(advertentie)

Stedentrip naar Helsinki in Finland

Helsinki

Helsinki is de hoofdstad van Finland, een land in Scandinavië en zeer aan te raden om eens te bezoeken! Deze stad met ruim 600.000 inwoners heeft je veel te bieden. De bezienswaardigheden in Helsinki zijn erg divers en de invloeden van Zweden en Rusland zijn zichtbaar aanwezig. Tijdens je stedentrip naar de hoofdstad van Finland kom je twee dingen zeker tegen: water en eilanden. Helsinki is aan de zuidkant geheel omgeven door water en ligt tegenover Tallinn, de hoofdstad van Estland. Lees hier welke bezienswaardigheden je zeker moet bezoeken tijdens je stedentrip naar Helsinki.

Je favoriete stad bezoeken?

Vliegen naar Helsinki

Steeds meer vliegtuigmaatschappijen bieden vluchten naar Helsinki aan. Vanuit Nederland kan je vanaf Amsterdam binnen 2,5 uur rechtstreeks vliegen naar Helsinki. Je kunt ook rechtstreeks vliegen naar Helsinki vanaf Düsseldorf in Duitsland en Brussel in België. Genoeg opties om een vlucht te boeken voor je stedentrip naar Helsinki in Finland. Vanaf het vliegveld in Helsinki, Helsinki Vantaa Airport, kan je met de trein en de taxi naar het centrum. Om de 10 minuten vertrekt er een trein en voor €5,- per volwassenen brengt deze je naar de stad. Je kunt kiezen tussen de P-train en de I-train, qua reistijd verschilt het niet veel. De P-train is 4 minuten sneller, de P-train brengt je in 28 minuten naar het centraal station van Helsinki. Een taxi vanaf het vliegveld van Helsinki naar de binnenstad kost ongeveer €40,- en kan je op Helsinki Vantaa Airport regelen. Het vervoer tijdens je stedentrip naar de hoofdstad van Finland hoeft dus niet duur te zijn.

Bezienswaardigheden in Helsinki

Wanneer je een stedentrip naar Helsinki maakt, zijn er een heel aantal bezienswaardigheden die je zeker moet bezichtigen. De indrukwekkende hoofdstad van Finland heeft tijdens een stedentrip erg veel te bieden.

Senaatintori

Senaatintori, het Senaatplein, is een immens groot plein omringd door allerlei mooie gebouwen. Overal om je heen staan prachtige bouwwerken uit het neoclassicisme, de één nog indrukwekkender dan de ander. Alle bouwwerken rond Senaatintori zijn ontwerpen tussen 1822 en 1852 door Carl Ludvig Engel. De gebouwen die rond Senaatintori staan zijn:

 • Kathedraal van HelsinkiNationale Bibliotheek van Finland
 • Universiteit van Helsinki
 • Parlementsgebouw
 • Sederholm huisje, het oudste huisje van Helsinki.
 • Kathedraal van Helsinki
  De Domkerk van Helsinki is gebouwd als eerbetoon aan de Russische tsaar Nicolaas I Pavlovitsj. Het bijzondere aan de Domkerk van Helsinki is dat het in de vorm van een Grieks kruis is gebouwd. De plattegrond van de kerk heeft de vorm van een Grieks kruis. De kathedraal van Helsinki heeft 5 koepeltorens. De grootste staat in het midden en is 62 meter hoog, daaromheen staan 4 kleinere torens met allemaal een koepeldak.

Temppeliaukio

Temppeliaukio kerk HelsinkiDe Temppeliaukio is een heel bijzondere kerk en behoort tot de indrukwekkendste kerken van de wereld. Zeker een bezoekje waard dus tijdens je stedentrip naar Helsinki. De kerk is gebouwd uit een grote rots en daardoor een van de bijzonderste bezienswaardigheden van Helsinki. Binnen in de kerk zie je dat nog goed. Sommige muren bestaan uit grove delen rots. Op de Temppeliaukio staat een grote koperkleurige koepel. Tijdens je bezoek aan de hoofdstad van Finland mag de indrukwekkende Temppeliaukio niet ontbreken!

Fort Suomenlinna

Iets buiten Helsinki ligt de populairste en bekendste bezienswaardigheid van de stad, Fort Suomenlinaa.Suomenlinna in Helsinki Suomenlinna is een ontzettend groot fort gebouwd op een prachtig eiland. Op het eiland kan je heerlijk wandelen, picknicken en lekker eten in een van de restaurants of cafés. Fort Suomenlinna is vanaf de markt bij de haven in Helsinki met de boot te bereiken. Wil je even weg uit de drukke hoofdstad van Finland en ontspannen op een gezellig eiland? Ga dan tijdens je stedentrip zeker kijken op het mooie fort Suomenlinna.

Vakantie naar Helsinki boeken? Aanbiedingen bekijken

Helsinki tips

 • Wil je een speciaal tintje geven aan je stedentrip naar Helsinki? Eet dan typisch Fins lekker een visje. In de hoofdstad van Finland kan je ontzettend lekker vis eten. De Finse keuken bestaat voor een groot gedeelte uit vis, dus dat mag niet ontbreken tijdens je bezoek aan deze stad. Ga voor een lekkere kreeft, zure haring of een andere vis uit de zee rondom Helsinki.
 • Maak je in oktober een stedentrip naar Helsinki? Breng dan een bezoek aan het jaarlijkse Baltic Herring Market. Het haringfestival van Finland. In de haven liggen verschillende vissersboten en op het marktplein staan allerlei kramen met haringen op speciale wijze bereid. Baltic Herring Market is een ware belevenis tijdens je stedentrip naar Helsinki!
 • Helsinki carnavalIn de zomer vindt het jaarlijkse Samba Carnaval plaats in Helsinki. Een feestelijke parade met feestelijk gekleurde dansers, danseressen en praalwagens trekt door de stad. Samba Carnaval in Helsinki doet denken aan het zomerse Braziliaanse carnaval. Eén groot feest!
 • De sauna is voor veel Finnen dé manier om totaal te ontspannen. Ook in Helsinki vind je verschillende sauna’s waar je helemaal tot rust kunt komen. Wil je even relaxen tijdens je stedentrip naar Helsinki in Finland? Bezoek dan zeker deze speciale Finse sauna.

photo by: archer10, wilsonhui, archer10