(advertentie)

Actieve jongerenvakantie – Onvergetelijke jongerenreizen!

Fietsen in Noorwegen

Wil jij deze zomer op vakantie en heb je geen zin om dagen lang te zonnen op het strand? Heb je zin om een actieve vakantie te ondernemen met jongeren van je eigen leeftijd? Lees dan snel verder over actieve jongerenvakanties. Een actieve jongerenvakantie is een vakantie voor jongeren waarin sportieve activiteiten worden ondernomen. Zeilen, surfen, abseilen, canyoning en nog veel meer. In dit artikel geven we je tips en informatie over een actieve jongerenvakantie.

Wat is een actieve jongerenvakantie

Voor wie zijn actieve jongerenreizen geschikt? Een actieve jongerenvakantie is voor iedereen tussen de 16 en ongeveer 30 jaar die tijdens hun vakantie op zoek zijn naar avontuur en sportiviteit. Dit kan door de hele vakantie te besteden aan één activiteit. Maar er zijn ook reisorganisaties die jongerenreizen aanbieden waarbij je je per dag kunt inschrijven voor activiteiten en excursies. Een actieve jongerenreis kan naar allerlei verschillende landen gaan. Dit ligt erg aan de activiteiten en aan het budget. Een actieve jongerenreis is dus een vakantie met jongeren waarin iedere dag mogelijkheid is tot een sportieve activiteit.

Bestemmingen actieve jongerenreizen

Waar kan ik heen tijdens mijn actieve jongerenreis? Het antwoord op deze vraag is: OVERAL! Het ligt uiteraard erg aan de activiteiten die je wilt ondernemen, waar de reis heen kan gaan. Maar actieve jongerenreizen worden werkelijk naar allerlei verschillende landen georganiseerd. Van ver weg zoals China en Amerika, tot veel dichterbij huis zoals een actieve vakantie naar de Ardennen, of gewoon in Nederland. Uiteraard is een vakantie naar Amerika of China een stuk duurder dan een vakantie naar Nederland. Bedenk dus van te voren goed hoeveel geld je uit wilt geven aan je reis.

Soorten actieve jongerenreizen

Zoals al gezegd, een georganiseerde actieve jongerenreis kan je op 2 manieren besteden.

Zeilvakantie & Surfvakantie

Je kunt de hele vakantie één activiteit doen. Op deze manier krijg je het aardig onder de knie. Dit gebeurt bijvoorbeeld veel bij zeilvakanties en surfvakanties. Tijdens een surf- of zeilvakantie ga je meestal een week naar een camping en krijg je de hele week surf- of zeilles. Een intensieve maar erg productieve manier om de sport goed onder de knie te krijgen. En erg gezellig, met z’n alles op een camping!

Abseilen, Canyoning, Mountainbiken

Een andere manier om de jongerenreis vorm te geven is door iedere dag andere activiteiten aan te bieden. ’s Avonds schrijf je je in voor de activiteit van de volgende dag. Op deze manier heb je meer flexibiliteit en hoef je niet aan alle activiteiten of excursies mee te doen. Populaire activiteiten bij deze vorm van een actieve jongerenvakantie zijn:

  • Abseilen
  • Canyoning
  • Mountainbiken
  • Bergklimmen
  • Hiken
  • Parapenten / Paragliden
  • Parachute springen
  • Kanoën
  • Stad in de buurt bezoeken

Reisorganisaties

Er zijn in Nederland verschillende reisorganisaties die actieve jongerenvakanties aanbieden. Vergelijk van te voren goed de prijzen en bedenk welke activiteiten of excursies je wilt ondernemen. Ook de slaapmogelijkheden en het vervoer zijn per reisorganisatie verschillend. Bij de één slaap je in een tent op een camping en bij de ander zit je in een chalet of vakantiehuisje. Populaire reisorganisaties voor een actieve jongerenvakantie zijn:

Tip: Bekijk de pagina over Reisorganisaties voor een overzicht van alle organisaties die actieve vakanties en jongerenreizen aanbieden. Selecteer aan de linkerkant een land en ontdek welke organisatie het beste bij je past!