(advertentie)

De Dom van Milaan

De Dom van Milaan

Midden in Milaan vind je één van de grootste rooms-katholieke kathedralen ter wereld: De Dom (op zijn Italiaans: Duomo Santa Maria Nascente). Deze kathedraal staat aan het Piazza del Duomo, op de plek wat in de middeleeuwen het middelpunt van het religieuze leven was.

Je favoriete stad bezoeken?

Zin in een vakantie naar Italië?

Geschiedenis van de Dom

De bouw van de Dom van Milaan heeft zes eeuwen geduurd. In de 14e eeuw werd de bouw gestart en pas in de 20ste eeuw is de kathedraal definitief voltooid. Hierdoor zijn er verschillende bouwstijlen in de Dom verwerkt, o.a. Barok en Gotische stijlen. Toch passen de verschillende stijlen, verrassend genoeg, goed bij elkaar. De kathedraal was klaar in 1950, daarna is gelijk gestart met de eerste restauraties.

De Dom van Milaan

Uitzicht vanaf de Dom van MilaanWanneer je in Milaan bent, kun je niet weg gaan zonder dat je bij de Dom bent geweest. Het is de belangrijkste toeristische attractie van Milaan door de vele middeleeuwse schatten die in de Dom liggen en de prachtige buitenzijde met tientallen torentjes en duizenden beelden. In totaal zijn er aan de binnen- en buitenkant 3159 beelden te vinden. De Dom van Milaan is geheel gemaakt van wit marmer, wat zorgt voor een licht aanzicht van buiten.

Kathedraal beklimmen

Boven op de Dom van MilaanDe Dom kun je niet alleen van een afstand bewonderen; je kan ook op het dakterras van de kathedraal komen met een lift of met de trap. Wanneer je met de lift gaat betaal je ongeveer €9,00 en met de trap is het rond de €7,00. Boven op de Dom kun je alle beelden en torentjes goed bekijken en genieten van een prachtig uitzicht over Milaan. Het dakterras is erg veilig. Je kunt overigens ook een combinatie-ticket kopen, dan kun je de Dom op en het museum (te vinden naast de Dom) bezoeken.

Binnen in de Dom van Milaan

Tot slot kun je in de kathedraal de middeleeuwse schatten bewonderen, dit is gratis. Je mag de Dom echter alleen naar binnen als je je schouders bedekt hebt en je benen niet te bloot zijn. Een tip is om een sjaal of vest mee te nemen als je graag naar binnen wilt, anders wordt je teleurgesteld en sta je voor niets in de rij.