(advertentie)

Vakantie Rijeka, dé havenstad van Kroatië!

rijeka vakantie in kroatie

Rijeka is de grootste havenstad van Kroatië, daarnaast is het de derde stad van het land qua inwoners. Rijeka is met haar zonnige haven en klassieke binnenstad de ideale plek voor een vakantie in Kroatië. De stad ligt aan de Adriatische Zee en heeft een kustachtige charme die je overal in de stad terugvindt. Van het bekijken van bezienswaardigheden en shoppen in de stad, naar zonnen op het strand. In Rijeka hoef je je nooit te vervelen.  De afwisseling tussen de heuvels, het strand en de historische, bruisende stad zorgt ervoor dat elk type vakantieganger zich op zijn plek voelt. Ontdek hier meer over een vakantie naar Rijeka!

Je favoriete stad bezoeken?

Ontdek het nieuwe vakantieland Kroatië!

Vakantie Rijeka

Een vakantie naar Rijeka wordt de laatste jaren steeds populairder. Steeds meer toeristen weten deze gezellige stad te vinden. Maar het massatoerisme heeft deze culturele stad nog niet ontdekt, dus wil je lekker naar de zon maar niet de hele dag toeristen om je heen hebben? Dan is een vakantie naar Rijeka zeker een aanrader. Een vakantie naar Rijeka kun je op verschillende manieren invullen:

 • Stedentrip
 • Rondreis door Kroatië
 • Autovakantie
 • Strandvakantie
 • All inclusive

Cultuur

Rijeka lijkt op het eerste gezicht een beetje industrieel en maritiem. Maar zodra je er een dagje ronddwaalt kom je er snel achter dat deze stad enorm leeft. De stad heeft een artistiek en cultureel centrum waar je de echte Kroatische cultuur beleeft. Bijvoorbeeld door koffie te drinken tussen de locals en de studenten. Of als een echte Rijekan zakendoen op de centrale markt. Maar ook door over de Korzo promenade te lopen en te gaan shoppen.

Culturele hoofdstad van Europa

Er zijn het hele jaar door veel evenementen en als je van muziek, architectuur of musea houdt is dit jouw stad! De stad is in 2020 niets voor niets uitgeroepen tot Culture Hoofdstad van Europa. In Rijeka vindt je de grootste carnaval van Kroatië, waar jaarlijks 10.000 mensen door de stad paraderen. Ook is Rijeka al negen jaar de organisator van het landelijke Chocolade Festival. Naast de grotere festivals zijn er overal in de stad verschillende kleinere toneelstukken en optredens van Kroatische bands.

Bezienswaardigheden Rijeka

Rijeka heeft een rijke historie en daar is veel van terug te zien, daarnaast zijn er nog andere bezienswaardigheden die zeker de moeite waard zijn. Hieronder een klein lijstje voor tijdens je vakantie naar Rijeka:

 • Tsrat kasteel: Dit kasteel is in de dertiende eeuw door een Kroatisch prinselijk gezin gebouwd. Het Tsrat kasteel is daarmee het oudste bouwwerk van Rijeka.In de negentiende eeuw is het bouwwerk gerenoveerd en uitgebreid met een mausoleum. Het kasteel staat op een heuvel en heeft hierdoor een geweldig uitzicht op de haven en het eiland Krk.
 • St. Vitus Kathedraal: Dit is het bekendste kathedraal van Rijeka. Het is in 1638 gebouwd door de Jezuïeten en is gewijd aan de beschermheilige van Rijeka. Het kathedraal is gebouwd in een gotische en barokke stijl. Het heeft een opvallende ronde vorm die je niet vaak tegenkomt in dit deel van Europa. Hij valt dan ook direct op.
 • Korzo: Dit is de bekendste winkelstraat in de stad. Hier kun je heerlijk rondslenteren en Kroatische cultuur opsnuiven. Het is de beste plek om te gaan winkelen maar je vind hier ook veel terrassen en cafeetjes. In deze straat is er altijd wel wat te beleven, het is er nooit stil. Daarnaast kun je in deze straat ook de plek vinden waar vroeger de stadspoort stond. Hier staat nu de Gradski Toranj, de stadstoren. Naast de stadstoren kom je in deze straat nog een heel aantal historische gebouwen tegen.
 • Palača Modello: Dit ‘paleis’ werd in 1885 gebouwd op de plek van het vernietigde Adamićev theater. Het gebouw werd gebouwd voor de Rijkea Bank en werd ontworpen door twee Oostenrijkse architecten. Die Oostenrijkse invloed is duidelijk terug te zien en maakt het gebouw er zeker niet lelijker op. Het gebouw wordt nu gebruikt door de Stadsbibliotheek, je kunt hier dan ook naar binnen.
 • Ivan pl. Zajc Theater: Dit is één van de vijf Croatian National Theatre’s . Het is een prachtig klassiek gebouw en staat er sinds 1855. Het theater vormt nog steeds het thuis voor opera, ballet en toneel. Dit theater krijgt namelijk subsidie van het bestuur van Rijeka. Het is zeker de moeite waard om even langs te gaan en een activiteit te bezoeken. Of het gebouw simpelweg eens van dichtbij te bekijken.
 • Maritiem & Historisch museum: Wat vroeger het paleis van de Hongaarse gouverneur was, is nu het Maritiem & Historisch museum van Rijeka. Het gebouw is in 1896 gebouwd en is één van de mooiste gebouwen van de stad. Naast de pracht van het gebouw , is de historie van de stad die je aantreft in het museum misschien nog wel interessanter. Door dit museum te bezoeken leer je alles over de rijke historie van havenstad Rijeka.

Zon, zee en strand

rijeka, kroatiëRijeka ligt op een prachtige plek aan de Adriatische Zee en heeft daarom een grote haven. Maar niet alleen voor schepen is die ligging aan de zee aantrekkelijk, ook voor toeristen en vakantiegangers. Want om de veelomvattende stad nog eens even af te maken zijn er ook nog eens prachtige plekken waar je heerlijk kunt zwemmen en zonnen. Rijeka heeft voornamelijk kiezelstranden, maar je vindt er ook zandstranden. Er zijn 2 stranden in Rijeka met een zogenoemde blauwe vlag; namelijk Kostanj en Ploce. De blauwe vlag wilt zeggen dat die stranden de nodige faciliteiten, horeca gelegenheden, goed onderhouden strand en een schone zee hebben. Kortom, genoeg zwem- en zonplezier tijdens je vakantie in Rijeka!

Weer in Rijeka

Rijeka ligt aan de Adriatische Zee, en daarmee aan de kust van Kroatië. Je hoeft in Kroatië over het algemeen geen kou te vatten en dus ook niet in Rijeka. Wat is de beste reisperiode voor een vakantie naar Reijeka? De laagste gemiddelde temperatuur is in de maand januari; 7 graden Celsius. De warmste maand is augustus, dan wordt het gemiddeld zo’n 29 graden. Door de ligging van de stad valt er een stuk meer regen dan in de rest van Kroatië, maar de wolken worden altijd in razend tempo opgevolgd door de zon. Die regen is door de hoge temperaturen in de zomermaanden juist een fijne verkoeling.  De (niet té) warme dagen en de zwoele avonden maken dit een heerlijke zonnige vakantiebestemming met prima weer.