(advertentie)

Wat moet je regelen als je op vakantie gaat naar Namibië in Zuid-Afrika

Reis

Binnenkort is het zover! Je hebt je vlucht geboekt naar het Zuiden van Afrika. Je hebt een aantal weken vrij gevraagd en gekregen van je werk en je gaat een nieuwe ervaring meemaken en een ander deel van de wereld zien. Of je nou alleen gaat, met een partner of met een groep, mooie herinneringen zul je zeker overhouden aan deze reis. Het is wel handig om een aantal dingen geregeld te hebben voordat je het vliegtuig instapt. Hieronder geven wij je een aantal tips; doe hier je voordeel mee.

Voorkomen is beter dan genezen

Het laatste waar je op zit te wachten is om ziek te worden in Namibië. Daarom is het verstandig om voorzorgsmaatregelen te nemen. Maak een lijstje met medicijnen die tegen koorts, griep, diarree, misselijkheid en andere problemen helpen. Berg deze allemaal op in een aparte toilettas waar je altijd makkelijk bij komt. Soms kunnen beveiligers op het vliegveld moeilijk doen om medicijnen, dus zorg er voor dat je medicijnen-travelkit meegaan in je ruimbagage.
Een andere manier om jezelf te beschermen tegen ziekte is jezelf inenten. Het is verplicht om in ieder geval jezelf in te enten tegen gele koorts als je uit een land komt met een hoog risico op gele koorts. Gelukkig komt dit niet voor in Zuid-Afrika. Het is wel aan te raden om je in te enten tegen DTP (Difterie, Tetanus en Polio) en Hepatitis A. Vraag je dokter om advies of maak een afspraak bij de GGD.

Visum, paspoort en rijbewijs

Het is vanzelfsprekend dat jouw paspoort geldig dient te zijn als je op vakantie wilt gaan. Zorg er voor dat je paspoort na vertrek uit Nederland minstens 30 dagen geldig is. Aangezien je stempels krijgt in je paspoort, moet je paspoort op z’n minst 2 lege bladzijden bevatten. 

Als je slechts een paar weken op vakantie gaat dan heb je geen visum nodig om Zuid-Afrika binnen te komen. Dit is alleen verplicht als je langer dan 90 dagen in dit land blijft. Het kan handig zijn om al je reisdocumenten te fotograferen en naar je e-mail te sturen. Zo heb je alles veilig opgeborgen en kan je het snel tevoorschijn halen als het nodig is.

Mocht je in Namibië een auto willen huren en er zelf in willen rijden, dan is het verplicht om naast je Nederlandse rijbewijs in het bezit te zin van een internationaal rijbewijs. Als je enkel met een Nederlands rijbewijs rijdt dan loop je het risico op een bekeuring. Vrijwel elk verhuurmaatschappij zal je vragen naar een internationaal rijbewijs, anders krijg je geen huurauto mee.

Hotel en bezienswaardigheden

Hoogstwaarschijnlijk heb je al een slaapplek geregeld in Namibië. Mocht dit niet het geval zijn, probeer dit nog te boeken voordat je gaat vliegen. Het is namelijk erg vervelend om aan te komen in Namibië en daar nog op zoek te gaan. Maak een lijstje met alle bezienswaardigheden die jij gezien moet hebben. Denk bijvoorbeeld aan het Etosha National Park. Dit is het grootste natuurpark van Afrika. Een safari is hier zeker aan te raden met al het wild om je heen. Daarnaast is de Sossusvlei een adembenemende plek om gezien te hebben. Het staat bekend om de oranjerode zandduinen die doorlopen tot aan de horizon.

Eén feit is zeker: Namibië is een land met prachtige en indrukwekkende woestijnlandschappen.

Rondreizen