(advertentie)

Eilandhoppen Azoren

Azoren

De Portugese Azoren eilanden zijn een prachtige vakantiebestemming. Maar welk van de 8 bewoonde eilanden moet je kiezen voor een onvergetelijke Azoren vakantie? Precies, dat is erg lastig. En om die reden eilandhoppen naar de Azoren steeds populairder. Op deze manier ontdek je de verschillende eilanden. Van het groene eiland Sao Miguel, tot het populaire Terceira, bloemenparadijs Faial en vulkaaneiland Pico. Benieuwd of eilandhoppen naar de Azoren wat voor jou is? We vertellen je alles over de bijzonder natuurwonderen, mooiste eilanden en bezienswaardigheden.

De mooiste natuureizen - ver en dichtbij!

Zin in een vakantie naar Portugal?

Eilandhoppen AzorenOver de Azoren eilanden

De Portugese archipel bestaan uit 9 bewoonde eilanden en vele onbewoonde vulkaaneilanden. De eilandengroep ligt middenin de Atlantische Oceaan tussen Amerika en Europa. Het grootste eiland is Sao Miguel en staat bekend om de vele natuurlijke bezienswaardigheden. Op het eiland Pico tref je de gelijknamige vulkaan Pico. De vulkaan is 2350 meter hoog en hiermee het hoogste punt van Portugal. Ook het eiland Terceira is een populaire vakantiebestemming. Terceira is het dichtstbevolkte eiland en wordt veel bezocht. De prachtige hoofdstad Angra do Heroísmo is een echte bezienswaardigheid en heeft een plek op de UNESCO Werelderfgoedlijst.

De mooiste Azoren bezienswaardigheden

  • Walvissen en dolfijnen spotten

Denk je aan de Azoren dan denk je aan walvissen en dolfijnen spotten, een unieke bezienswaardigheid die je wilt zien tijdens je vakantie. De Azoren zijn een van de beste plekken ter wereld om deze bijzondere dieren in het wild te spotten. Er zijn ruim 28 verschillende soorten walvissen en dolfijnen rondom de wateren van de Azoren.

  • Ponta Delgada – Sao Miguel

Overweeg je te eilandhoppen op de Azoren? Dan start je reis hoogstwaarschijnlijk in Ponta Delgada, de hoofdstad van het grootste eiland Sao Miguel. Ponta Delgada is een prachtige stad en ook de grootste stad op de Portugese Archipel. Het is een ideaal vertrekpunt voor een mooie reis.

  • Caldeira das Sete Cidades – Sao Miguel

Caldeira das Sete Cidades is een bijzondere vulkaankrater. Deze krater omarmt twee kleurrijke en idyllische meren. Ga je eilandhoppen op de Azoren? Dan wil je deze bijzondere bezienswaardigheid met je eigen ogen zien. De vulkaankrater Caldeira das Sete Cidades vind je op het eiland Sao Miguel.

  • Duiken op de Azoren

Je vindt niet alleen op het land prachtige natuurverschijnselen, ook de onderwaterwereld rondom de Azoren is prachtig. De Azoren zijn dan ook een populaire plek om te duiken. Maak kennis met tropische vissen en kleurrijke riffen.

  • Horta – Faial

Horta is de hoofdstad van het eiland bloemeneiland Faial en is een bekende plek onder zeilers. De havenstad heeft een tactische ligging tussen Amerika en Europa en was hiermee de perfecte plek voor een overzeese tussenstop. De stad heeft zijn naam te danken aan de vele kleurrijke hortensia’s op het eiland.

  • Vale das Furnas

Droom je van natuurlijke warmwaterbronnen en geisers? Dan is Furnas de plek waar je moet zijn. Naast de bijzondere warmwaterbronnen en natuurlijke geisers vind je er prachtige botanische tuinen en watervallen, een must-see tijdens het rondreizen!

  • Algar do Carvao – Terceira

Algar do Carvao is een unieke lavatunnel op Terceira. Het is een grot in een vulkaankrater. Onder leiding van een gids kan je afdalen in deze bijzondere grot. Durf jij het aan?

Wandelvakantie Azoren

De vele bezienswaardigheden van de Azoren liggen verspreid over meerdere eilanden. En dat is ook de reden dat eilandhoppen een populaire type vakantie is naar de Portugese Archipel. Maar naast de bijzondere natuurwonderen staan de Azoren eilanden bekend als wandelparadijs. Er zijn meer dan 60 officiële wandelroutes aangelegd op de Azoren. Deze officiële wandelroutes heten trails. Houd je van wandelen? Dan zijn de Azoren een droombestemming. De wandelroutes zijn geschikt voor beginners en gevorderde wandelliefhebbers.