(advertentie)

Fly-drive vakantie

Letterlijk vertaald betekent fly-drive ‘vliegen en rijden’. Een fly-drive vakantie boeken, betekent dat je bij een reisaanbieder een combinatie koopt van een vlucht met huurauto. Je komt aan op het vliegveld van je keuze en je rijdt weg in je eigen huurauto die je de hele vakantie kunt gebruiken. Zo kan je alle mooi plekjes ontdekken van jouw vakantiebestemming.

Een Fly and Drive vakantie is in veel landen erg populair en begint in Nederland ook steeds bekender te worden vanwege het gemak maar ook omdat het in veel gevallen goedkoper is dan alles apart regelen.

Fly-drive vakantie met of zonder hotel

De basisvariant van een fly drive vakantie kun je uitbreiden met overnachtingen. Dat kan voor de hele vakantie of alleen voor een deel, bijvoorbeeld alleen de eerste en laatste dag. Die keuze hangt vooral af van de vraag hoe goed je het land al kent en hoe avontuurlijk je bent ingesteld. Ga je voor het eerst naar een land waar je nog weinig van weet, dan is een compleet verzorgde fly and drive de aanbevolen keuze. Je hoeft je dan nergens zorgen over te maken en rijdt op je gemak van de ene mooie plek naar de andere.

Wil je erg flexibel zijn en ben je wat avontuurlijk ingesteld, dan is een basisvariant van vlucht met auto een goede keuze. Je vult je vakantie dan heerlijk in op basis van wat je tegenkomt en waar je zin in hebt.

Populaire fly and drive landen

Fly-Drive CubaBinnen Europa zijn Portugal, Italië, Spanje, Griekenland en Ierland erg populaire bestemmingen voor een fly drive vakantie. Buiten Europa wordt er veel geboekt naar Zuid-Afrika, Canada, Argentinië, Cuba en natuurlijk de Verenigde Staten. Droom je ervan om in je Corvette de Route66 te beleven? Het kan met een fly-drive!

Fly-drive vakantie boeken

Het lijkt een open deur, maar denk goed na voordat je een fly-drive gaat boeken. Welk land wil je graag ontdekken en welk deel van het land wil je zien? Wil je flexibel zijn of je route vooraf min of meer vastleggen? Hoe wil je overnachten? Nadat je gekozen hebt zijn er ook allerlei praktische zaken zoals de verkeersregels, een internationaal rijbewijs, valuta, verzekeringen, etc. De professionele reisaanbieders kunnen je daarbij helpen, maar op het internet is ook veel informatie te vinden. Voor Griekenland is er bijvoorbeeld de website Fly-Drive Griekenland.

Lees meer over het onderwerp "Fly Drive"
Dit mag je zeker niet missen op Sicilië

Dit mag je zeker niet missen op Sicilië

Op Sicilië kun je het echte Italiaanse leven ervaren, genieten van de heerlijke Italiaanse keuken, struinen over levendige markten en slenteren door authentieke dorpjes. Dit afwisselende eiland heeft alles voor een onvergetelijke vakantie en met een huurauto kun je alle…

Lees verder
SRC Reizen

SRC Reizen

Méér zien met SRC-reizen! Ontdek méér van de wereld en bezoek niet alleen de highlights, maar ook de onbekende parels met SRC Reizen! Door de enthousiaste verhalen van ervaren reisleiders en gidsen komt de cultuur van uw vakantieland écht tot leven. De mooiste reisroutes, héél veel is bij de reissom inclusief, de beste reisleiders en gidsen, goede prijs-kwaliteitsverhouding, vele tevreden reizigers en al ruim 34 jaar betrouwbaar.

Direct bekijken Lees meer
Fly Drive Curaçao

Fly Drive Curaçao

Overweeg je een Fly Drive naar Curaçao? Het relaxte eiland heeft veel bezienswaardigheden. De vrolijk gekleurde huizen in Willemstad, de prachtige stranden aan de westkust en de gezellige restaurants en barretjes bij Jan Thiel en Mambo Beach. Je moet het…

Lees verder
Ontdek Ierland tijdens een Fly Drive Ierland

Ontdek Ierland tijdens een Fly Drive Ierland

Ierland is een prachtig vakantieland. Het land deelt een eiland met Noord-Ierland. Ierland heeft ontzettend veel te ontdekken. In alle hoeken van het land vind je wel iets moois. Deze bijzondere plekken kan je het beste bewonderen met de auto….

Lees verder
Fly drive Italie

Fly drive Italie

Italië is een zeer populaire vakantiebestemming en eigenlijk is dat wel logisch. Zo heeft Italië een zeer divers landschap, een subliem klimaat en zeer veel cultuur- en kunstschatten. Alleen de provincie Toscane heeft al meer UNESCO Werelderfgoederen dan welk ander…

Lees verder