(advertentie)

Reis per ICE International naar Keulen

brug in Keulen

Binnenkort een reis per trein naar Keulen maken? Deze romantische stad is niet alleen bekend om de kerstmarkten. Je vindt hier tal van bezienswaardigheden, zoals de Dom van Keulen, de beroemde spoorbrug of de Altstadt.  Daarnaast kent Keulen lange winkelstraten, leuke terrasjes en is een rondvaart over de Rijn een absolute aanrader.

Je favoriete stad bezoeken?

Vakantie naar Duitsland boeken?

Reis naar Keulen met de ICE International. Deze moderne hogesnelheidstrein brengt je snel, comfortabel en duurzaam naar het centrum van Keulen. Eenmaal aangekomen kan de stedentrip direct beginnen, want de Dom vind je lijnrecht tegenover de ingang van het treinstation. In de buurt van het treinstation zijn voldoende hotels beschikbaar. Voor zowel het reisgemak als een comfortabele stedentrip is het raadzaam om een hotel in de buurt van het station te zoeken. Niet alleen scheelt dit bij aankomst, maar ook vind je alle bezienswaardigheden in Keulen in deze omgeving.

Route van ICE naar Keulen

De treinverbinding vanuit Nederland kan bijna niet beter. Elke dag vertrekken er vijf treinen vanaf Amsterdam CS van ICE International naar Keulen. In Nederland maakt de hogesnelheidstrein een tussenstop op station Utrecht CS en Arnhem, waarna hij doorreist naar Duitsland. Met een totale reistijd van 2.38 uur kom je aan op Köln Hbf. Onderweg ben je van alle gemakken voorzien, zoals comfortabele stoelen, een bistrorijtuig en een leuk panorama rijtuig. In het panorama rijtuig kan je meekijken met de machinist.

ICE International naar Köln Hbf

Aan boord van de trein naar Keulen beschik je over alle benodigde faciliteiten. Zo zijn er voldoende sanitaire voorzieningen en is er een bistrorijtuig aanwezig voor een hapje en drankje.

Bagage meenemen in de ICE International is geen probleem. Er zijn namelijk twee grote stukken bagage toegestaan van 85x85x85 cm. Daarnaast mag je nog eens één stuk handbagage meenemen. Bij aankomst in de trein kan je de bagage in de daarvoor bestemde vakken plaatsen. Handbagage mag bij de zitplaatsen worden geplaatst, maar mag het gangpad niet blokkeren.

Zoals dit ook bij normale treinreizen in Nederland gebeurd is het reserveren van een zitplaats in de ICE International niet nodig. Wel raden wij dit aan om het reisgemak te vergroten. Het reserveren van een zitplaats kan tegen een meerprijs van 4 euro bij aanbieders als TheTrainLine, NS International en Deutsche Bahn.

Wanneer je een treinticket naar Keulen hebt geboekt is deze bij ICE International gebonden aan een vaste reisdag en traject. Tickets met voordelig tarief zijn tevens gebonden aan een vaste trein. Voor kaartjes met flextarief is het mogelijk om op de gekozen reisdag een trein later te pakken. Dit is ook mogelijk bij treinreizen per IC Brussel naar Antwerpen of Brussel.

Koop treintickets naar Keulen

Koop een treinticket naar Keulen vanaf 19 euro. Het kopen van tickets kan bij het loket, maar is goedkoper via het internet, aangezien er online geen reserverings– of boekingskosten worden berekend. Daarbij kan je online alle treinen, tijden, prijzen en routes vinden en is een fysiek loket veel minder noodzakelijk. Ticketprijzen naar Keulen lopen van 19 tot 40 euro.

Het tarief van treinkaartjes naar Keulen is afhankelijk van de reisdatum, het traject, de flexibiliteit en de reisklasse. Goedkope treinkaartjes boek je dan ook 2 tot 6 maanden voor vertrek. Houdt er wel rekening mee dat deze kaartjes beperkt verkrijgbaar zijn. Voor populaire reisperiodes kan het aanbod daarom sneller uitverkocht raken, waardoor je op duurdere tickets bent aangewezen. Voor treinreizen naar Duitsland worden kaartjes ongeveer 180 dagen voor vertrek aangeboden. Op dat moment zijn de vroegboekkaartjes ook al verkrijgbaar en deze raken natuurlijk al eerst uitverkocht. Kijk je 1 tot 2 maanden voor vertrek? Dan zijn de voordelige tickets vaak uitverkocht en stijgt de prijs van een enkele reis naar 30 en 40 euro.

Voordelen van de trein naar Keulen

 • Prijs: vanaf € 19
 • Reistijd: 2.38 uur
 • Directe verbinding
 • Kinderen t/m 14 jaar gratis mee
 • Vroegboeken = voordelig reizen
 • Zitplaatsreservering mogelijk
 • 180 dagen vooruit te boeken

Enkele boekingstips

 1. Boek minimaal 2 maanden voor vertrek
 2. Voer bij boekingen altijd het station bij jou in de buurt in.
 3. Online betaal je geen boekingskosten
 4. Reserveer een zitplaats voor optimaal reisgemak
 5. Kijk voor weekendjes weg eens van zaterdag tot maandag i.p.v. vrijdag tot zondag. Kan schelen op de prijs.
 6. Reizen in de avonduren is vaak voordeliger, doordat dit minder populair is en kaartjes overblijven.