(advertentie)

Romantisch Parijs

Ponts des Arts Parijs Frankrijk

Parijs staat bekend als de stad der liefde. De romantiek is vrijwel overal aanwezig in de Franse hoofdstad. Ben je verliefd? Boek dan een leuk hotel in Parijs al is het maar voor een weekendje.

Je favoriete stad bezoeken?

Zin in een vakantie naar Frankrijk?

Montmartre

Er zijn veel heerlijke plekjes die je gezien moet hebben in Parijs zoals de Heilig-Hartbasiliek, beter bekend onder de naam Basiliek du Sacré-Coeur, op de top van de heuvel Montmartre, waar je gezellige stoffige  boekwinkeltjes kunt vinden, jazzmuziek, en de buitengewoon mooie architectuur van deze kerk kunt bewonderen. Een totaal van 298 kunstenaars toont hier zijn werken ( karikaturen, schilderijen, pentekeningen). Vooral ‘s avonds is het hier erg romantisch, de terrasjes zitten stampvol en “live” muziek kan hier nog gewoon een trekharmonica zijn.

Vanaf de lila daken van de huizen uit deze wijk druipt  de romantiek. Niet voor niets hebben artiesten als Dalí en Picasso hier gewoond en inspiratie gevonden voor hun artistieke creaties.

Als je een romantische middag wilt hebben ga dan ook naar Café de Flore, op de hoek van de Boulevard Saint Germaine en de Rue St. Benoit, een van de oudste en meest prestigieuze koffiehuizen van Parijs, bezocht door vele beroemde klanten. Onder het genot van koffie of thee en een heerlijk vers gebakken Frans croissantje, kun je het interieur met de rode stoelen en de spiegels bewonderen.

Tuinen en parken

Oevers SeineOf maakt een romantische wandeling langs de Seine, het is zo indrukwekkend dat je niet in de gaten hebt hoever je al gelopen bent, zoveel afleiding is er. Je moet de trappen afdalen om op het niveau van de rivier te kunnen wandelen. Beide oevers van de Seine zijn leuk. Aan de link-oever zijn er prachtige nieuwe kades met promenades, terrassen en zelfs drijvende tuinen. Als het zonnetje schijnt is het heerlijk flaneren langs de Seine.   Proef het verse Franse brood of de chocolade die onweerstaanbaar lekker zijn.

Wil je iets formeels  en tegelijkertijd fantastisch moois zien? Bezoek dan de tuinen en parken van de lichtstad. Je kunt er relaxen, picknicken of wandelen. In het centrum van de stad kun je Jardin des Tuileries bezoeken, het ligt tussen het Louvre en Place de la Concorde. Echt superromantisch, met de vijvertjes en de kleine restaurantjes waar je   crêpes kunt eten. Sinds 1991 staat dit uitzonderlijk mooie park op de werelderfgoed lijst van Unesco.

Liefdesuitingen

Vanaf het plein voor het Louvre moet je zeker ook naar de Pont des Arts gaan om een hangslotje aan de balustrade te hangen en de sleutel in de Seine te gooien als symbolische bezegeling van de liefde. In het parkje dat vlakbij metrostation Abessesses ligt moet je natuurlijk ook de “Mur de je t’aime” gezien hebben. Op een vlakte van 40 M2 en 511 blauwe tegels staat “ik hou van je” in maar liefst 311 talen geschreven.  Componist en muziekschrijver Frédéric Baron heeft de teksten verzameld. Zelfs  “hald fan dei” , in het het Fries, is er te vinden.

Een andere romantische wijk van Parijs is Parijs mist. Laat je verrassen door dit artistieke dorp midden in Parijs en geniet van een romantisch etentje in één van de vele restaurantjes die er te vinden zijn. Het is een echt genot om door deze wijk te slenteren en de muurschilderingen te aanschouwen.

Romantiek is ook te vinden aan het Canal Saint Martin. Een ideale plek voor wandelaars en fietsers, vooral op zondag. Onder het bladerdak kun je heerlijk in de schaduw met je geliefde lopen en daarna kun je heerlijk lunchen of genieten van een  stukje Franse kaas en een heerlijk glas wijn.

Na een weekendje romantiek in Parijs is er maar een probleem: je moet weer sparen voor de volgende trip naar de stad der liefde, want niemand die er geweest is wil het bij een eenmalige ervaring houden!

Vakantie in Frankrijk