(advertentie)

Vakantie op Corsica

Corsica zee en strand

Corsica is een eiland in de Middellandse Zee en één van de regio’s van Frankrijk. Het eiland ligt op maar 12 kilometer ten noorden van het Italiaanse eiland Sardinië en ongeveer 170 kilometer van het Franse vaste land. Corsica heeft een totale oppervlakte van 8680 km², dat is ongeveer een kwart van de oppervlakte van Nederland. ‘Ile de Beauté’ wordt Corsica ook wel genoemd, dit betekent ‘eiland van de schoonheid’. Het eiland is werkelijk prachtig en een vakantie op Corsica is dan ook zeker de moeite waard.

De mooiste natuureizen - ver en dichtbij!

Zin in een vakantie naar Frankrijk?

Klimaat op Corsica

Corsica strandCorsica heeft een middellands zee klimaat, de zomers zijn er warm en de winters erg vochtig. De maanden oktober tot en met december zijn de natste maanden en in juli valt er vrijwel geen regen. De temperaturen op het eiland verschillen wel sterk van elkaar, door het hoogte verschil. Corsica heeft veel bergen en op deze bergen is er veel wintersweer en op sommige bergentoppen ligt zelfs eeuwige sneeuw. Wanneer je voor de zon gaat, kun je dus beste in de zomer maanden naar het eiland gaan. Voor een actieve vakantie op Corsica kun je vrijwel het hele jaar door in het land terecht, maar om ook van de prachtige natuur te kunnen genieten, is het beter om de regenachtige maanden te vermijden.

Vakantie op Corsica

Toerisme is voor Corsica een belangrijke bron van inkomsten. Het eiland heeft ruim 230 campings, van erg luxe tot zeer eenvoudig, daarnaast zijn er ook veel vakantieparken, hotels en appartementen. Er is dus genoeg keuze voor een overnachting op het eiland tijdens een vakantie op Corsica.

Op Corsica vind je twee prachtige natuurreservaten die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staan. Dit zijn Calanches de Piana en Scandola. Beide reservaten hebben prachtige natuur, grote rotsformaties, grotten, wandelpaden en mooie uitzichten. Daarnaast is Parc Naturel Régional de Corse in het midden van het eiland ook prachtig, dit park beslaat 40% van het eiland. Wanneer je van wandelen houdt, kun je hier je geluk niet op: er ligt hier voor 1500 km aan bewegwijzerde paden. Deze paden worden regelmatig onderbroken met plaatsen om te logeren. Je vindt in dit park o.a. de wereldberoemde GR20 route.

Vakantie op Corsica boeken? Bekijk populaire aanbiedingen!

Aanbiedingen bekijken

Historie

Corsica Bonifacio ZeeNaast de natuur heeft het eiland ook vele stadjes met burchten en citadellen als Ajaccio, Calvi, Bonifacio en Corte. Ajaccio is de geboortestad van keizer Napoleon. In dit stadje vind je dan ook veel over de keizer: zijn beroemde huis, Casa Buonaparte, op Place Giraud vind je één van de vele standbeelden van de machtige keizer en in het stadhuis is een museum over Napoleon gevestigd. Voor wat historie ben je tijdens een vakantie op Corsica in Ajaccio dus op de juiste plaats.

Mooiste stranden

Het eiland heeft ook een aantal prachtige stranden, de mooiste stranden vind je aan de oostkust van Corsica. Het strand bij Porto-Vecchio is één hiervan, een zuurblauwe zee, de bomen op het strand met op de achtergrond grote rotsen, zorgen dat je hier optimaal kunt genieten. Wil je liever surfen, dan kun je terecht op het strand bij de baai van Santa Manza. Tot slot kun je ook een bezoekje brengen aan het Italiaanse eiland Sardinië. Met een ferry ben je er in 50 minuten, dus je kunt de hele dag genieten van het eiland dat bekend staat om de mooie stranden en de ongerepte natuur.