(advertentie)

Ontdek Ierland tijdens een Fly Drive Ierland

Fly Drive Ierland

Ierland is een prachtig vakantieland. Het land deelt een eiland met Noord-Ierland. Ierland heeft ontzettend veel te ontdekken. In alle hoeken van het land vind je wel iets moois. Deze bijzondere plekken kan je het beste bewonderen met de auto. Zo rijd je makkelijk het hele land door, op zoek naar verborgen of bekende pareltjes. De mooi natuur, de ruwe rotsen en de vele kastelen maken het land erg bijzonder. Een ideale manier om Ierland te ontdekken is door middel van een Fly and drive, een autorondreis. Een vlucht naar Ierland en meteen staat er een huurauto voor je klaar. Lees hier tips en ideeën voor tijdens je Fly Drive Ierland.

Wat is een Fly Drive Ierland?

Steeds meer reisorganisaties bieden een Fly Drive Ierland aan. Wat houdt dat in? Een Fly Drive boek je bij een reisorganisatie, reisbureau of zelf via internet. Zij boeken een vlucht naar een door jou gekozen bestemming en zorgen dat daar een huurauto voor je klaar staat. Deze auto staat jouw gehele vakantie tot je beschikking. Met een Fly Drive Ierland kan je je hele vakantie genieten van alle gemakken van een huurauto, maar hoef je zelf niets te regelen. Zo kan je heerlijk ontspannen een autorondreis maken door het woeste, indrukwekkende landschap van Ierland.

All inclusive Fly and drive

Een Fly and Drive vakantie zijn er in verschillende gradaties. Je kunt ervoor kiezen om alles zelf te regelen. Zelf een auto huren, zelf een route plannen en zelf je hotels uitzoeken. Er zijn ook veel reisorganisaties die een vliegticket in combinatie met een autorondreis Ierland aanbieden. Zij stippelen een mooie route voor je uit en kiezen fijne hotels. Het enige wat jij hoeft te doen is genieten van al het moois langs de route. Een Fly Drive Ierland boek je dus helemaal op je eigen manier en naar je eigen wensen!

Fly drive vakantie naar Ierland boeken?Aanbiedingen bekijken

Populaire bestemmingen

Fly Drive IerlandDe laatste jaren is een Fly Drive vakantie steeds meer in opkomst. Steeds meer mensen gaan op avontuur en willen een roadtrip maken door een bepaald land. Zo ook in het prachtige Ierland. Tijdens je autorondreis zal je je verbazen over de vele kastelen, ruwe kliffen en de mooie natuur. Wat zijn bestemmingen die je zeker moet bezoeken tijdens een Fly Drive Ierland? Populaire plekken in Ierland zijn de steden Dublin en Cork. Ierland heeft ook tal van kleinere steden die allen hun eigen karakteristieke charme hebben. Ga bijvoorbeeld naar het culinaire hart van Ierland: Kinsale. Of geniet van de woeste, lage bergen bij County Donegal. Bezoek ook zeker Nationale Parken zoals Connemara National park en Ballycroy National Park tijdens je autorondreis.

Ring of Kerry, de ideale roadtrip

De Ring of Kerry mag zeker niet ontbreken tijdens je rondreis door Ierland. The Ring of Kerry, zoals de Ieren deze rondweg noemen, is één van de populairste toeristische attracties van Ierland. Het is een route door het graafschap Kerry en leidt je over het schiereiland Iveragh. Tijdens the Ring of Kerry kom je van alles tegen. Pittoreske dorpjes, groene dalen en hoge bergen. Het is een indrukwekkende roadtrip door Ierland. De officiele route heeft als startpunt Killarney. Via de baai van Dingle, Killorglin en Glenbeigh rijdt je aan de noordkant van de route. Onderweg bij het dorpje Waterville kom je een levensgroot standbeeld van Charlie Chaplin tegen. Hij bezocht dit dorp vaak. Je kunt uiteraard ook een deel van de route rijden of de route fietsen of wandelen.

Autorijden in Ierland

Ierland, NatuurHoud tijdens het autorijden in Ierland rekening met een aantal dingen.

  • Links rijden. Automobilisten rijden aan de linkerkant van de weg.
  • Verkeer van rechts heeft voorrang.
  • Binnen de bebouwde kom is de maximum snelheid 50 km/h, buiten de bebouwde kom 80 km/h en 100 km/h.
  • Voor een witte streep moet je stoppen en al het verkeer voorrang geven.
  • Zelf een auto huren in Ierland? Hier geldt een minimum leeftijd van 25 jaar voor.

Tip: Vind je autorijden in Ierland spannend omdat het aan de linkerkant van de weg is? Huur dan een automaat. Dan kan je al je aandacht bij het links rijden houden.

photo by: TonyWebster