(advertentie)

Stedentrip Verona

Stedentrip Verona

Verona is een oude stad in Noord-Italië. Het is een middelgrote stad en de hoofdstad van de gelijknamige provincie Verona. Verona was in de tijd van de Romeinen een erg belangrijke stad, het werd als uitvalsbasis gebruikt voor de veldtochten van de Romeinen. Verona heeft, na Rome, de meeste bouwwerken uit de Romeinse periode. Het oude centrum van de stad staat sinds 2000 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Maar Verona staat vooral bekend door het verhaal Romeo & Julia van Shakespeare. Door de stad stroomt de rivier de Adige. Lees in dit artikel waarom een stedentrip Verona absoluut de moeite waard is. We zetten een aantal tips en leuke bezienswaardigheden voor je op een rij.

Je favoriete stad bezoeken?

Zin in een vakantie naar Italië?

Vakantie Verona

Een vakantie naar Verona kan je op verschillende manieren invullen. Je kunt uiteraard kiezen voor een weekend of stedentrip naar deze romantische stad. Maar ook tijdens een rondreis door Italië of tijdens een zonvakantie aan één van de Italiaanse meren kan je deze prachtige stad bezoeken. Wil je graag op vakantie naar Verona? Denk dan eens aan de volgende vakantievormen:

Romeo & Julia

In de jaren 1594 tot 1596 schreef Shakespeare het verhaal van Romeo & Julia. Het is de vraag of ze ook echt hebben bestaan, maar dat weerhoudt de toeristen er tijdens een stedentrip Verona niet van om een bezoekje te brengen in Casa di Giulietta, het huis van Julia, aan de Via Capello, met het beroemde balkon. Om bij het balkon te komen, moet je door een poort. Deze poort is helemaal vol geschreven met liefdesverklaringen in alle talen. Eenmaal door de poort kom je op een schattige binnenplaats met daar het balkon van Julia. Ook hier zijn aan de muur allerlei liefdesverklaringen te vinden. Je kunt tegenwoordig ook slotjes kopen en vastmaken aan een hek, om je liefde te bezegelen. Op de binnenplaats is het (vooral in de zomer) erg druk. Het graf van Julia is ook te bezichtigen in de tombe aan de Via Shakespeare.

Opera in Arena

Stedentrip VeronaHet bekendste bouwwerk van Verona is het amfitheater, de arena, op het Piazza Bra. Dit amfitheater is ongeveer tweeduizend jaar oud en na het Colosseum in Rome het grootste bewaard gebleven Romeinse amfitheater. Jaarlijks bezoeken duizenden toeristen deze arena. Overdag kun je het bouwwerk bezichtigen en in de maanden juni tot en met augustus worden er ’s avonds, ongeveer vier keer per week, wereldberoemde operavoorstellingen opgevoerd. Als je de kans krijgt tijdens je stedentrip Verona, is een bezoek aan een zo’n voorstelling absoluut aan te raden. De beroemde opera’s met gigantische decors en massa-scenes zorgen voor een geweldige belevenis voor alle 20.000 toeschouwers.

Stedentrip Verona tips

Een stedentrip Verona heeft nog veel meer te bieden dan de Arena en het balkon van Romeo & Julia. De stad heeft een aantal prachtige pleinen. De twee mooiste zijn Piazza delle Erbe en Piazza dei Signori. Het Piazza del Erbe is een oud marktplein waar vroeger het Romeinse forum lag. Tegenwoordig is het er altijd een gezellige drukte op het plein met een dagelijks groente- en fruitmarkt en de vele volle terrasjes. Rondom het plein staan prachtige gebouwen zoals het Palazzo Maffei, het handelshuis Casa dei Mercanti en de Palazzo del Comune. Het Piazza dei Signori is een gezellig plein en in de avonden zitten de terrasjes vaak vol, niet alleen met toeristen, maar ook met locals. Midden op het plein staat het standbeeld van Durante degli Alighieri, een Italiaanse dichter en schrijver. Rondom het plein vind je ook hier mooie gebouwen zoals het Palazzo del Capitano en Palazzo della Region.

Stedentrip VeronaOm te winkelen tijdens je stedentrip Verona moet je in de Via Mazzini en de Via Cappello zijn. Beide straten komen uit op de Piazza delle Erbe, waar je terecht kunt voor een heerlijk verkoelend drankje na het shoppen. In de Via Mazzini vind je voornamelijk modewinkels, ook de grote merken zoals Gucci en Louis Vuitton zijn hier aanwezig. Naast deze duurdere merken zijn er ook wat lokale winkels met de laatste Italiaanse mode.

Eten en drinken in Verona

Net als in de rest van Italië, kun je in Verona heerlijk eten. Er zijn veel restaurantjes waar je kunt genieten van de Italiaanse kookkunsten. Ook terrasjes zijn er genoeg. Voor een echte Italiaanse beleving tijdens je stedentrip Verona kun je het beste wat verder kijken dan alleen de pleinen met terrasjes, ga wat verder de smalle straatjes in voor schattige restaurantjes.  Vlakbij de Arena, aan de Via Roma, vind je Gelateria Savoia. Dit is de oudste ijssalon van Verona, de ijssalon zit er al sinds 1939. Maar Verona heeft zeker nog meer ijssalons, dus vergeet niet om op een warme zomerdag een gelato te halen.

Goedkope stedentrip Verona

Wil je graag een goedkope stedentrip naar Verona boeken? Dat kan! Er zijn verschillende aanbieders die goedkope citytrips en weekendjes weg aanbieden. Maar naast een georganiseerde stedentrip naar Italië, kan je je citytrip ook zelf samenstellen. Je kunt dan goedkoper uit zijn. Boek zelf je hotel en vliegtickets naar Verona. Vliegen naar Verona hoeft niet ontzettend duur te zijn. Transavia heeft rechtstreekse vluchten naar Verona. Na 1 uur en 40 minuten vliegen landt je in deze indrukwekkende Italiaanse stad. Daarnaast zijn er ook ontzettend veel goedkope hotels te vinden. Kortom; een goedkope stedentrip naar Verona is zeker goed te doen.

 

photo by: David Schiersner