(advertentie)

Historie tijdens een stedentrip Trogir

Stedentrip Trogir

Een stedentrip naar Trogir is een echte aanrader. Het is een prachtige stad, die bol staat van de historie en cultuur. Trogir ligt op een strategische plek, waardoor het voor allerlei heersers een gewilde stad was. Zo is Trogir het bezit geweest van Grieken, Romeinen, Venetië, Oostenrijk-Hongarije en Frankrijk. Sinds 1991 is Trogir weer onderdeel van Kroatië. Al die verschillende heersers hebben hun stempel op Trogir gedrukt, dat is vooral terug te zien in de bouwstijlen.

Je favoriete stad bezoeken?

Ontdek het nieuwe vakantieland Kroatië!

Trogir is gelegen aan de Kroatische kust in de provincie Dalmatië, zo’n 25 kilometer ten westen van de stad Split. Trogir bestaat uit drie delen: een deel op het vaste land, het oude stadsdeel op een schiereiland en het derde deel ligt op het eiland Ciovo.

Cultuur tijdens een stedentrip TrogirSt. Laurentius, Trogir, Croatia

De verschillende heersers lieten allen in hun eigen bouwstijl gebouwen optrekken in Trogir. Daardoor is Trogir tegenwoordig een prachtige samensmelting van allerlei oude bouwstijlen. Een prachtig voorbeeld is de St. Laurentius kathedraal die je zeker moet bezoeken. De St. Laurentius is gebouwd in de 13e eeuw en heeft een prachtige hoofdpoort, een hoogstandje van romaanse beeldhouwkunst. Ook de klokkentoren geeft goed de mix van bouwstijlen weer, elke verdieping van de toren is namelijk gemaakt in een andere stijl.  De St. Laurentius heeft ook een prachtig interieur.

Vergeet niet om tijdens je stedentrip naar Trogir ook een bezoekje te brengen aan het Benedictijnenklooster, het Kamerlengo Fort en het Stadsmuseum. Ook de haven en andere kerkjes en paleizen in het oude centrum zijn zeer zeker de moeite van het bezoeken waard tijdens je stedentrip.

Vermaak tijdens je stedentrip in TrogirEnjoy the beautiful view from the harbor of Trogir, Croatia

Tijdens je stedentrip naar Trogir kun je behalve gebouwen vol historie ook genieten van de cultuur van de plaatselijke bewoners. Zo worden er concerten, vissersnachten en volksfeesten georganiseerd. Ook heeft Trogir een aantal prachtige stranden. Op het eiland Ciovo vindt je het drukstbezochte strand: Okrug. Een ander populair strand is het Medena, dat zo’n 5 kilometer buiten Trogir ligt. Ook kun je in Trogir zelf heerlijk slenteren over de boulevard en genieten van het prachtige uitzicht.

In Trogir kun je heerlijk genieten van lokale specialiteiten. Er is een groot aanbod aan restaurants. Tijdens je stedentrip naar Trogir is het een echte aanrader om een of meerdere van deze te bezoeken:

  • Restauran Capo, op het schiereiland
  • Kamerlengo, op het schiereiland
  • Coccolo, op het vasteland
  • Cicibela, op Ciovo

photo by: Rgrrbbt, Rialfver, AmauriAguiar