(advertentie)

Krijtrotsen in Normandië

Steile krijtrotsen met wit strand en blauwe zee.

In Noordwest Frankrijk vind je het prachtige gebied Normandië. In Normandië vind je veel natuur en dit is dan ook vaak één van de redenen om een bezoek te brengen aan het gebied. Een van deze natuurverschijnselen zijn de krijtrotsen tussen Le Havre en Le Tréport. De krijtrotsen bij Étratat zijn vooral erg beroemd en worden veel bezocht door toeristen. In dit artikel leest u meer over deze krijtrotsen.

De mooiste natuureizen - ver en dichtbij!

Zin in een vakantie naar Frankrijk?

Krijtrotsen bij Étretat

Steile krijtrotsen met wit strand en blauwe zee.De rotsen bij Étretat staan op de werelderfgoedlijst van UNESCO. De krijtrotsen hebben daar een hele bijzondere vorm gekregen. Dit is ontstaan door de invloed van de zee en wind. De beroemdste krijtrots in Normandië wordt de l’Aiguille genoemd. Door de eeuwen heen is er ook een boog uitgeslepen. Deze boog lijkt een beetje op een olifant die zijn slurf in het water steekt, deze vergelijking is ooit gemaakt door de schrijver Guy de Maupassant. Je kunt met een pad, dat begint bij de boulevard, boven op de krijtrotsen komen en je hebt dan een prachtig uitzicht over de rotsen, het kiezelstrand en de zee. Absoluut de moeite waard om te doen, aangezien het pad naar boven je langs mooie natuur leidt.

In het plaatsje Étretat kun je na een bezoekje aan de overweldigende krijtrotsen heerlijk even rondlopen. Er is een leuke overdekte markt waar je allerlei souvenirtjes kunt kopen en aan de boulevard zijn veel mogelijkheden om even wat te eten en/of te drinken na een lange dag wandelen langs de krijtrotsen in Normandië. Aan de boulevard vind je ook het casino van Étretrat.

Wandelen langs de krijtrotsen in Normandië

Langs de krijtrotsen in Normandië zijn meerdere wandelpaden die je naar mooie uitzichtpunten leiden. De wandelingen zijn prachtig, ze leiden je namelijk door de mooie natuur van Normandië. De lengte van de wandelingen variëren, je hebt een wandeling die naar Falaise d’Aval en de Falaise d’Amonde gaan en er zijn ook wandelingen van een paar uur. Er is zelfs een wandeling die je naar het naburige plaatsje Yport leidt. Bij de plaatselijke VVV kantoren kun je meer informatie vinden over mogelijke wandelingen.

Campings en hotels in de buurt van de krijtrotsen

Unieke plekjes

Ben je op zoek naar een uniek verblijf in Frankrijk? Boek dan een vakantie bij Eliza was here! Vriendelijke eigenaren, een bijzondere locatie en kleinschaligheid staan bij Eliza’s ontdekkingen centraal.

Campings

In de buurt van Étretrat zijn er genoeg mogelijkheden om op een camping te verblijven. Aan ‘ 69 rue Guy de Maupassant’, vernoemd naar de eerder genoemde schrijver, vind je Camping Municipal. Dit ligt net buiten de stad Étretat en is een perfecte uitvalsbasis om alle bezienswaardigheden van Normandië te bezoeken. Een andere optie om te kamperen is ‘Ferme du Manoir’, iets verder gelegen dan Camping Municipal. Een laatste mogelijkheid zou ook camping L’Aiguille Creuse kunnen zijn, welke qua sfeer het meest rustig is.

Hotels

In Étretat zijn er ook een aantal mogelijkheden om in een hotel te overnachten. Hotel le Rayon Vert is één van de wat luxere hotels en met Hotel Dormy House ook de duurdere aangelegenheden. Voor de reiziger met een wat kleiner budget is Hotel La Residence of Detective Hotel een goede optie. Dit zijn ook meteen de hotels met de beste reviews.

Webcam tip:
Er zijn niet veel (werkende) webcams in de buurt van de Étretrat. Om toch een goed beeld te krijgen van hoe het weer er op dit moment is kun je de volgende webcam checken, die actief is in Yport, vlakbij Étretat. Klik hier voor deze webcam.