(advertentie)

Vakantiebestemmingen Zuid-Spanje

Sevilla Barok

Het zuiden van Spanje wordt Andalusië genoemd. Alle tradities die zo kenmerkend zijn voor Spanje zijn ontstaan in deze streek: Stierenvechten, tapas, flamenco, gitaarmuziek, enzovoort. Eigenlijk is het legendarische Andalusië het hart van Spanje. Niet voor niets is een vakantie naar Zuid Spanje een populaire bestemming. Je vindt in het zuiden prachtige vakantiebestemmingen en mooie plaatsen.
Lees verder over Andalusië, populaire vakantieplaatsen in Zuid-Spanje, het weer en de leukste bezienswaardigheden van Zuid-Spanje.

Vakantie boeken in Spanje?

Over Andalusië

Andalusië is één van de 17 autonome regio’s van Spanje. De zuidelijk streek van Spanje is bekend door de prachtige vakantieplaatsen met gezellige smalle straatjes, mooie gebouwen en fonteinen. Daarnaast staat Andalusië bekend om lekkere tapas en muziek. En natuurlijk om de kilometerslange stranden aan de Costa del Sol. Kortom, Andalusië is een topbestemming voor een vakantie naar zuid Spanje.

Het weer

Het zuiden van Spanje heeft een mediterrane klimaat. De zomers zijn droog en warm en de winters zijn er zacht. In de zomermaanden juli en augustus is de gemiddelde temperatuur in Zuid-Spanje 28,5 °C. De gemiddelde temperatuur in het jaar is 16 °C.  Het weer in Zuid-Spanje is ideaal voor een zonvakantie.

Boek een vakantie naar Zuid-Spanje Bekijk Reisorganisaties

Populaire plaatsen in Zuid-Spanje

Zuid-Spanje is een mooie omgeving, vele bezienswaardigheden, heerlijk weer en populaire bestemmingen. We zetten de populairste vakantieplaatsen in Zuid-Spanje voor je op een rij.

 • MalagaPlaatsen in Zuid-Spanje     

Malaga is de op één na grootste stad van Andalusië en is de hoofdstad van de gelijknamige provincie Malaga. Malaga is een populaire stad voor een stedentrip. Er zijn vele bezienswaardigheden, je kan er lekker shoppen en het is er heerlijk weer. Malaga ligt aan zee, dus na een drukke dag in de stad kan je lekker uitrusten aan de Costa del Sol, de Zuid-Spaanse kust.

 • Sevilla

Deze stad, gelegen aan de rivier de Guadalquivir, heeft een zeer rijke geschiedenis. Dat zie je terug in vele bezienswaardigheden er tal van beroemde bouwwerken, zoals de kathedraal, het Alcázar en La Giralda. Deze hoogtepunten worden afgewisseld door witgekalkte huizen en okerkleurige paleizen met een barokke bouwstijl. Niet voor niets is Sevilla zo’n populaire vakantiebestemming in Spanje.

 • Cordoba

De stad Cordoba is misschien minder bekend dan Sevilla, maar dat is onterecht. Eens was Cordoba de hoofdstad van een Romeinse provincie en later van de Arabische staat Al-Andalus. Cordoba heeft ook beroemde personen voortgebracht, zoals Seneca en Maimonides. De historie van de stad en de vele kleine straatjes, steegjes, pleintjes en witgekalkte binnenplaatsjes maken Cordoba tot een fantastische vakantiebestemming in Zuid-Spanje!

 • Ronda

Het oude stadje Ronda heeft een zeer spectaculaire ligging boven op een rots. Midden door dit stadje loopt een indrukwekkende kloof van 120 meter diep: El Tajo. Deze kloof scheidt La Ciudad of de oude stad, van El Mercadillo, de nieuwe stad. Houd er wel rekening mee, dat van alle vakantiebestemmingen in Zuid-Spanje dit één van de meest toeristische plaatsen is, maar ondanks dat is Ronda een topbestemming in Spanje.

 • Marbella

Marbella is een van de belangrijkste badplaatsen aan de Costa del Sol. Met een gemiddelde temperatuur van 18 graden is een groot deel het jaar een heerlijke en populaire vakantiebestemming in Zuid-Spanje. Marbella is erg gericht op toerisme er heeft veel hotels en appartementen. De stad is een luxurieuze vakantieplaats in de Spaanse streek. In de haven tref je veel luxe boten, er rijden veel luxe auto’s en er zijn meer dan 10 golfbanen in Marbella.

Bezienswaardigheden Zuid-Spanje

 • Puente NuevoBezienswaardigheden Zuid-Spanje

Puente Nuveo is een beroemde stenen brug in Ronda. Puente Nuevo is één van de bruggen over de indrukwekkende kloof Tajo. De brug is een kunstwerk en bezienswaardigheid op zich, maar ook het uitzicht is er indrukwekkend.

 • Parque Nacional de Doñana

Deze delta van de Guadalquivir is een belangrijk moerasgebied in Spanje en één van de bezienswaardigheden in Zuid-Spanje Het moerasgebied bestrijkt 1300 km² en is een belangrijke rustplaats voor trekvogels uit Afrika. Door de grote ecologische rijkdom is Parque de Doñana uitgegroeid tot een boegbeeld van natuurbehoud.

 • Costa del Sol

Het bekende Costa del Sol is de bekende kuststrook in Zuid-Spanje van zo’n 150 kilometer lang. De lange, brede zandstranden en het milde klimaat zijn zeer populair bij zonliefhebbers. Het heerlijke klimaat, de stranden en de ontelbare terrasjes maken Costa del Sol de mooiste zonbestemming van Zuid-Spanje.

Vakantie Zuid-Spanje

Een vakantie naar Zuid-Spanje heeft je dus veel te bieden. Er zijn vele populaire vakantiebestemmingen in de Spaanse streek, prachtige stranden en tal van bezienswaardigheden. Niet zo gek dat er jaarlijks gaan duizenden Nederlanders een vakantie Zuid-Spanje boeken.  Populaire reisaanbieders voor een vakantie naar Andalusië zijn Tui, Corendon en Vakantiediscounter.

Bekende bezienswaardigheden in Zuid-Spanje zijn.

In bovenstaand overzicht zijn al vele bezienswaardigheden benoemd. Overige bekende bezienswaardigheden die je tijdens een vakantie in Zuid-Spanje kan bezoeken zijn:

 • Koninklijk Paleis van Sevilla
 • Costa de la Luz, een populaire kuststreek in het zuidwesten van Spanje.
 • Mezquita: een kathedraal in Córdoba. De kathedraal en het centrum van de stad staat op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO.