(advertentie)

Met de InterCity naar Berlijn

Berlijn Brandenburger Tor

Altijd al historisch, hip en prachtig Berlijn willen bezoeken? Reis dan met de trein naar Berlijn! De grootste stad van Duitsland met ongeveer 3,5 miljoen inwoners is zeker de moeite waard om  te ontdekken. Naast de meest indrukwekkende en historische bezienswaardigheden tref je hier lange winkelstraten en hippe restaurantjes. Daarnaast is Berlijn ook steeds meer in trek onder fietsers en wandelaars, waarmee dit één van de meest veelzijdige steden ter wereld is. Voordeel van de trein naar Berlijn is dat je uitstapt in hartje centrum. Met hotels op loopafstand van het station ben je ingecheckt binnen een uur en kan de stedentrip direct beginnen. Lees op deze pagina alles over de treinreis, het kopen van treintickets naar Berlijn en boekingstips.

Goedkope vakantie zoeken?

Je favoriete stad bezoeken?

Vakantie naar Duitsland boeken?

Treinreis naar Berlijn

Van plan om met de trein naar Berlijn te reizen? Elke dag vertrekken er vijf InterCity’s van Amsterdam naar Berlijn. Hierbij stopt de trein binnen Nederland op station Hilversum, Amersfoort, Apeldoorn, Deventer, Almelo en Hengelo voor een directe verbinding.

InterCity Berlijn naar Berlijn Hbf

Twaalf treinen van IC Berlijn vertrekken van Amsterdam CS naar Berlijn Hbf met een reistijd van 6.20 uur. Naast de tussenstops in Nederland zijn er nog op 8 treinstations, voordat de trein Berlijn binnenrijdt.

De InterCity Berlijn is een normale trein met extra voorzieningen, zoals een bistrorijtuig, fietsrijtuig en extra sanitaire voorzieningen. Het is niet verplicht om een zitplaats te reserveren, maar het wordt wel aangeraden. Zo voorkom je het zoeken naar een zitplaats. Zeker als je met meer personen bent wil je het liefst naast elkaar zitten. Verder is het ook mogelijk om een fietsplaats in het fietsrijtuig te reserveren. Voor €16 per enkele reis kan je de fiets meenemen in de InterCity Berlijn. Hiervoor is een reservering verplicht.

Heb je een treinticket naar Berlijn gekocht? Het ticket is gebonden aan een vaste reisdag, reistijd, trein en traject. Het is dus niet mogelijk om een trein eerder of later te pakken, zoals dit wel kan bij de trein naar Antwerpen of Brussel.

Kopen van treintickets naar Berlijn

Met de trein naar Berlijn? Koop een treinticket naar Berlijn met korting vanaf 39 euro. De prijs van treinkaartjes is afhankelijk van het traject, de reisklasse, wijzigingsmogelijkheden en het moment van boeken. Wanneer je 3 tot 6 maanden voor vertrek boekt, profiteer je van vroegboekkorting en zijn treintickets naar Berlijn Hbf verkrijgbaar voor 39 euro. Als je later boekt kan de prijs stijgen naar 50 en 90 euro.

Voordelen van trein naar Berlijn

  • Prijs: vanaf € 39
  • Reistijd: 10 tot 11 uur
  • Directe verbinding
  • Kinderen t/m 14 jaar gratis mee
  • Vroegboeken = voordelig reizen
  • Zitplaatsreservering mogelijk
  • 180 dagen vooruit te boeken
  • Fiets op de trein mogelijk

Toekomstplannen

Het kabinet en NS willen de treinreis van Amsterdam naar Berlijn binnen 4 uur afleggen. Zo wordt de trein een concurrerend alternatief voor het vliegtuig. Mogelijk gaat de trein vanaf 2021 via Utrecht en Arnhem rijden over een snellere verbinding. Zowel Duitsland als NS hebben hier reeds investeringen voor gedaan voor snellere locomotieven en treinstellen. De prijs van een treinkaartje zal waarschijnlijk gelijk blijven, maar de reistijd zou naar ongeveer 4 uur kunnen.