zijn op maandag gesloten. Houd hier rekening mee met het planning van jouw stedentrip!