(advertentie)

Alternatieve stedentrip Eindhoven: 5 tips!

Streetart Eindhoven graffiti

Heb je een weekendje Eindhoven voor de boeg en wil je graag afwijken van de gebaande paden? We zetten de 5 leukste, alternatieve bezienswaardigheden, tips en hotspots voor je op een rij.

Je favoriete stad bezoeken?

Tip 1: Legale Graffiti Kunst: De Berenkuil

Geen zin om een kaartje te kopen voor een museum? Wandel of fiets naar de enige legale graffitiplek van Eindhoven “Step in the Arena”. Op deze plek, dat eigenlijk een verkeersplein is voor fietsers, vind je tientallen meters kunst van serieuze graffitiartiesten.

Tip 2: Strijp-S secrets

Eindhoven is weer helemaal hot & happening dankzij de herinrichting van het oude Philips-terrein Strijp-S. Je kunt hier winkelen, eten, sporten en een beetje cultuur opsnuiven. Sla in geen geval de skate/BMX-hal Area 51 over! Heb je zin om zelf spannende dingen te ondernemen? Duik dan boulderhal Monk in. Voor een hapje en een alternatieve film ga je naar Natlab.

Tip 3: Lopen langs de Dommel

Neem de kaart van het centrum van Eindhoven. Begin achter Eindhoven Centraal, tegenover de voetgangersingang van het terrein van de Technische Universiteit en loop door het Dommeltunneltje. Doe hier de Silly Walk, samen met John Cleese. Pik aan de andere kant van de tunnel de Dommel op en blijf langs de Dommel lopen. Zo kom je niet alleen langs coole spots, maar ook langs groene stukjes binnenstad. Uiteindelijk brengt het je tot in de Genneper Parken, zie volgende tip!

Tip 4: De Genneper Parken: wandelen en hotspots

Natuur midden in de stad, kan dat? De Genneper Parken liggen op loop- of fietsafstand van het centrum. Je kunt hier heerlijk fietsen langs de Dommel, lopen over de smalle paadjes langs de weilanden en op bezoek bij diverse hotspots, zoals biologische boerderij de Genneper Hoeve, terras en midgetgolfbaan Stadpaviljoen en terug in de tijd in het Prehistorisch Dorp. Vooral met kinderen is dit een must-do!

Tip 5: Eindhoven International de Kruisstraat

Vooral op vrijdag en zaterdag is de Kruisstraat met de aangrenzende Woenselse Markt favoriet! Geniet van het leven, de culturen en bijbehorende keukens op dit kleine stukje niemandsland. Op zaterdag is het markt, waar je je kunt vergapen aan verkoopwaar en “Eindhovenaren” van over de hele wereld.

Parkeren Eindhoven in Q-Park

Met de auto naar het centrum van Eindhoven? Je auto veilig parkeren in Eindhoven doe je in Q-park, midden in het centrum. Vanaf hier zijn alle de genoemde plekken goed te bereiken. Vanaf Q-Park loop je gemakkelijk naar Strijp-S, Eindhoven Centraal Station vanwaar je met de bus of de benenwagen de gaafste plekken bezoekt.

photo by: FaceMePLS