(advertentie)

Schiphol Parkeren

autos parkeerplaats

Het wordt drukker en drukker op het vliegveld van Schiphol, zelfs met de crisis gaan wij Nederlanders nog massaal op reis. Voor werk of voor vakantie, hier op Schiphol nemen de reizigers alleen maar toe.

Veel mensen kiezen er voor om met de auto te komen, parkeerplek zat op het P3 lang parkeerterrein van Schiphol. Met meer dan 5.000 parkeerplekken het grootste parkeerterrein bij Schiphol.

Kosten parkeren bij Schiphol

Gratis parkeren? Het is mij helaas niet gelukt. We gaan twee weken op vakantie in juni en zetten de auto bij het parkeerterrein van Schiphol. Twee dagen van te voren reserveer ik mijn plek. Met een prijs van €109,50 krijg ik €23,00 voordeel, geeft de website aan. Voordeel? De eerste gedachte was: ‘wat een enorm bedrag’, maar blijkbaar heb ik geluk en krijg ik extra korting.

Aangekomen bij het parkeerterrein zoek ik een plekje tussen de 5.000 parkeerplaatsen. Koffers uitladen van de kinderen en op naar de vertrekhal. Nog even de pendelbus opzoeken, deze staat bij het begin klaar.. Althans nog even 5 minuten wachten. Koffers inladen en op naar de vertrekhal. Eenmaal in het vliegtuig luister ik een gesprek mee dat over parkeren gaat. De mede reiziger heeft een parkeerplaats voor €1,50 per dag weten te bemachtigen, ja dat is bijna gratis parkeren. Wat betaal ik eigenlijk per dag? Met een snelle rekensom kwam ik op zo’n €7,70 per dag uit, en dit met de korting die de website aangaf.

Wat een enorm verschil, ik meng me in het gesprek en kom er achter dat meer reizigers goedkoper hebben geboekt. Zo kwamen Sky-Park en Quickparking ook veel goedkoper uit op de website van parkeren Schiphol. Deze website vergelijkt alle aanbieders en toont ook reviews van klanten. Reserveren kan online en betalen hoeft pas wanneer de auto gestald wordt.

Goedkoop parkeren

Bij thuiskomst even gekeken naar de website, gedoe met koffers is ook opgelost. Bij de meeste parkeerbedrijven worden de koffers voor je ingeladen. Volgende keer even de prijzen en beschikbaarheid vergelijken op de parkeerwebsite en boeken met echte korting, want het kan behoorlijk schelen op de prijs.

Gaat u binnenkort ook op reis en denkt u er aan om met de auto te gaan? Het parkeren kan tegenwoordig echt goedkoop. Wilt u echt goedkoop, maar vindt u het geen probleem om met uw bagage te sjouwen? Dan is wellicht de trein nog iets voor u, deze stopt onder de vertrekhallen van Schiphol en bent u zo bij de juiste gate.