(advertentie)

Op zoek naar goedkope vakanties

Dusseldorf, Airport

Wanneer je bij het boeken van een vakantie op zoek gaat naar een goedkope vakantie, dan weet je dat de prijzen voor complete vakanties, vluchten en hotels regelmatig veranderen. Het lastige is vaak om het exacte moment uit te kiezen voor het boeken van de meest voordelige vakantie.

Goedkope vakantie zoeken?

Wat is het juiste moment voor het boeken van een vakantie?

Wanneer je vroeg wilt boeken, dan kun je meestal wel eerlijke prijzen vinden. Het mooie van vroeg boeken is dat je in ieder geval van te voren weet dat de vakantie vast staat en dat je niet op het laatste moment nog in spanning zit of je wel of niet gaat. Meestal vind je wel vroegboek kortingen, omdat reisorganisaties ook graag een bepaalde zekerheid willen over of ze hun reizen voor het komende seizoen wel verkocht krijgen. Maar wil je echt voordelig op vakantie dan zul je meestal geduld moeten hebben en het juiste moment moeten afwachten. Bij het afwachten zit echter wel een risico, zeker als je in het hoogseizoen wilt boeken weet je dat de algemene prijzen steeds hoger worden, daar tussendoor zul je af en toe scherpe aanbiedingen vinden en zeker als je wacht op een last minute kun je soms erg voordelige vakanties vinden.

Wil je een lastminute dan is het eigenlijk belangrijk dat je deels flexibel bent in dag van vertrek en aankomst en ook in locatie. Heb je in je hoofd dat je graag naar de Griekenland wilt, en wil je hier niet van af wijken, dan worden de mogelijkheden bij een last minute al aardig ingeperkt. Hou je de bestemming open en ben je ook daarmee flexibel, dan wordt het al een stuk makkelijker om een last minute te vinden.

Maar let wel op! Omdat steeds meer mensen op het laatste moment boeken wordt dit bij reisorganisaties ook ingecalculeerd en zullen de prijzen niet altijd zo voordelig zijn als je gehoopt had. Wanneer je echt optimaal gebruik van last minute prijzen wilt maken moet je uitermate flexibel zijn en bereid zijn om eventueel meteen klaar te kunnen staan om de volgende dag of zelfs dezelfde dag nog te kunnen vertrekken. Voor mensen met een vaste baan en mensen met schoolgaande kinderen is dit echter niet altijd even gemakkelijk.

Goedkope alternatieven

Wanneer je al vroeg van te voren weet wanneer je precies vakantie gaat opnemen, is het altijd verstandig om je al te orienteren op de prijzen van vakanties. Je kunt hiervoor langs verschillende reisbureau’s gaan, maar het makkelijkste is tegenwoordig toch gewoon om het internet te raadplegen. Omdat de prijzen op internet vaak erg fluctueren is het erg lastig om het juiste moment te kiezen. Een vakantie kan van de ene op andere dag ineens honderden euro’s duurder zijn.

Vliegen vanaf onze buurlanden

Wat steeds meer mensen doen is kijken naar andere alternatieven, waar men vroeger vaak keek om te vliegen vanaf Schiphol of andere Nederlandse luchthavens, wordt het steeds normaler om ook eens buiten de grenzen te kijken. Een vlucht vanaf Brussel kan soms stukken goedkoper zijn dan een vlucht vanaf Amsterdam, terwijl dit voor mensen in zuid Nederland misschien even ver is. Ook steeds meer mensen maken gebruik van vliegvelden in Duitsland. De prijzen van vluchten vanaf Duitsland liggen vaak goedkoper omdat er in Duitsland andere belastingtarieven worden gehanteerd.

Vliegen vanaf Düsseldorf

Steeds meer Nederlanders maken gebruik van Düsseldorf International Airport. Naast de lagere prijzen van vluchten is het vliegveld ook makkelijk te bereiken vanaf Nederland. Doordat het vliegveld een eigen treinstation heeft, is het met openbaar vervoer ook makkelijk te bereiken. Ga je met de auto, dan kun je over de A44 het vliegveld makkelijk bereiken. Er worden tevens goedkope parkeermogelijkheden geboden. Vanaf vliegveld Düsseldorf zijn er mogelijkheden voor vakanties naar meer dan 180 bestemmingen over de hele wereld. Bij het vergelijken van prijzen vanaf Nederlandse luchthavens zal het je al snel opvallen dat sommige bestemmingen stukken goedkoper zijn vanaf Düsseldorf.