(advertentie)

Familievakanties waar tieners ook blij van worden: 5 vakantie-ideeën

Tiener vakantie tips

Ouders zijn geen ideale reisgenoten als je het aan een gemiddelde tiener vraagt, maar je kunt ze met een goed geplande vakantie toch meelokken! Afgelegen huisjes zullen je niet veel tienerfans opleveren, maar je kunt ze wel iets exotisch of unieks laten zien, of wat dacht je van een resort met veel tieneractiviteiten en leeftijdsgenoten?

Van ontspanning aan zee na het examen tot het gezinsavontuur van je leven: dit is het moment om de perfecte reis te plannen – voordat je tiener ervoor kiest met zijn of haar klasgenoten de benen te nemen!

Hier volgt onze top 5 zomervakanties om zelfs de chagrijnigste puber te verleiden!

Nummer 5: Stedelijk, cool en niet te ver weg

Korte trips naar Europese steden kunnen goed uitpakken als je de juiste bestemming kiest. Barcelona, Rome, Nice of Cannes zijn allemaal goede opties voor de zomer – stuk voor stuk Europese steden waar je met je kind geweest moet zijn voordat hij/zij 18 is! Londen is ook een stimulerende vakantiebestemming voor tieners. Financiële meevaller: Londense hotels verlagen hun tarieven vaak in juli en augustus.

Nummer 4: Een villa met vrienden

Huur een villa of huis met vrienden die kinderen hebben van dezelfde leeftijd. Vermijd afgelegen locaties en vind idealiter ergens op veilige loopafstand van een stad of groot dorp waar tieners zelfstandig kunnen afdwalen. Let op met vakantievilla’s in “woonwijken” van steden, die ver van het centrum verwijderd kunnen zijn. Corfu, Kreta, Ibiza en Mallorca zijn allemaal stuk voor stuk goede keuzes.

Avontuurlijke vakantie voor jongeren

Nummer 3: De rauwe natuur ervaren

Een reis naar IJsland geeft tieners genoeg om over te schrijven voor hun reisblog of zelfs een eventuele opdracht voor school. Het onderwerp komt hier bruisend, sissend en brullend tot leven – en in de zomermaanden is er voldoende te ontdekken en te wandelen. Als alternatief bieden de Faeröer eilanden drama, toprestaurants en helikoptertaxi’s om je van de ene naar de andere plaats te brengen.

Nummer 2: Geen wereldreiziger? Geen probleem

Is jouw puber geen avontuurlijke reiziger en heeft het last van onzekerheid? Dan kan het interessant zijn om eens te kijken op de website van Stichting De Ster. Deze stichting biedt jaarlijks gave vakanties aan in de vorm van kampen. Deze vakantiekampen zijn speciaal bedoelt voor jongeren die vaak over zich heen laten lopen en last hebben van onzekerheid. Tijdens de vakantiekampen leren jongeren meer over weerbaarheid en zelfvertrouwen. Hier hoef je niet voor overbodige exposure te vrezen, die je puber mogelijk meer stress dan ontspanning geeft tijdens de welverdiende zomervakantie. De vakantiekampen zijn juist helemaal afgestemd op jouw kind of jongere.

Nummer 1: Toch die onvergetelijke surfvakantie, ook voor beginners

Een sport die steeds meer populariteit wint is kitesurfen. Uiterst geschikt voor beginners. Je moet wel de juiste locatie hebben, waarbij er geen sprake is van gevaarlijke weersomstandigheden en windsnelheden. Portugal bijvoorbeeld is een zeer geliefde vakantiebestemming voor singles, koppels en families. Jong en oud kan hier genieten van de prachtige stranden en kiezen voor avontuur. Voor je puber zou die dé plek kunnen zijn om de kunst van (kite)surfen onder te knie te krijgen en wellicht nieuwe vriendschappen op te doen.