(advertentie)

Stad van de liefde – Parijs

Boottocht Seine Parijs

Parijs is de hoofdstad van Frankrijk. Het is de belangrijkste en meest toeristische plek van Frankrijk. Vanuit Nederland kun je gemakkelijk in Parijs komen. Met de auto ben je er in ongeveer 5 uur, maar met het vliegtuig of de trein kom je nog sneller in Parijs. De stad heeft meerdere bijnamen: lichtstad, stad van de mode of stad van de liefde. Al deze namen laten zien dat de stad erg veelzijdig is. Voor een romantische vakantie ben je in Parijs in ieder geval op de juiste plek.

Je favoriete stad bezoeken?

Zin in een vakantie naar Frankrijk?

De rivier de Seine

Pont de L'Archevêché Parijs brug SeineDwars door Parijs stroomt de rivier de Seine. Over deze rivier loopt de Pont l’Archevêché, dit is de smalste brug over de Seine in Parijs. De brug wordt gezien als de meest romantische brug van Parijs, als je er op staat heb je een prachtig uitzicht op de Seine en de Notre-Dame. Aan de brug hangen veel koppels een slotje om hun liefde te bezegelen. De sleutel van het slotje gooien ze dan in de Seine. Naast de Pont l’Archevêché, is een boottochtje over de Seine of een avondwandeling langs de rivier ook één van de romantische activiteiten die je zeker niet moet vergeten wanneer je de stad van de liefde bezoekt.

Genieten van Parijs

Parijs heeft veel meer te bieden dan de Seine. De stad heeft veel bezienswaardigheden zoals de Eiffeltoren, Notre-Dame, L’arc de Triomphe en Sacré Coeur. Allemaal zeker een bezoekje waardig tijdens je verblijf in Parijs. Ook is het heerlijk om door de smalle straatjes van de verschillende wijken met een artistieke sfeer te lopen of één van de vele musea te bezoeken. Wanneer je even wilt uitrusten van al het lopen door de stad van de liefde kun je terecht op de gezellige terrasjes die je door de hele stad vindt.

Verblijven in de stad van de liefde

In Parijs zijn veel prachtige hotels te vinden. Van goedkope tot luxe, dure hotels, voor iedereen wat wils. Het vier sterren hotel La Maison Favart is zeker een aanrader voor een romantische vakantie in Parijs. Het hotel ligt op 20 minuten loopafstand van het centrum van de stad. In het hotel vind je klassieke en modieuze kamers die je alles bieden wat je maar nodig hebt.

photo by: JPC24M