(advertentie)

Jongerenvakantie in Spanje

Costa, Brava

Een jongerenvakantie in Spanje is ontzettend populair. Of je nu nachtenlang wilt feesten, heerlijk wilt genieten op het strand of cultuur wilt snuiven in een leuke stad, in Spanje kan het allemaal. Er zijn veel reisorganisaties die jongerenreizen naar Spanje aanbieden. Een jongerenvakantie in Spanje kan je op veel verschillende manieren invullen. Je kunt kiezen voor een busreis, je kunt gaan vliegen en je kunt met de auto. Ook overnachten kan op veel verschillende manieren. Er zijn organisaties die bieden reizen aan waarbij je slaapt op een camping, je kunt iets luxer in een appartement en je kunt in hotels of zelfs villa’s slapen. Kortom; een jongerenvakantie in Spanje kan je zo duur of zo goedkoop maken als je zelf wilt. In dit artikel vind je informatie over de populairste bestemmingen onder jongeren in Spanje.

Vakantie boeken in Spanje?

Klimaat Spanje

Het klimaat van Spanje is een van de redenen waarom jongeren voor een vakantie naar Spanje kiezen. Zeker in de zomermaanden, als je vrij bent van school en werk is het in Spanje ontzettend lekker weer. De Spaanse eilanden en de kust van Spanje kennen een mediterraan klimaat. In de zomermaanden juni, juli en augustus is het hier gemiddeld zo’n 30°C. Ideaal dus, als je tijdens je jongerenvakantie in Spanje lekker de hele dag aan het strand wilt liggen! Deze maanden zijn ook meteen de beste reisperiode voor een jongerenreis. De meeste reisorganisaties bieden jongerenreizen naar Spanje aan in de maanden juni, juli en augustus. Het weer is dan heerlijk warm in Spanje, en de meeste jongeren zijn dan vrij. De ideale reisperiode dus!

Costa Brava

Veel reisorganisaties die een jongerenvakantie in Spanje aanbieden, hebben onder andere reizen naar Costa Brava, in de Spaanse provincie Catalonië. Veel jongeren komen hier hun zomervakantie genieten van alle feesten, kroegen en stranden. In de zomer is het hier altijd feest! Door het mediterrane klimaat is het hier in de zomer goed toeven. Populaire vakantiebestemmingen in de Costa Brava onder jongeren zijn Blanes, Calella, Lloret de Mar, Malgrat de Mar en Santa Susanne. Hier vind je veel uitgaansgelegenheden, leuke restaurants en veel, heel veel jongeren! Wil je niet alleen maar feesten tijdens je jongerenvakantie in Spanje? Er zijn ook genoeg leuke activiteiten te doen in Costa Brava. Ga een dag naar Barcelona of geniet een dag in Water World Lloret met de vetste glijbanen van Europa.

Costa Dorado

Een populaire reisbestemming onder jongeren is Salou, in Costa Dorado. Salou heeft je als vakantiebestemming veel te bieden. Leuke clubs en kroegen, mooie stranden en iedere zomer is het lekker weer aan de ‘Gouden Kust’. In Salou worden de vetste feesten met beroemde DJ’s georganiseerd. Ook vanuit Costa Dorado is een bezoek aan wereldstad Barcelona een aanrader. Salou kent één van de leukste attractieparken van Europa: PortAventura, dit is zeker het bezoeken waard! Bovenal kan je tijdens een vakantie naar Costa Dorado heerlijk genieten op de prachtige stranden aan de Middellandse Zee.

Gran Canaria

Gran Canaria is een eiland ten zuidwesten van het Spaanse vasteland en een leuke bestemming voor jouw jongerenvakantie in Spanje. Dit grootste eiland van de Canarische Eilanden ligt vlakbij de kust van Afrika en heeft voor een jongerenreis veel mogelijkheden. De meeste jongeren reizen af naar Playa del Inglés. Hier kan je goed stappen in de vele discotheken, bars en kroegen. Zin in een excursie? Ga een dagje naar Las Palmas, de hoofdstad van het eiland. Hier zijn veel winkels en in de vele restaurants proef je de Spaanse sfeer met een heerlijke sangria op het terras. Het eiland heeft ook veel te bieden op het gebied van wateractiviteiten. Surfen, duiken, varen; op Gran Canaria kan het allemaal!

Ibiza

Ibiza is hét partyeiland van Europa! Op dit eiland in de Middellandse Zee vind je de hipste bars, discotheken en feesten waar alle top DJ’s draaien. Populaire bestemmingen op Ibiza onder jongeren zijn Playa d’en Bossa, San Antonio en San Antonio Bahia. Wil je een jongerenvakantie in Spanje beleven, maar eigenlijk ook naar een eiland? Dan is Ibiza de bestemming voor jou! Op dit Spaanse eiland heb je het klimaat en de cultuur van Spanje, gecombineerd met de charme van een klein eiland. Met een scooter kan je in één dag het hele eiland verkennen. En op de vele stranden is het heerlijk toeven na een avond feesten. Lees meer over een heerlijke jongerenvakantie naar Ibiza.

Mallorca

Mallorca strandHet eiland Mallorca is een populaire vakantiebestemming onder jongeren. Het leuke aan dit eiland is dat het drie toeristische gebieden kent. Het Nederlandse El Arenal, het Duitse Playa de Palma en het Britse Magaluf. Deze regio’s worden door alle jongeren druk bezocht. Het is niet zo dat alle Nederlanders alleen maar naar El Arenal gaan, je kunt ook zeker een leuke jongerenvakantie in Magaluf of in Playa de Palma hebben! In alle drie de gebieden vind je veel clubs, barren en discotheken. De grootste en bekendste discotheek van Mallorca, BCM Planet Dance, vind je in Magaluf. Iedere avond komen hier vanuit alle regio’s op Mallorca bussen vol jongeren heen. Als je niet overnacht in Mafaluf, hoef je dus niet bang te zijn dat je deze vette feesten moet missen. Iedere reisorganisatie biedt mogelijkheden om hier te komen feesten. Tijdens je jongerenreis naar Mallorca is het ook leuk om de hoofdstad van het eiland te bezoeken. In Palma de Mallorca vind je veel winkels, restaurants en een leuke boulevard. Een jongerenvakantie in Spanje kan ook zeker goed besteedt worden in Mallorca! Deze vakantie zal bestaan uit veel strand, de vetste feesten en heerlijk eten.

TIP: Bekijk op de pagina over Reisorganisaties welke organisatie jouw ideale jongerenvakantie aanbiedt!