(advertentie)

Lavendelvelden in de Provence

Lavendelvelden in de Provence

Grote paarse, golvende en heerlijk ruikende velden. Dat zijn de lavendelvelden in de Provence. De Provence is een prachtig gebied in zuidoost Frankrijk. Grote steden in dit gebied zijn Marseille, Nice, Toulon en Aix-en-Provence. De lavendelvelden in de Provence zijn in de zomermaanden half juni tot en met augustus in volle bloei. Als u de lavendelvelden wilt zien, kunt u dus in deze periode in de Provence terecht.

De mooiste natuureizen - ver en dichtbij!

Zin in een vakantie naar Frankrijk?

Lavandin en lavendel

Lavendelvelden in de ProvenceNiet veel mensen kennen het verschil tussen lavandin en lavendel. Lavandin groeit in de hele wereld op hoogtes tussen de 0 en 800 meter, terwijl lavendel in de droge bergen van de Provence groeit op hoogtes boven de 800 meter. De lavandin is groot en heeft twee vertakkingen en de lavendel is klein met één enkele bloem op iedere steel. Daarnaast is de geur van lavendin sterker dan die van lavendel en wordt het vaak gebruikt voor lavendelzakjes. Beide soorten worden gebruikt voor parfum en andere middelen, lavendin levert alleen wel meer geur op dan lavendel. De lavendelvelden in de Provence bestaan zowel uit lavendel als lavendin.

Lavendelroutes

Door de lavendelvelden van de Provence lopen meerdere zogenaamde ‘lavendelroutes’. In totaal zijn er zes routes, die variëren van 70 km tot 214 kilometer. De routes lopen langs verschillende musea, destilleerderijen, lavendelparken en winkeltjes. In de meeste destilleerderijen kun je een rondleiding krijgen en in de winkeltjes kun je lavendelproducten kopen. Onder de verschillende musea heb je ook het Lavendelmuseum. Het museum ligt in Cabrieres D’Avignon en is absoluut een must see tijdens een bezoek aan de lavendelvelden in de Provence.

Lavendelvelden in de ProvenceLavendelfeesten

In juni, juli en augustus worden verschillende ‘lavendelfeesten’ gegeven. Deze feesten staan in het teken van de lavendel. Bijna ieder dorp heeft wel zijn eigen lavendelfeest, maar de vier grootste feesten zijn in:

  • Ferrassières (eind juni)
  • Valensole (half juli)
  • Sault (half augustus)
  • Digne-les-Bains (eind augustus)

Wanneer u in de Provence op vakantie bent, raden wij van harte aan ook de prachtige lavendelvelden te bezoeken.

photo by: decar66