(advertentie)

Stedentrip Berlijn – ervaar de rijke geschiedenis

Berlijn Brandenburger Tor

Berlijn is de hoofdstad van Duitsland en een stedentrip naar Berlijn is erg populair en zeker de moeite waard. De stad heeft een lange historie, maar de meest recente geschiedenis is wat deze stad kenmerkt. Het beeld van Berlijn is voor een groot deel bepaald door de Tweede Wereldoorlog en de naoorlogse periode. De bombardementen en gevechten in de stad hebben voor veel schade gezorgd, maar veel bouwwerken zijn hersteld, herbouwd of gesloopt om op de plek nieuwe bouwwerken te plaatsen. Bekijk de populaire aanbieders van stedentrips naar Berlijn aan de rechterkant van deze pagina.

Je favoriete stad bezoeken?

Vakantie naar Duitsland boeken?

Historische bezienswaardigheden

Potsdamer Platz BerlijnVoor het ervaren van geschiedenis ben je in Berlijn helemaal op de juiste plek. Om een indruk te krijgen van de oorlogen die de stad heeft doorstaan is een bezoek aan de Berliner Unterwelten, Hitlers bunker, de Berlijnse Muur of de Gedenkstätte Hohenschönhausen aan te raden. De Kaiser-Wilhelm-Gedächtniskirche is één van de bekendste bezienswaardigheden van Berlijn. Deze kerk is gebombardeerd in de Tweede Wereldoorlog, er bleef toen niet veel over van de kerk. De kerk dient nu als oorlogsmonument.

Populair: stedentrip Berlijn

Niet alleen de geschiedenis van de stad zorgt er voor dat een stedentrip Berlijn aantrekkelijk is, maar ook op het gebied van winkelen, uitgaan en hedendaagse cultuur heeft de stad erg veel te bieden. Jaarlijks bezoeken miljoenen mensen Berlijn en ervaren zij wat de stad heeft moeten doorstaan, maar genieten zij ook van het dagelijks leven in deze bruisende stad. Kortom; Berlijn is zeker leuk voor een stedentip.

Invulling stedentrip Berlijn

Naast de historische bezienswaardigheden heeft de stad nog veel meer te bieden. Zoals al genoemd zijn er vele mogelijkheden om te winkelen, het Kaufhaus des Westens (KaDeWe) is het meest toonaangevende warenhuis van heel Berlijn. Andere bezienswaardigheden in de stad zijn de Brandenburger Tor, de Reichstag, Potsdamer Platz en de Fernsehturm. Hoeveel dagen heb je nodig in Berlijn? Dat ligt uiteraard erg aan wat je er wilt doen en zien. Berlijn heeft veel bezienswaardigheden die allen het bezoeken waard zijn, daarnaast kan je er leuk shoppen en zijn er tal van restaurants en bars waar je je uren kunt vermaken. Al met al is een gemiddelde stedentrip naar Berlijn ongeveer 4 dagen. Dan kan je alle hoogtepunten zeker gezien hebben.

Met de trein naar Berlijn

Vanaf Nederland is Berlijn goed te bereizen met de trein. Een stedentrip naar Berlijn met de trein is dus zeker goed te doen. Er rijdt een rechtstreekse trein vanaf Amsterdam naar Berlin Hauptbahnhof, het station in Berlijn. Je rijdt vanaf Amsterdam in ongeveer 6 uur naar Berlijn. Daarnaast hoeft de trein naar Berlijn totaal niet duur te zijn. We zien al tickets vanaf €38. Naast deze goedkope treintickets zien we ook een stuk duurdere treintickets. Vergelijk de prijzen dus goed; houd bijvoorbeeld rekening met een andere vertrektijd of -datum.

photo by: onnola, Luke Ratzlaff