(advertentie)

De spectaculaire route Trollstigen

Trollstigen route

Trollstigen, ook wel de Trollenroute genoemd is een populaire toeristische route in Noorwegen. De Trollenroute is een spectaculair deel van weg 63 van Åndalsnes naar Zuid-Noorwegen. In totaal is de Trollstigen route zo’n 20 kilometer lang en heeft 11 haarspeldbochten. De gemiddelde stijging van de bergweg is 8% met een maximale stijging van 10%. Jaarlijks komen er in de zomer veel toeristen naar deze route om de pure, Noorse natuur te ervaren. De natuur langs de route is werkelijk prachtig. Watervallen, steile bergwanden en fjorden. Je komt het allemaal tegen bij deze unieke route! Deze spectaculaire bergweg is een smalle route met prachtige uitzichten. De Trollstigen route geeft je onder andere een uitzicht over de fjord Geiranger. De Geirangerfjord staat op UNESCO’s werelderfgoedlijst en is zeker het bezoeken waard!

De mooiste natuureizen - ver en dichtbij!

Trollstigen bergweg

Trollistigen is zowel een route voor de fiets als de auto. Deze route werd op 31 juli 1936 geopend door koning Haakon VII. Wil je met de fiets omhoog? Let dan op, er zitten delen in de route die een stijging hebben van 10%. Geniet onderweg van de prachtige vergezichten die de Trollistigen route je biedt. Bovenop de top is een uitkijkpunt gemaakt, Trollstigheim. Vanaf hier heb je een uitzicht over de hele weg die je hebt afgelegd. Vanaf hier heb je ook een mooi uitzicht over verschillende watervallen zoals Stigfossen. Stigfossen is een waterval in de rivier Istra. Trollstigheim is overigens niet het hoogste punt van de Trollstigen route. Het hoogste punt ligt nog 2 kilometer verder.

Trollstigen-Geiranger route

GeirangerfjordDe Trollstigen-Geiranger is een route dwars door de woeste natuur van West-Noorwegen. Alle elementen van de Noorse natuur kom je hier tegen. Steile bergmuren, diepe fjorden, watervallen en prachtige vergezichten. Het één nog mooier en indrukwekkender dan het ander! De bergweg Trollstigen kan je goed combineren met een bezoek aan Geiranger. Geiranger is een prachtig dorpje aan de Geirangerfjord. De Geirangerfjord ligt aan dezelfde weg 63 vanaf Åndalsnes naar Zuid-Noorwegen. Geirangerfjord heeft een aantal watervallen waaronder De syv søstrene (De zeven zuster), Brudesløret (de Bruidssluier) en Friaren (de Vrijer). Geiranger en de Geirangerfjord zijn erg populaire toeristische bestemmingen in Noorwegen.

Trollstigen met de camper of caravan

De route is een uitgelezen mogelijkheid om met de camper eropuit te trekken. Daarnaast kan de route ook met een caravan afgelegd worden. Over het algemeen geven de Noren een positief reisadvies voor toeristen met een caravan, mits de bestuurder wel de nodige ervaring heeft. Voor een camper is de route geen probleem, maar moet je wel rekening houden met een smalle weg en veel haarspeldbochten. Eventueel kun je ook gebruik maken van een plaatselijk informatiekantoor om  een goed advies te krijgen. In de regio is er ook de mogelijkheid om met een camper of caravan te overnachten. Neem eens een kijkje bij één van de onderstaande campings:

  • Camping Trollveggen
  • Andalsnes Camping & Motell
  • Trollstigen Resort
  • Trollstigen Drift AS

Trollstigen open

Let op! In de winter is de Trollstigen route helaas niet toegankelijk. Door de vorst en de koude temperaturen is de route dan te gevaarlijk. Tot de maand mei kan de route nog gesloten zijn vanwege nachtvorst, maar uiterlijk begin juni is de route open. Voor de rest van het jaar is de route ‘gewoon’ open en toegankelijk.

Wil je de spectaculaire natuur van Noorwegen ervaren? Rijd dan zeker de Trollstigen route of de Atlantic Route!

photo by: vironevaeh